Menu
Blog

Brengen de Alpencols vuurwerk in de strijd om het geel?

Fun

De Tour de France gaat z’n laatste week in. Zondag weten we of Chris Froome voor de vierde keer op rij met de ‘maillot jaune’ op het hoogste schavot in Parijs mag schitteren. Samen met zijn sterke ploeg controleert Froome zoals altijd de wedstrijd. Echte uitschieters zijn niet aan hem besteed. Maar de verschillen in de top van het klassement zijn klein en met de Alpen op het programma kan het toch nog spannend worden.

17.07.2017 Céline Roman

Rasklimmers komen woensdag en donderdag aan hun trekken 
De berggeiten in het peloton hebben de etappes van woensdag en donderdag met stip genoteerd in hun agenda. De Alpencols zijn al vaak scherprechter geweest in de Tour de France en ook in deze jaargang kunnen ze beslissen over de podiumplaatsen. Woensdag moeten de renners drie loodzware bergen trotseren: de Col de la Croix de Fer, de Col du Télégraphe en de Col du Galibier. De meet ligt wel in het dal. Donderdag staat de Col d'Izoard op het programma (met aankomst bergop!). Het wordt een titanenstrijd op het scherp van de snee.

Na de Alpencols volgt nog een vlakke rit, de traditionele tijdrit op zaterdag en de finale op de Champs Elysées op zondag.    

Landa haalt de kastanjes uit het vuur voor Froome 
Chris Froome is geen renner die tot de verbeelding spreekt. Hij rijdt defensief, zuinig en zakelijk en doet er alles aan om de boel te controleren. De Zuid-Afrikaan heeft nog steeds een ijzersterke ploeg achter zich. Vooral Mikel Landa is zijn steun en toeverlaat in de bergen. Landa kwam vorige week zelfs in het vaarwater van zijn kopman en flirtte even met het geel. Afwachten of de verstandhouding tussen de twee even goed blijft in de Alpen. 

Aru en Bardet liggen op de loer
Fabio Aru liet vorige week al van zich horen door het geel af te snoepen van Froome. Hij staat op 18 seconden van de leider en lijkt in de vorm van z’n leven te verkeren. Romain Bardet is net zoals vorig jaar uitstekend op dreef en wil zich in de Alpen zeker nog een keer tonen voor zijn thuispubliek. Urán en Martin zijn de outsiders die de top vijf vervolledigen. Jammer voor de wedstrijd dat Quintana en Contador al op ruime achterstand van Froome staan. Vooral Quintana voelt zich als een vis in het water op steile cols.

Froome heeft de beste papieren, maar er zijn nog een aantal kapers op de kust. De hamvraag: kunnen de Alpencols het klassement alsnog door elkaar schudden? 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.