Menu
Blog

Chromecast tovert auteursfilms op je tv-scherm

Fun

We moesten er even op wachten maar nu heeft ook België een eigen streamingdienst. UnCut verzamelt de meeste films van de grootste Belgische en Europese regisseurs op één platform. En dankzij de Chromecast bij je Love-abonnement kan je die kaskrakers van je smartphone in HD naar je televisiescherm streamen. Wij leggen je alles uit.

26.11.2018 Céline Roman

Vind je als cinefiel niet altijd wat je zoekt op Netflix of Amazon Prime Video? Probeer dan eens UnCut.be, een nieuw platform dat werd gelanceerd door UniversCine en intussen is uitgegroeid tot de grootste online catalogus van onafhankelijke films van Belgische en Europese bodem. Bovendien heb je al een abonnement vanaf 7,99 euro per maand, wat voordeliger uitvalt dan bij Netflix.

De catalogus bevat al meer dan 1.000 titels en daar komen er nog elke week bij. Het doel is om de selectie snel uit te breiden met de beste Europese cultfilms en recentere kaskrakers om uiteindelijk tot een enorme videotheek met 3.000 titels te komen. Het kruim van de Belgische regiewereld (Bouli Lanners, Bilall Fallah, Adil El Arbi, Joachim Lafosse en Michaël Roskam) vertoeft er in het goede gezelschap van grote namen als Lars von Trier, Xavier Dolan, Jacques Audiard en Michael Haneke. Kortom, een catalogus met Franstalige en Nederlandstalige titels, maar ook met een bijzondere aandacht voor films van Europese bodem, van Frankrijk tot Duitsland en van Portugal tot Zwitserland.

Je kan kiezen tussen twee formules: een abonnement van 7,99 € (1 scherm) of 9,99 € (4 schermen) per maand. Verder zijn bij de beide formules inbegrepen: streaming (ook offline), verder kijken waar je gebleven bent en een beveiligd kinderprofiel.

De apps voor iPhone, iPad en Android zijn al beschikbaar in de App Store en op Google Play. En dankzij de Chromecast die Orange bij jouw Love-pakket aanbiedt, kan je elke film in HD en in de versie die jij wil (origineel, Frans/Vlaams gesproken, met ondertiteling) streamen naar jouw tv. Je kiest een film, tikt op de knop 'Casten' en de film verschijnt onmiddellijk op je televisietoestel. Wie een Apple TV heeft, kan zijn films op dezelfde manier streamen via AirPlay.

Vergeet trouwens niet om snel je slag te slaan, want tot en met 31 december krijg je bij Orange een Chromecast voor de spotprijs van 19 in plaats van 39 euro.

Meer info vind je op uncut.be.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.