#BlijfThuisSporten met de Home Games en win een iPhone 11!

De Spelen in Tokio 2020 gaan niet door, maar dat houdt ons niet tegen om gewoon thuis onze eigen Spelen te organiseren: de Home Games. Alleen, met je partner en/of kinderen: pret verzekerd én bovendien maak je kans op een iPhone 11! Waar wacht je nog op?

30.04.2020
Door Simon V

Keek jij ook zo uit naar de Spelen? Niet getreurd: vanaf 16 april tot en met 26 april dagen we alle thuisblijvers uit in de Home Games 2020 van Orange. Geen discuswerpen of kogelstoten, maar 5 disciplines die je vlotjes in je living kan beoefenen. Zo kan je ook thuis je ding blijven doen!

Elke challenge wordt aangekondigd met een handig clipje waarin bekende gezichten uit de sportwereld de discipline zullen voordoen. En daarna is het aan jullie! De Belgische basketbalster Marjorie Carpréaux is er alvast helemaal klaar voor. Jij ook?

Kampioenen, dit zijn jullie 5 challenges

In de Home Games van Orange kan je jezelf bewijzen in 5 originele disciplines. Deze worden één voor één bekendgemaakt. Hou deze pagina dus zeker in het oog!

Bovendien geven we per discipline 1 gloednieuwe iPhone 11 weg. Onderaan de challenges lees je hoe je kans maakt op deze coole prijs.

Challenge #1 – Basketball trickshot met Marjorie Carpréaux

Nu is het aan jou! Film een zo origineel mogelijke trickshot in of rond je woning. 

Gooi bijvoorbeeld een bal over 3 stoelen, door de armen van gezinsleden, of…misschien lukt het jou net zoals professionele basketbalster Marjorie Carpréaux ook om de bal over je huis te gooien? We zijn benieuwd!

Challenge #2 – Home Parkour met Yannick Carrasco

Nu is het aan jou! Ontwerp net zoals Rode Duivel Yannick Carrasco een origineel hindernisparcours in of rond je huis.

Maak bijvoorbeeld een tunnel door een laken over stoelen te spannen, leg kussens op de grond (die lava is!), organiseer een evenwichtsoefening met boeken op je hoofd… Hoe origineler, hoe beter!

Challenge #3 – Knuffelwerpen met Retin Obasohan

Nu is het aan jou! Scoor jij de meeste driepunters zonder basketbal? Vervang de basketbalring door een was- of prullenmand en gebruik knuffeldieren als alternatief voor je basketbal.

Geen teddyberen in huis? Rol bijvoorbeeld net zoals professionele basketballer Retin Obasohan je sokken tot balletjes.

Challenge #4 – Extreme Weightlifting met Ryad Merhy

Nu is het aan jou! Ga samen met professionele bokser Ryad Merhy de Extreme Weightlifting-uitdaging aan. Hiervoor vervang je gewichten door originele alternatieven uit je dagelijkse leven.

De zetel, een tafel, je hond of misschien zelfs de kinderen? Laat je creativiteit de vrije loop (maar hou het veilig voor iedereen)! 

Challenge #5 – Home Pong met Retin Obasohan

Nu is het aan jou! Neem een pingpongballetje (of een ander klein balletje) en zet een bekertje klaar dat je voor de helft vult met water. Laat je inspireren door basketbalspeler Retin Obasohan en probeer het balletje op een zo origineel mogelijke manier in het bekertje gooien. Extra punten voor creativiteit! 

De Home Games 2020 zitten erop!

De winnaars zijn gekozen en gecontacteerd. Op zoek naar nog meer inspiratie, events en challenges? Met onze tips kan je ook thuis je ding blijven doen!

Ja, let’s go!

Organiseer je eigen Home Games openingsceremonie

Bij de echte Spelen komt heel wat meer kijken dan enkel sporten. Zo is er bijvoorbeeld de beroemde openingsceremonie waarbij de Olympische vlam wordt aangestoken en de atleten uit verschillende landen worden voorgesteld aan het grote publiek. Ook dit kan je eenvoudig thuis doen!

Knutsel dus eerst je eigen vlag in elkaar: misschien kan je hier enkele leuke elementen verwerken die verwijzen naar je hobby’s, je gezin en misschien zelfs de wijk of stad waar je woont! Maak voor iedereen ook een rug- en borstnummer.

Klaar? Dan is het tijd voor de ereronde! Zet een ‘podium’ klaar in je living – denk bijvoorbeeld aan een opstapje of misschien zelfs de zetel – en leg een oppeppend muziekje op om elke atleet te begroeten. 

De atleten wandelen elk om toer een rondje door de living en eindigen op het podium. Onder applaus van het publiek krijgen ze hun nummer opgeplakt.

Daarna is het tijd om je beste beentje voor te zetten tijdens de Home Games! Ga de uitdagingen aan en post jullie prestaties online met de hashtags #BlijfThuisSporten en #BlijfThuisJeDingDoen. (Vergeet ook @Orange_Belgium niet te taggen in je Instagram-post!). We kijken alvast uit naar jullie inzendingen!

#BlijfThuisJeDingDoen. Met Orange

Door allemaal massaal thuis te blijven, kunnen we dit coronavirus samen te lijf gaan. We snappen dat dit voor iedereen lastig is. Daarom zien we het als onze missie om ervoor te zorgen dat je ook thuis kan blijven sporten, chillen, gamen en zoveel meer. 

Naast toffe events en handige ideetjes kan je dankzij Love Trio ook altijd op ons rekenen voor jouw onbeperkt vast en mobiel internet en tv.

Tof, vertel me meer over Love Trio!

Na de coole challenges van de Home Games 2020 even helemaal tot rust komen? De YouTube Kids App is de perfecte oplossing om kinderen op een veilige manier te laten genieten van YouTube kinderfilmpjes. Gestresseerde ouders raden we deze post over de Miracle Morning Methode aan: ideaal om ook in deze drukke tijden het hoofd koel te houden.