Menu
Blog

Comic Con opent de deuren in Brussel!

Fun

Hou jij van comics en superhelden? Dan hebben we goed nieuws, want in februari is er weer Comic Con in Brussel. Wij bereiden je voor ...

07.12.2017 Céline Roman

Wat is Comic Con?
Een compleet geschifte jaarlijkse conventie, gesticht door fans van comics. De conventie werd voor het eerst gehouden in San Diego, Californië en is doorheen de jaren uitgebreid tot alle aspecten van de popcultuur, zoals animatiefilms, tv-series, manga enz.

Alleen in San Diego?
Nee, overal ter wereld worden Comic Cons gehouden. De op een na grootste is die in New York. Maar de rest van de wereld blijft niet achter, met bijvoorbeeld een eerste editie in Tripoli, Libië. Die conventie vond plaats begin november en bracht geeks en scifi-liefhebbers van over de hele wereld dichter bij mekaar (niet zonder enkele arrestaties wegens verstoring van de openbare orde).

Zo'n conventie is iets voor een beperkt publiek, niet?
Niet echt. De conventie in San Diego trekt elk jaar 200.000 bezoekers en voor de volgende editie, die plaatsvindt in maart 2018, hopen ze op nog meer volk. Naar de show in New York zakken 150.000 bezoekers af. In Parijs, eind oktober, werden 30.000 deelnemers geteld.

En in Brussel?
Je hoeft de wereld niet meer rond te reizen om van dit evenement te proeven. De Comic Con Brussels vindt plaats op 10 en 11 februari in Tour & Taxis in Brussel. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op de officiële website. Ben je cosplayer (lees: ga je verkleed als superheld), dan krijg je 3 euro korting op de toegangsprijs.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.