Menu
Blog

Screenprotector voor je smartphone: hoe kies je de beste?

Tech

Wat als je smartphone scherm schade oploopt bij een val of schok? Een hoesje of cover beschermt je waardevolle toestel, maar kan de klus niet alleen klaren. Wij helpen je om een geschikte screenprotector en de beste verzekering te kiezen voor je smartphone. Ontdek het allemaal hier!

14.04.2021 Simon VAN CAUTEREN

Samen met het fototoestel is het scherm tegenwoordig het belangrijkste onderdeel van je smartphone, maar ook het meest kwetsbare. Hoe goed je ook oplet, krassen zijn bijna niet te vermijden, bijvoorbeeld door sleutels in je jaszak. Of nog erger: je toestel valt en het scherm is gebarsten. Een nieuw scherm kost je dan vaak honderden euro’s, afhankelijk van het type (LCD of OLED). De oplossing? Een screenprotector, in combinatie met een goede verzekering.

Welke screenprotector voor je smartphone?

Je hebt tegenwoordig allerlei screenprotectors voor smartphones. De belangrijkste 2 types zijn een beschermfolie en gehard glas.

Gehard glas

Gehard glas onderging een bewerking om het schokbestendig te maken. Je vingers voelen geen verschil met het scherm van je smartphone. Gehard glas is tegelijk robuuster en soepeler dan gewoon glas. Bij een hevige schok zal het waarschijnlijk barsten, maar dat is juist de bedoeling, het vangt de schok op, zodat je smartphonescherm intact blijft. Een screenprotector vervangen is goedkoper dan een nieuw scherm aanschaffen. Opgelet:  voor gebogen schermen is gehard glas niet geschikt.

Goed om te weten, toon mij de screenprotectors!

Beschermfolie

Beschermfolie (in kunsthars) voorkomt dat het glas van je scherm zou barsten. Deze folies zijn heel dun, maar beschermen toch efficiënt. Ze vangen schokken goed op en passen ook op gebogen schermen. Maar je voelt wel dat er een kunststoflaagje op het scherm zit en de folie heeft soms de neiging om aan de randen op te krullen. Na een aantal maanden intensief gebruik kan je de beschermfolie dus maar beter vervangen.

Moet ik een Gorilla Glassook beschermen?

Ja, absoluut. Het schermglas van de firma Gorilla Glass wordt van jaar tot jaar sterker, maar een onbreekbaar scherm bestaat nog niet. Dus als je een smartphone met een scherm in Gorilla Glass hebt, is het toch nog altijd een goed idee om een extra beschermlaag aan te brengen, in folie of nog beter: in gehard glas.

Waar koop ik een screenprotector voor mijn smartphone?

In onze eshop vind je de geschikte screenprotector voor het merk (Apple, Xiaomi, OPPO, Samsung, Fairphone, Huawei, enz.) en model van je smartphone. Als je deze op onze website aanschaftgeniet je van een wettelijke waarborg van twee jaar.

Is je smartphone verzekeren een goed idee?

Ja. Een screenprotector kan niet alle risico’s voorkomen! Om je volledige smartphone te beschermen ga je beter voor een complete verzekering.Die vergoedt je immers ook als je toestel gestolen wordt of na een ongeval helemaal stuk is (het spat bijvoorbeeld op de grond uit elkaar in duizend stukken). Het is dus gedekt tegen diefstal, onopzettelijke beschadiging en onopzettelijke oxidatie.

Ja, ik wil een verzekering!

Hoeveel kost het?

Een gsm-verzekering heb je al vanaf 6 € per maand voor een smartphone van 200 €. Ze kan oplopen tot 16 € per maand. Voor 8 € per maand heb je een diefstalbescherming. De dekking geldt wereldwijd en de franchise bij een schadegeval ligt tussen 20 en 50 €.

Bekijk de vergelijkingstabel van de diverse verzekeringen op deze pagina.

Welke toestellen zijn verzekerd?

De verzekering hoort bij je simkaart en niet bij je toestel. Dus als je van smartphone verandert en een nieuw model koopt, blijft je verzekering geldig.

Ik heb een nieuwe smartphone nodig, toon mij de promo’s   Prima, toon mij de verzekeringen

Lees ook:

▶️ Schermtijd op je iPhone of Android: zo hou je het gezond!
▶️ Welke draadloze oortjes kies je in 2021?
▶️ Nieuwe smartphone nodig? Ga voor een refurbished iPhone!

 

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.