Menu
Blog

Bewaar een kopie van je sms’jes

Tot uw dienst

Sommige sms’jes zijn belangrijk. Om ze niet te verliezen, bewaar je best een kopie. Maar hoe doe je dat?

24.04.2013 Simon VAN CAUTEREN

Je kunt je berichten op regelmatige basis bewaren via de synchronisatiesoftware van je toestel. Maar je hebt natuurlijk ook verschillende apps waarmee dit een koud kunstje is.

Op Android kun je met SMS Backup and Restore gratis je sms’jes bewaren. Je kunt een back-up maken op je geheugenkaart, waarmee je de sms’jes van het ene Android-toestel op het andere kunt kopiëren. Met welk besturingssysteem het toestel is uitgerust, maakt niet uit. En de app is gratis.

Op iPhone kun je met SMS Export sms’jes van je telefoon versturen naar je pc met behulp van een app. Op je computer (Windows/Mac), gebruik je de app www.iphonesmsexport.info om de back-up te ontvangen. De app is niet gratis maar kost 5,49 euro.

Op BlackBerry is SMS Backup gratis voor de BlackBerry-toestellen 5.0/6.0 en 7.0. Op de recente smartphones (Z10) werkt de app nog niet.

Met Windows Phone 8 kun je je sms’jes en mms’jes opslaan in de ‘cloud’ (via Skydrive). De functie wordt rechtstreeks geïntegreerd in het systeem. Een app heb je niet nodig.

Kortom, vanaf nu zit je nooit meer zonder dat ene leuke of lieve sms'je!

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.