Menu
Blog

Biba & Loeba nodigen kleuters uit om meer te bewegen

Fun

27.11.2017 Céline Roman

We horen het zo vaak: onze tieners brengen veel te veel tijd door op de sociale media. In plaats van te ravotten met de buren, hangen ze urenlang voor de laptop of op hun smartphone. Maar ook de motorische ontwikkeling van kleinere kinderen gaat achteruit – zeker in steden, waar jonge ouders vaak naar een park moeten trekken om hun kleintje op een paar vierkante meter groen te trakteren. De oplossing? ‘Biba & Loeba’, een nieuwe Ketnetreeks voor peuters en kleuters die te weinig bewegen (en voor alle andere kinderen die er zin in hebben natuurlijk!).

De Bodymap-methode van Ann De Wilde en Liesbeth Verhoeven

De tv-reeks ‘Biba & Loeba’ mag dan wel nieuw zijn, de twee titelfiguurtjes zijn dat hoegenaamd niet. Ann De Wilde en Liesbeth Verhoeven wijden er al jaren boekjes aan, waarin ze kleuters eenvoudige bewegingen aanleren – allemaal vanuit het wetenschappelijk inzicht dat kleuters die intensiever en gerichter bewegen, ook verstandelijk beter ontwikkelen. Wie schrik heeft dat hij zijn woonkamer moet ontruimen om met de boekjes en filmpjes van De Wilde en Verhoeven aan de slag te gaan: de bewegingsexperten zijn er heilig van overtuigd dat je ook op één vierkante meter al ongelofelijk veel kunt doen.

Twee personages, vier acteur

In de boekjes, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts, zijn Biba & Loeba getekende figuren in heel kleurrijke, sportieve outfits. Op het tv-scherm worden het bruinharige meisje en het blonde jongetje vertolkt door respectievelijk twee actrices en twee acteurs: de dames die in de huid van Biba kruipen, zijn Helen Verhelst en Desiree Viola. Loeba wordt dan weer gespeeld door Michiel De Meyer en Arno Moens. Bij de Thuis-fans doet de naam Michiel De Meyer wellicht een belletje rinkelen. In de populaire soap vertolkt de acteur namelijk de rol van Arne. Desiree Viola speelt dan weer mee in ‘Prinsessia’: je kent haar misschien als Prinses Roos.

Enthousiaste vriendjes

Biba & Loeba zijn twee enthousiaste vriendjes die de Ketnetkijkertjes thuis aanmoedigen om eenvoudige oefeningen mee te doen – drie oefeningen per aflevering, met telkens een aantal variaties. Daarnaast kijkt het sportieve duo binnen in de Vlaamse huiskamers om te zien hoe de kleuters en peuters het thuis doen. Trek die sportschoentjes al maar aan!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.