Menu
Blog

Billy Bob Thornton en Martin Freeman samen op het scherm in Fargo

Fun

19.01.2018 Céline Roman

Bedrog, intrige en moord tegen de achtergrond van het bevroren Minnesota. De serie Fargo speelt zich af in hetzelfde universum als de gelijknamige film uit 1996: een klein stadje met alledaagse politiemensen en door-en-door slechte criminelen. De serie is net zo gewelddadig en duister als de film, en minstens even grappig. In het eerste seizoen spelen Martin Freeman en Billy Bob Thornton de hoofdrollen. En hoe!

Freeman en Thornton: een fascinerend duo

Martin Freeman ken je wel van The Office, Sherlock en The Hobbit, waarin hij stuk voor stuk heel innemende, zachtaardige, en lichtjes nerveuze personages speelt. Dat is in Fargo niet anders. Als saaie verzekeringsagent Lester Nygaard is Freeman iemand die zich zou verontschuldigen als jíj per ongeluk op zíjn tenen gaat staan.

Dat verandert als Lester de charismatische huurmoordenaar Lorne Malvo ontmoet, vertolkt door filmlegende Billy Bob Thornton. Deze mysterieuze vreemdeling overtuigt Lester dat hij geen slachtoffer van zijn eigen leven hoeft te zijn. Een opmerking met catastrofale, maar hilarische gevolgen.

Lester gaat zo steeds meer op Malvo lijken, en ontpopt zich bijvoorbeeld tot een gewiekste manipulator. En zo belandt hij van het ene in het andere avontuur.

Drie seizoenen, vele nominaties

Een nieuwe draai geven aan een film van de gebroeders Coen, dat is geen eenvoudige taak. Toch slaagt de serie erin om fris en anders te zijn, én tegelijk dezelfde sfeer te behouden als het origineel. Met nieuwe personages en een nieuwe plot voelen de afleveringen als aanvullende hoofdstukken op het verhaal van Fargo. Dat blijkt ook wel uit de vele nominaties die de serie ontvangen heeft. Thornthon ontving zelfs een Golden Globe voor zijn rol als Malvo. Terecht? Oordeel zelf maar, door zijn prestaties in Fargo nauwgezet te bestuderen op Love!

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.