Menu
Blog

Check in met Foursquare

Tot uw dienst

Na Twitter leggen we je ook graag uit Foursquare is en wat je er allemaal mee kunt doen.

21.01.2013 Simon VAN CAUTEREN

Foursquare is een sociaal netwerk waarmee gebruikers kunnen tonen waar ze zich bevinden. Foursquare is zeker niet het enige locatie gebaseerd netwerk, zo bestaan er ook Google Latitude, Plyce of gewoonweg Facebook, maar het is op de dag van vandaag wel de meest gebruikte oplossing: het netwerk telt namelijk 25 miljoen gebruikers.

Het principe?

Je lanceert de app, je checkt in en Foursquare raadt je een aantal plaatsen aan (publieke plaatsen, sportzalen, restaurants, scholen, gebouwen). En je contacten worden op de hoogte gesteld van je locatie.

Foursquare is trouwens ook een spelletje: indien jij het vaakst in een bepaalde plaats incheckt, word je "Mayor" (burgemeester). Hoe vaker je incheckt, hoe groter je kansen.

Het voordeel van Foursquare?

Het ondersteunt een groot aantal platforms: Android en de iOS, maar ook BlackBerry, Windows Phone, Symbian en zelfs PlayStation Vita. Ben je in een restaurant, dan is het leuk om snel even de tips te bekijken, vaak worden bepaalde gerechten aangeraden (of misschien leer je zo wat je maar beter kan vermijden). Foursquare geeft je ook steeds tips voor leuke adresjes in je buurt (waar je op dat moment ook bent).

Het nadeel?

Sommige gebruikers posten al hun locaties op Facebook en Twitter, wat niet altijd boeiend is (tenzij je het leuk vindt te weten dat een vriend zich in dezelfde supermarkt bevindt als jij). De notificaties kunnen dus redelijk snel irritant worden. Maar als je ergens incheckt, weet je wel meteen of er andere gebruikers zich daar ook bevinden. Zo ja, kan je ze... in het echt zien.

Hier vind je meer informatie.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.