Menu
Blog

Binnenkort herstelt het scherm van je smartphone zichzelf

Fun

Het revolutionaire zelfherstellende scherm bestaat op dit moment nog niet, maar onderzoekers uit Californië zijn er wel al sinds 2016 mee bezig. En tegen 2020 zou het er moeten zijn!

24.10.2017 Céline Roman

Het scherm is geïnspireerd op Wolverine, de bekende Amerikaanse stripheld. Het is gemaakt van polymeer en is het eerste scherm dat zichzelf kan herstellen, doordat de moleculen die in het geval van een kras uit elkaar worden gedreven daarna razendsnel weer naar elkaar toegroeien. Heel handig als je twee linkerhanden hebt.

Chao Wang werkt mee aan het project. Hij vergelijkt de geniale uitvinding met een wonde die na 24 uur al is toegegroeid. Het scherm herstelt zowel krassen als grotere barsten.

Polymeer is niets nieuws. Alleen kan deze polymeer uitgerekt worden met factor 50 en dan naar zijn originele vorm terugkeren, in één dag tijd.

De wetenschappers hebben een video gepubliceerd waarin ze hun revolutionaire concept toelichten.

Wanneer mogen we het scherm verwachten?

Volgens de onderzoekers zouden de fabrikanten dit zelfherstellende scherm tegen 2020 in hun smartphones moeten kunnen integreren. Nog even geduld dus... en tot dan: wees voorzichtig!

Ontdek onze smartphones

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.