Menu
Blog

5 verrassende apps voor je Chromecast

Fun

Met de Chromecast kan je meer dan alleen maar YouTube-filmpjes en Netflix-video's op je tv afspelen. Van bepaalde toepassingen gaat je mond wagenwijd openvallen. Kijk maar eens naar deze vijf apps.

12.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Wat is een Chromecast?

Google Chromecast is een supercompact multimedia-apparaatje waarmee je je favoriete muziek en video’s en tal van andere multmediacontent op je tv kan afspelen. Bekijk op groot scherm alles wat je normaal op je gsm, tablet of pc bekijkt. Praktisch, eenvoudig en helemaal niet duur!

Just Dance Now: stoelen aan de kant!

Je beste dance moves tonen zonder console? Dat is wat Just Dance Now belooft. Deze videogame, die al 10 kaarsjes mocht uitblazen, speel je voortaan ook rechtstreeks op je televisie met je smartphone als afstandsbediening. Eén druk op de Cast-knop en het feest kan beginnen! Just Dance Now is beschikbaar op iPhone en Android.

Angry Birds: waanzin op groot scherm

De smartphoneversie ken je vast al. Maar wist je dat je het nu ook op tv kan spelen, dankzij de Chromecast-functie die je telefoon omtovert tot een afstandsbediening? Amuseer je te pletter door met een katapult vogels door de lucht te schieten in de 15 originele episodes van Angry Birds, samen goed voor meer dan 680 levels. Er is zelfs een online multiplayerfunctie. Angry Birds is beschikbaar op iPhone en Android.

Musixmatch: zing mee met de tv

De grootste catalogus van songteksten ter wereld doet sinds kort ook dienst als karaokemachine. Start de Musixmatch-app op iPhone of Android, zoek een liedje om je op uit te leven en stream de lyrics met de Cast-knop naar je tv-scherm. Eenvoudig, praktisch en allemaal zonder console.

Polaris Office: want er moet ook nog gewerkt worden

Het leven is meer dan alleen plezier maken. Soms moet je al eens een Office-document projecteren en dankzij Polaris kan dat tegenwoordig via de mobiele app. Spreadsheets, documenten enz.: cast alle bestandstypes rechtstreeks naar je tv. Ook nuttig bij familievergaderingen! Polaris Office is beschikbaar op iPhone en Android.

Facebook: video's, net als op YouTube

Facebook heeft al een tijdje een functie die veel wegheeft van Netflix en YouTube. Je kan er via de app video’s mee afspelen op je tv. Dat geldt ook voor Facebook Live-video's, zodat je die rustig kan bekijken op je tv in de woonkamer of in je slaapkamer. De Facebook-app is beschikbaar op Android en op iPhone.

Promo: de Chromecast voor maar 20 €

Zin gekregen om te testen? Goed nieuws. Als Love-klant heb je al een Chromecast voor 20 in plaats van 39 €. Je kan kiezen uit twee opties: ga voor Love Trio, ons pack met tv, onbeperkt vast internet en mobiele telefonie. Of kies voor Love Duo met onbeperkt vast internet en mobiele telefonie.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.