Boost-ledlamp met wifi-versterker van Sengled

Toegegeven, ik wist niet dat er zoiets bestond als een smartledlamp met wifi-versterker! Maar nu heb ik eindelijk een leuke, onopvallende en efficiënte oplossing gevonden om mijn wifi-netwerk uit te breiden. Met de Sengled Boost-lamp en bijbehorende applicatie beheer ik mijn draadloos netwerk terwijl ik zelf de lichtsterkte kies. Schitterend! Ik kan me geen leven meer inbeelden zonder.

24.08.2016
Door Simon V

In een mum van tijd is alles in gereedheid gebracht! Draai de lamp met E27 schroefdraad in een wandlamp, download de applicatie 'Sengled Boost' in de App Store of Google Play en start de app terwijl je het licht aansteekt. Na even zoeken waren de lamp en mijn smartphone verbonden. Daarna moest ik alleen nog de wifi-versterker configureren door mijn Sengled Boost een naam te geven en de WEP-sleutel in te geven en ik kon de lamp al gebruiken! Wifi op 2,4 GHz en een zacht, gedimd wit licht in mijn slaapkamer. Je leest het goed: via de applicatie kan ik de lichtsterkte van de lamp instellen. Dat is handig, want zo kan ik het licht uitdoen met mijn smartphone terwijl ik gebruik blijf maken van het versterkte wifi-signaal dat de lamp uitzendt.

Technisch gezien voldoet de Sengled Boost met haar 7,5 W en 470 lumen aan de normen voor elektrisch verbruik (A). Ze heeft een levensduur van ongeveer 25.000 uur in werking en ze maakt breedbandsnelheden tot 300 mbps mogelijk. Met al die troeven hoefde het dus niet te verwonderen dat zo veel gezinnen die problemen hebben om overal in huis op wifi te kunnen snel zo'n lamp in huis haalden. En haar grootste troef is misschien wel haar prijs: zo'n 35 €. Het is wel belangrijk om te weten dat één lamp niet genoeg is om een grote huiskamer te verlichten. Een kleine kamer, gang of inkomhal zouden geen probleem mogen vormen. Of gebruik je Sengled Boost als bedlampje of bureaulamp! Waarom niet?

Eigenschappen:

 • Netvoeding: 100 - 240 V wisselstroom, 50/60 Hz
 • Fitting: E27
 • Stroomverbruik: 7,5 W (led + wifi-versterker), piek 9 W
 • Temperatuur bij gebruik: -20 °C tot +40 °C
 • Temperatuur bij opslag: -40 °C tot +70 °C
 • Luchtvochtigheid bij gebruik: 10 % ≤ RL ≤ 95 %, niet-condenserend
 • Atmosferische druk: 86 kPa - 106 kPa
 • Kleur: Neutraal wit
 • Afmetingen: 120 mm (H) x Φ 60 mm (Dia.) (circa)
 • Gewicht: 290 g (circa)

Ledlamp

 • Vermogen: 6 Watt
 • Lichtsterkte: 470 (mat) / 550 (helder) lumen
 • Stralingshoek: 225 (mat) / 270 (helder) graden
 • Kleurtemperatuur: 3.000 kelvin - warm wit
 • Kleurweergave-index (CRI): 80
 • Dimbaar: Ja (Niet gebruiken met externe dimmers of buitendimmers)

Wifi-versterker

 • Wifi-standaard: IEEE 802.11b/g/n
 • Frequentiebereik wifi-zender: 2,4 GHz
 • Vermogen: 1,0 Watt (stand-by), 1,8 Watt (volledige belasting)
 • 2T2R MIMO-draadloze technologie
 • Beveiligingsmodus: 64/128 bits WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2
 • Type versleuteling: WEP64/WEP128/TKIP/AES
 • Vermogen wifi-zender:
  • @ 802.11b: +20 dBm (max.)
  • @ 802.11g: +18 dBm (max.)
  • @ 802.11n: +15 dBm (max.)
 • Afstandsbereik tussen router en Boost-lamp: 35 meter (in de buurt van de zichtlijn, afhankelijk van omgevings- en netwerkomstandigheden)