Menu
Blog

De 21 beste Netflix films en series die je gezien moet hebben

Thuis

Met deze 21 beste Netflix films en series maak je het extra gezellig (of griezelig) op de sofa. Of je nu houdt van een feel-good film, hilarische comedy, spannende thriller of coole scifi: met deze series en films op Netflix zit je altijd goed.

17.02.2023 Maité Delgado

Wie Netflix zegt, zegt bingewatchen. En daar heb je maar beter de juiste tools voor! Zoals bijvoorbeeld de Google Chromecast waarmee je series direct naar een monitor of tv-scherm kan streamen. Uiteraard mag ook een stevige internetverbinding niet ontbreken: gelukkig profiteer je met een Love-pack van onbeperkt vast internet en mobiele telefonie

Ja, ik kies voor Love!

Er bestaan tegenwoordig heel wat platformen om series en films te streamen. Naast Netflix heb je bijvoorbeeld ook Disney+ België, Apple TV, Streamz of Sooner – dat trouwens een Belgische streamingdienst is! In deze blog beperken we ons alvast tot de 21 beste Netflix titels die je volgens ons écht gezien moet hebben.

1. YOU – Seizoen 4
2. Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always
3. Physical: 100
4. The Witcher – Seizoen 3
5. Lupin – Seizoen 3
6. Manifest
7. Alice in Borderland – Seizoen 2
8. The Imperfects
9. Me Time
10. Wednesday
11. Little Italy
12. White Noise
13. The Crown
14. Downton Abbey
15. Bridgerton
16. The Good Nurse 
17. Catching Killers
18. Undercover
19. Harry & Meghan
20. Chef’s Table
21. 14 Peaks

De top 5 beste series & films van dit moment…

…ontdek je elke maand opnieuw op Netflix. Ook wij kijken vol enthousiasme uit naar het eerstvolgende weekend waarin we deze toppers kunnen bingewatchen!

1. YOU — Seizoen 4

Joe Goldberg (Penn Badgley) woont als prof. Jonathan Moore in Londen en probeert het verleden achter zich te laten. Tot hij verstrikt geraakt in de intriges van een clubje socialites en bedreigd wordt door een onbekende sms’er. Seizoen 4 van YOU is zo mogelijk nóg spannender dan de vorige edities! 

Het eerste deel is nu al beschikbaar op Netflix. Vanaf 9 maart volgt het tweede deel.

Mijn hart slaat nu al sneller!

2. Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always

Zet je alarm op 19 april 2023 want dan duiken de enige echte Power Rangers weer op! Voor de Gen Z-lezers onder ons: de Power Rangers werden razend populaire tv-helden vanaf de jaren 1990. De nieuwe Netflix-special ‘Once and Always’ belooft met andere woorden zowel nostalgisch als entertainend te worden! Leuk om weten: ook heel wat acteurs uit de originele serie kruipen weer in de huid van “hun” Power Ranger.

{giphy}

3. Physical:  100

Het concept van deze Zuid-Koreaanse tv-show is eenvoudig: 100 mensen met uitzonderlijke fysieke eigenschappen nemen het tegen elkaar op in beenharde uitdagingen. De finale winnaar gaat naar huis met 300 miljoen wan (en stijve spieren, zou je vermoeden). Fans van Squid Game zullen overigens zeker de verwijzingen weten te appreciëren zoals de anonieme spelmeester en de gemaskerde assistenten in overalls. 

Goh, naar wedstrijden kijken is ook sporten, hé?

 

4. The Witcher – Seizoen 3

Toss a coin to your witcher … want in de zomer van 2023 kan je eindelijk genieten van Seizoen 3 van The Witcher! Monsterjager Geralt van Riva (Henry Cavill) moet prinses Cirilla 'Ciri' van Cintra (Freya Allan) veilig houden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer de prinses over buitengewone krachten blijkt te beschikken.

En voor je het vraagt: ja, er komt ook een seizoen 4. Daarin zal Liam Hemsworth de rol van de ‘Witcher’ op zich nemen.

5. Lupin – Seizoen 3

In de eerste twee seizoenen leerde je hem kennen als ‘Lupin’, een Franse charmante meestercrimineel die iedereen te slim af is en zo zijn vader wreekt. Nu zijn missie geslaagd is, leeft Assane Diop (Omar Sy) ondergedoken. Als hij ziet hoe zijn vrouw en kind lijden onder zijn afwezigheid besluit hij voor hen nog één keer terug te keren naar Parijs met een absurd voorstel …

[TRAILER]

TIP: zorg dat je geen enkele pixel mist van je favoriete serie! Met een Love-pack combineer je vast en mobiel internet aan een voordelig prijsje. Ideaal om Netflix te streamen waar en wanneer je dat wil!

Yes, let’s bingewatch met Love!

Sci-fi & fantasy om te bingewatchen

1. Manifest

Wanneer Montego Air-vlucht 828 landt in New York, krijgen de passagiers te horen dat er meer dan 5 jaar verstreken zijn tussen het vertrek en de aankomst van de vlucht. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ze vreemde visioenen. Passagiers Michaela Stone (Melissa Roxburgh) en haar broer Ben Stone (Josh Dallas) nemen het op zich om snel mogelijk uit te zoeken wat er aan de hand is. Seizoen 4 is vanaf 9 november beschikbaar op Netflix!

[TRAILER]

Houston … we have a series!

2. Alice in Borderland – Seizoen 2

De Japanse megahit ‘Alice in Borderland’ is terug met een tweede seizoen! Snelle opfrisser: in het eerste deel belanden 3 vrienden in een parallelle wereld waar hun leven afhangt van genadeloze spelletjes. Het tweede seizoen van deze sensationele science-fiction start op 22 december 2022 en belooft weer razend spannend te worden …

[TRAILER]

Ik moet nog seizoen 1 zien!

3. The Imperfects

Drie tieners ondergaan een medische behandeling voor hun aandoeningen … en heb nét iets meer bijwerkingen dan je zou verwachten. Tilda (Morgan Taylor Campbell) wordt wakker als een banshee, Juan (Iñaki Godoy ) kan plots veranderen in een chupacabra en Abbi (Rhianna Jagpal) is een succubus. De drie mutanten moeten hun krachten bundelen om antwoorden – en een oplossing – te vinden.

[TRAILER]

Let’s do this!

4. The Witcher: Blood of Origin

Toss a coin to your witcher … want de prequel is vanaf 25 december beschikbaar op Netflix! In ‘Blood of Origin’ reizen we 1.200 jaar terug in de tijd en maken we in 4 episodes kennis met de allereerste Witcher. Verwacht je aan epische beelden, epische muziek en epische effecten!

[TRAILER]

Lachen geblazen met deze comedy specials!

Soms wil je gewoon eens goed lachen. Gelukkig vind je op Netflix een waaier aan comedy specials en films. Ideaal om het weekend vrolijk in te zetten!

1. Me Time

In deze komische Netflix-film heeft een stay-at-home papa (Kevin Hart) voor het eerst in jaren tijd even tijd voor zichzelf terwijl zijn vrouw met de kids op vakantie is. En dat belooft al snel een wild weekend te worden wanneer hij plots een oude vriend (Mark Wahlberg) tegenkomt! 

[TRAILER]

2. Emily in Paris – Seizoen 3

Het mooiste kerstcadeau voor fans van rom-com is er! Want vanaf 21 december 2022 geniet je op Netflix van het derde seizoen van ‘Emily in Paris’. Benieuwd welke avonturen de Amerikaanse Emily (Lily Collins) nu gaat beleven in Parijs? En met wie? Wij ook! 

[TRAILER]

Oui, oui, baguette!

3. Wednesday

Nadat Wednesday Addams (gespeeld door Jenny Ortega) levende piranha’s in het schoolzwembad loslaat, wordt ze – weeral – van school gestuurd. Haar ouders vinden het welletjes en sturen haar naar de Nimmermeer Academie: een internaat voor magische buitenbeentjes waar ze, geheel onverwacht, een monstermoord zal moeten proberen op te lossen. Een donkere komedie die je vanaf de eerste minuut doet gniffelen!

[TRAILER]

Yes, doe mij maar alle dagen Halloween!

4. White Noise

De ultieme kijktip voor fans van donkere humor! In ‘White Noise’ probeert professor Jack (Adam Driver) een gebalanceerd gezinsleven uit te bouwen met vierde vrouw (Greta Gerwig) en hun kinderen. Tot er een giftige golf ontsnapt na een treinramp en iedereen in overlevingsmodus schiet … Absurd, post-apocalyptisch en humoristisch tegelijk. 

[TRAILER]

Da’s iets voor mij!

Terug in de tijd met deze historische drama’s

Vraag jij je ook soms af hoe het was om in een andere tijd te leven? Tijdreizen kunnen we (nog) niet, maar gelukkig vind je ook op Netflix een heleboel historische drama’s waar we ons hartje aan kunnen ophalen!

1. The Crown 

Maar liefst 70 jaar zat ze op de troon. En als je zo lang koningin bent, maak je al wat mee. De Netflix Original ‘The Crown’ vertelt het verhaal van Queen Elizabeth II in een mix van waargebeurde feiten en fictie. En ‘t beste nieuws? Seizoen 5 is eindelijk beschikbaar! Het huwelijk van prins Charles (Dominic West) en Lady Diana (Elizabeth Debicki) loopt op de klippen; en ook de Queen Elizabeth II (Imelda Staunton) beleeft een echt horrorjaar. 

[TRAILER]

Yass, queen!

2. Downton Abbey

Het Britse kostuumdrama ‘Downton Abbey’ speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw op het gelijknamige fictieve landgoed van de Crawley-familie. Verwacht je 6 seizoenen lang aan spannende intriges, onweerstaanbare accenten en een exclusieve kijk op de Britse klassenmaatschappij. Met onder meer Dame Maggie Smith in de hoofdrol!

Oh my!

https://media.giphy.com/media/qUK8svS7sKuWc/giphy.gif  

FUN FACT: wie er ook fan was van deze serie? De Britse koningin Elizabeth II! Meer zelfs, de Queen maakte er een echt sport van om de zeldzame foutjes te spotten. Waar ze geen foutjes in kon vinden, was ons abonnement voor goedkoop internet. Want met een Love-pack profiteer je elke maand opnieuw van onbeperkt vast internet en voordelig mobiel internet!

Ja, ik wil goedkoop internet.

3. Bridgerton

Nog zo’n serie die je gewoon wil blijven bingewatchen! Dit kostuumdrama neemt je mee naar de Britse elite van de 19e eeuw en volgt het reilen en zeilen van de familie Bridgerton. Hoewel je de historische accuraatheid af en toe met een korreltje zout moet nemen, is deze serie een echte aanrader voor fans van passie, (verboden) romantiek en subtiele humor.

Ideaal om te bingewatchen!

https://media.giphy.com/media/ZQvsOGVnsbB7vaYNIo/giphy.gif 

Herbeleef true crime op Netflix

Misdaad, spanning, gerechtigheid… een goede true crime doet ons hart altijd sneller kloppen. Hier zijn enkele series en films die je volgens ons echt gezien moet hebben!

https://media.giphy.com/media/NAiVkVJnlGyDC/giphy.gif

1. Inventing Anna

In 2019 haalt Anna Sorokin de frontpagina’s van het nieuws. De 28-jarige zou onder de naam Anna Delvey de New York elite voor honderdduizenden dollars opgelicht hebben. 

‘Inventing Anna’ is geïnspireerd door het onwaarschijnlijke, écht gebeurde verhaal van een twintiger die plots opdook in New York en zich in een mum van tijd ontpopte tot een echte socialite. Van peperdure kunst tot luxeverblijven en privéjets … the sky’s the limit.

[TRAILER]

Wow, en hoe deed ze dat?

2. The Good Nurse

Een nagelbijter met Jessica Chastain en Eddie Redmayne in de cast! Verpleegster Amy Loughren (gespeeld door Jessica) is dolblij met haar nieuwe collega Charles. De twee kunnen het prima vinden … tot er plots verdacht veel patiënten overlijden. Deze true crime-thriller werd geïnspireerd door de verpleger en seriemoordenaar Charles Cullen: die vermoordde in de jaren 1990 tientallen patiënten in de New Jersey (Verenigde Staten).

Whoa, klinkt spannend!

[TRAILER]

3. Undercover

Een topserie van eigen bodem! Wanneer Freddy Bouman – een van de grootste drugsbaronnen ter wereld – op een camping rondhangt, ziet de politie een ongelooflijke kans. Ze sturen agenten Kim (Anna Drijver) en Bob (Tom Waes) het veld in als undercovers. 

Het resultaat? Een spannende thriller op waargebeurde feiten! Ideaal om te bingewatchen tijdens het weekend. 

Interessant …

https://media.giphy.com/media/huauQi6ASlXMYqjPxy/giphy.gif

Interessantste docu’s voor nieuwsgierige mensen

Ook wij leren graag bij en wat is daar beter geschikt voor dan een Netflix docu of twee? En tegenwoordig vind je over bijna alles wel een documentaire! Hier zijn enkele van onze favorieten. 

1. Harry & Meghan

Er is al veel gezegd en geschreven over de relatie van Prins Harry en de voormalige actrice Meghan Markle. Daarom besluit het koppel nu zélf hun verhaal te brengen –inclusief schokkende details over de Britse media en zelfs het koningshuis. Deze zesdelige serie is énkel te bekijken op Netflix!

Vertel me meer!

[TRAILER]

2. Chef’s Table

Zin om de wereld te ontdekken op een originele manier? In Chef’s Table neemt Netflix je mee in de keukens van onder meer internationale topchefs zoals Ana Roš, Grant Achatz en Dominique Crenn. Van authentieke ingrediënten tot innovatieve kooktechnieken: deze met een Emmy-genomineerde serie doet elke kijker watertanden! 

Ik wil kijken!

https://media.giphy.com/media/13LlAxmDwAkopO/giphy.gif 
    
3. 14 Peaks

Wereldwijd zijn er slechts 14 bergen hoger dan 8.000 meter. En die wil bergexpert Nimsdai Purja allemaal beklimmen op 7 maanden tijd. Klinkt onmogelijk? Dat dachten wij ook! 

De film ‘14 Peaks’ volgt het adembenemende avontuur van een Nepalese klimmer en zijn crew. Verwacht je aan bovenmenselijke prestaties, nagelbijtende momenten en uiteraard prachtige natuurbeelden.

Ik ben er klaar voor!

[trailer]

Streamen zonder zorgen? Met onbeperkt internet, natuurlijk!

Niets frustrerender dan traag internet wanneer je je favoriete Netflix series probeert te bingewatchen. Met een Love-pack combineer je onbeperkt vast internet met mobiele data: zo ben je zeker dat je overal kan blijven streamen. Doe daar nog een Google Chromecast bij en je kan alles direct streamen naar een tv – en dat vanop zowel je smartphone, computer als tablet.

Ja, Love is iets voor mij!

LEES OOK:
▶️ Alles wat je moet weten over de YouTube Kids app
▶️ Zo stream je tv via het internet
▶️ Disney Plus België: een online filmavondje vol nostalgie

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!