Menu
Blog

Geconnecteerde objecten die je beter helpen te slapen

Tot uw dienst

Op 17 maart is het World Sleep Day, de internationale dag van de slaap. En aangezien we bijna een derde van ons leven slapend doorbrengen (bij sommige mensen is dat meer, toegegeven), hebben we ons even gebogen over mobiele en verbonden oplossingen die onze nachtrust aangenamer maken, die het ontwaken minder bruusk maken en die ons slaappatroon analyseren.

17.03.2017 Céline Roman

MOBIELE APPS

Sleep Cycle Alarm Clock (iOS en Android) : Je plaatst je smartphone op je nachtkastje en de app analyseert je slaap met de bedoeling de wekker te laten afgaan op het beste moment van je slaapcyclus (met een maximaal verschil van 30 minuten ten opzichte van het tijdstip dat je het alarm zelf hebt ingesteld). Als je je zorgen maakt om de straling, zet je telefoon dan in vliegtuigstand.

iSommeil (iOS): een app die je slaap, ademhaling, gesnurk (ja, ontken het maar niet) analyseert en die de verzamelde informatie omzet in grafieken. Overdag kan je met de app nagaan hoe waakzaam je bent door je reactiesnelheid te meten.

Deep Sleep With Andrew Johnson (Android en iOS) : bedoeld voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Deze app fungeert als een soort van geleide meditatie die je helpt om slapeloosheid te overwinnen en rustig in slaap te vallen. Voorlopig enkel in het Engels.

Omvana (iOS en Android): nog een app die je geleide meditatie aanbiedt (ook voor beginners) om te ontspannen voor het slapengaan met muziek en inspirerende geluiden. Op de Twitteraccount van @Omvana vind je trouwens nuttige tips en artikels.

VERBONDEN OBJECTEN

Beddit : Wie niet zo tuk is op verbonden armbanden - zoals de Fitbit - kan zijn toevlucht nemen tot deze oplossing. Het is een verbonden armband, maar dan zonder de armband...
Je plaatst de ontvanger onder je laken, ter hoogte van je borst - volgens de website voel je er niets van - en dan begint de analyse, vooropgesteld dat je de app op je gsm hebt geïnstalleerd. Het programma vergelijkt je nachten en je krijgt punten wanneer je voldoende hebt geslapen...

Withings AURA Dit voorwerp analyseert je omgeving en je slaapcyclus. En het stelt ook een programma voor met aangepaste verlichting en geluiden. Je legt een sensor onder je matras en je plaatst het toestel op je nachtkastje. Die twee dingen samen analyseren je hartslag, je bewegingen... en maken je wakker op het moment dat je het minst diep slaapt. Raad eens wie met het juiste been uit bed zal stappen?
Bekijk het instructiefilmpje hier.

Sensorwake We hebben hem al vermeld in een van onze tweets. Met deze wekker is het heel aangenaam wakker worden omdat je zelf de geur kiest waarmee je wordt gewekt: koffie, croissants, zeelucht of vers gras.
Hoeveel mooier kun je de dag nog beginnen?

Lucid Catcher Het ziet er een beetje gek uit, maar aangezien - bijna - alles mogelijk is, wilden we je dit niet onthouden. Met dit nachtmasker beleef je je dromen bewuster en kun je je dromen bijgevolg sturen. Als je er zo eentje wil aanschaffen, kan je je kandidatuur indienen op hun website. Mocht je geselecteerd worden, laat het ons weten. We zijn benieuwd ;-)

En nu snaveltjes dicht en oogjes toe ;-)

 

 

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.