Bomen planten om onze planeet te redden!

Voor het vierde jaar op rij ontving Orange Belgium het label voor CO2-neutraliteit, als beloning voor de nuluitstoot van onze operationele activiteiten (netwerk en gebouwen). Da's niet slecht :-)  Wij leggen je alles uit.

08.11.2018
Door Céline R

Orange Belgium zet zich in voor het milieu

Orange streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Een grootschalig plan om de CO2-uitstoot te reduceren werd al uitgevoerd in samenspraak met het gespecialiseerde studiebureau CO2Logic en Vinçotte.
Dat plan steunt op een aantal actiepunten: we zijn verhuisd naar een gebouw dat veel ecologischer is, we lieten zonnepanelen installeren, we draaien op groene energie, we sorteren ons afval, we gebruiken minder papier, we zijn mobieler geworden en we voorzien oplossingen voor telewerkers.
Het resultaat? Onze CO2-uitstoot ligt 80 % onder het niveau van 2006!

Het CO2 Neutral-label

Om het label CO2 Neutral te verdienen compenseren we onze restuitstoot (20 % onvermijdelijke emissies zoals gas, airconditioning enz.) door een gecertificeerd klimaatproject te steunen in Oeganda, genaamd 'Saving Trees'.
Orange Belgium helpt ovens te bouwen om het gebruik van hout en kool te reduceren en zo een rem te zetten op de ontbossing.

Plant a Tree met Orange en Natuurpunt

Op zondag 25 november stropen de werknemers en hun gezin de mouwen op voor de Dag van de Natuur, georganiseerd door Natuurpunt.
Wat we die dag willen bereiken? We willen 1000 bomen planten om het Waverwoud in Sint-Katelijne-Waver opnieuw aan te leggen. Zin om samen met ons de handen uit de mouwen te steken? Meer info vind je hier. https://www.natuurpunt.be/agenda/natuurwerkdag-waverwoud-hondsbossen-28774 .