Menu
Blog

De beste podcasts voor lopers: van start to run naar dikke fun

Fun

Of je nu dik tegen je zin je loopschoenen aantrekt (that’s us!) of al fluitend 20 kilometer rent, lopen is altijd leuker met een podcast in je oren. Wanneer die podcast je dan ook nog eens motiveert om je doel te bereiken en je in no time een runner’s high bezorgt, is dat helemaal mooi meegenomen.

Dit zijn de beste podcast om te luisteren tijdens het lopen.

18.10.2019 Simon VAN CAUTEREN

Looppraat

Meer dan tien jaar geleden startte Evy Gruyaert met het intussen superbekende Start to Run, maar vandaag is zij lang niet meer de enige die ons aan het sporten brengt. Intussen zijn er ook verschillende looppodcasts om je te motiveren. Ook onze noorderburen hebben hun eigen podcast voor loopfanaten.

Looppraat wordt gemaakt door twee hardlopers die je inspireren met tips en persoonlijke verhalen. Zo vertelt Klaas, de gast in aflevering acht, over hoe hij zijn alcoholverslaving wist te overwinnen met een nieuwe obsessie: lopen. Wanneer je deze podcast beluistert, lijkt het alsof je hardloopt met vrienden. En gezellig samen kletsen is de beste drijfveer tijdens het sporten!

De Meeloper

QMusic-presentator Sam De Bruyn is al lang een fervent loper. Elke week loopt hij voor de podcast De Meeloper een rondje met een bekende Vlaming. Tijdens het lopen gaat het niet alleen over sport, maar vooral over persoonlijke verhalen.

Deze podcast is dus geen echte motivatie, maar wel een leuke afleiding wanneer je gaat joggen. Je ontdekt bijvoorbeeld waarom Michiel De Meyer uit Thuis stapte en waarom Laura Tesoro ontgoocheld was na het Eurovisiesongfestival.

Trained

De Trained-podcast wordt gemaakt door Nike en gaat niet alleen over lopen, maar over sporten in het algemeen. Elke aflevering start met de inspirerende quote “Greatness isn’t born, it’s trained” (we overwegen om dit citaat boven ons bed te hangen).

Presentator Ryan Flaherty nodigt experts en atleten uit die met slimme sportweetjes op de proppen komen. Bekendheden zoals acteur Michael B. Jordan vertellen je hoe je je trainingen naar een hoger niveau kunt tillen. Heb je moeite om je te focussen tijdens het lopen? Dan is deze podcast écht iets voor jou!

Marathon Training Academy

Aan een marathon zijn we nog lang niet toe (we geraken amper een blokje om), maar dromen mag altijd. Host van de Marathon Training Academy, Angie Spencer, die zelf al 57(!) blessurevrije marathons op haar palmares heeft staan, ging op zoek naar efficiënte manieren om te trainen en deelt haar ervaringen. Ze bespreekt onder andere wat je het beste eet tijdens en na het lopen, welke loopschoenen je het beste draagt en hoe je toch kunt verderzetten wanneer je wilt opgeven. Wat een powervrouw!

Liefde voor lopen

Roxanne Steijger van Runner’s World en Martyn de Jong van Men’s Health hebben het in hun podcast Liefde voor Lopen over de mentale strijd die je als loper soms (of altijd in ons geval) moet overwinnen. Hoe ga je hier mee om? Voorlopig werd er nog maar één aflevering gemaakt, maar er komen er meer aan.

Luister onbeperkt naar je podcasts

Helemaal klaar om aan je conditie te werken? Je kunt deze podcasts gratis online downloaden. Met het Love Duo-pack betaal je enkel en alleen voor onbeperkt internet en telefonie. Perfect: als je binnenkort marathons loopt, heb je toch geen tijd meer om tv te kijken. 

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.