BlackBerry 10, go!

Tech

BlackBerry telt meer dan 80 miljoen fans wereldwijd. In de komende weken zullen de Belgische fans de nieuwste toestellen uitgerust met BlackBerry 10 mogen ontdekken. Ontdek hier een overzicht van de nieuwigheden.

04.02.2013
Door Cédric

Het BlackBerry-systeem was verouderd. In dergelijke omstandigheden is het moeilijk zich te meten met concurrenten als de iPhone, Android en Windows Phone 8. RIM moest reageren. Het Canadese merk heeft dus zijn splinternieuwe besturingssysteem onthuld: BlackBerry 10.
Dit systeem zal voorlopig op twee telefoons draaien. De Z10 is een full-touch smartphone (meer informatie hier). In het voorjaar zal de Q10, met een fysisch toetsenbord, verschijnen.
Let wel op: BlackBerry 10 zal niet beschikbaar zijn voor huidige toestellen, maar wel zeer binnenkort voor de PlayBook-tablet.

Wat zijn de nieuwigheden?

- Een gloednieuw systeem dat moderner, opvallender en sneller is.
- BlackBerry Hub zal je berichten centraliseren (zowel e-mails, als Facebook berichtjes en Google Talk chats) in één inbox.
- Met BlackBerry Balance zal je in één handomdraai van een werkomgeving naar je persoonlijke omgeving overgaan.
- BlackBerry Flow is een functie die je zal helpen tot acht vensters en applicaties tegelijkertijd op een intuïtieve wijze te beheren.
- BlackBerry World telt op de dag van vandaag 70.000 applicaties (compatibel met Android-applicaties).
- Een slimmer toetsenbord dat automatisch van de ene naar de andere taal kan overschakelen en dat de woorden die je typt leert herkennen.
- Met BBM (BlackBerry Messenger) kan je voortaan ook bellen en vooral videochatten (zoals Skype). Kijk maar!

Het gaat verder: je kan ook foto's en video's bewerken, met een snellere browser surfen en je telefoon met de stem besturen, zoals Siri op de iPhone.
Alle officiële video's vind je op de BlackBerry YouTube Channel. Binnenkort zullen we de prijs en officiële releasedatum in België meedelen. Nog een beetje geduld!