Menu
Blog

The Big Bang Theory: het einde is nabij...

Fun

Nog even en de meest succesvolle serie ooit houdt het voor bekeken. De laatste twee afleveringen van The Big Bang Theory, met ruim 40 miljoen fans wereldwijd, worden op dit moment ingeblikt. Het gemis zal groot zijn, maar gelukkig zijn er nog de vele mooie herinneringen...

27.03.2019 Céline Roman

Voor wie The Big Bang Theory nog niet zou kennen

In de veelvuldig gelauwerde serie van Chuck Lorre leren we Jim Parsons kennen, die op hilarische wijze gestalte geeft aan dr. Sheldon Cooper, een even briljant theoretisch fysicus als een sociaal onhandige – of beter, gehandicapte – nerd.
The Big Bang Theory was de meest bekeken serie in de VS, met iedere week 18 tot 20 miljoen vaste kijkers. En de langstlopende, vóór Friends.
279 afleveringen lang surfte de bekendste sitcom mee op de populariteit van al wat nerds leuk vinden. Plots was het zelfs in om je als nerd te outen! Star Wars, Star Trek, DC Comics of Marvel: elke aflevering stond bol van de nerdy verwijzingen. Sommige sterren die dankzij die franchises groot zijn geworden, kregen zelfs een gastrol in de serie (denk aan Wil Wheaton, Stan Lee of George Takei) Andere bekende namen die een gastrol kregen, zijn: Stephen Hawking (de beroemde astrofysicus), Elon Musk (CEO van Tesla), Steve Wozniak (medeoprichter van Apple) en zelfs Bill Gates (de vroegere grote baas van Microsoft).

Het einde komt niet onverwacht

De personages zijn geëvolueerd en de grenzen tussen de leefwereld van geeks en de 'normale' wereld zijn beetje bij beetje vervaagd. De egocentrische en ogenschijnlijk aseksuele Sheldon heeft met Amy een vriendin gevonden... en is niet langer die sociale onbenul die hij vroeger was. Howard is astronaut geworden, en zelfs papa. Penny, die in het begin de kost verdiende als dienster, heeft haar droom om actrice te worden laten varen en is zelfs in het huwelijksbootje gestapt. Zelfs Jim Parsons zei dat het verhaal rond is.
Hoewel de serie ons nog altijd aan het lachen kreeg, voelden we dus wel het einde naderen.

Twee afleveringen en de spin-off die verlengd wordt

Maar helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde. CBS kondigde onlangs de laatste aflevering aan, waarna we onverbiddelijk afscheid zullen moeten nemen van Sheldon, Leonard, Penny, Raj, Howard en de rest. De laatste twee afleveringen (samen goed voor één uur) worden op 16 mei uitgezonden in de VS (om middernacht onze tijd). Het belooft een emotioneel afscheid te worden voor miljoenen en miljoenen trouwe fans. Bij ons zal je wat langer moeten wachten (of het slim spelen).
Na de slotaflevering kunnen de fans van dr. Cooper naar de spin-off Young Sheldon kijken, die in de zomer van 2017 in de VS gelanceerd werd. CBS kondigde in februari namelijk aan twee nieuwe seizoenen besteld te hebben van de reeks die in de eerste twee seizoenen gemiddeld 12 miljoen kijkers had.

De spin-off gunt ons een kijkje in de tienerjaren van de jonge Sheldon Cooper (9 jaar en ouder), gespeeld door Iain Armitage. De verteller is niemand anders dan Jim Parsons, die ook de volwassen Sheldon speelt. Over zijn toekomstplannen wil de bijna 46-jarige acteur niks kwijt. Misschien zal hij het even rustiger aan doen? Hoe dan ook, we zullen hem niet snel vergeten.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.