Menu

De 20 beste Netflix films en series die je gezien moet hebben

Met deze 20 beste Netflix films en series maak je het extra gezellig op de sofa. Of je nu houdt van een feel-good film, hilarische comedy, spannende thriller of coole scifi: met deze series en films op Netflix zit je altijd goed.

04.04.2022
Door Maité D

Wie Netflix zegt, zegt bingewatchen. En daar heb je maar beter de juiste tools voor! Zoals bijvoorbeeld de Google Chromecast waarmee je series direct naar een monitor of tv-scherm kan streamen. Uiteraard mag ook een stevige internetverbinding niet ontbreken: met ons Love Duo abonnement profiteer je van onbeperkt vast internet en mobiele telefonie!

Yes, ik kies voor Love Duo!

Er bestaan tegenwoordig heel wat platformen om series en films te streamen. Naast Netflix heb je bijvoorbeeld ook Disney+ België, Apple TV, Streamz of Sooner – dat trouwens een Belgische streamingdienst is! In deze blog beperken we ons alvast tot de 20 beste Netflix titels die je volgens ons écht gezien moet hebben.

1. Stranger Things seizoen 4

2. Peaky Blinders seizoen 6

3. Virgin River seizoen 4

4. Silent Sea

5. The Umbrella Academy

6. Black Crab

7. Arcane

8. Me Time

9. After Life

10. Man vs Bee

11. Superstore

12. Against The Ice

13. Downton Abbey

14. Bridgerton

15. Inventing Anna

16. Catching Killers

17. Undercover 

18. Clusterf**k: Woodstock ‘99

19. Jennifer Lopez: Halftime

20. Peaks

De beste series van dit moment…

ontdek je elke maand opnieuw op Netflix. Ook wij kijken nu al vol enthousiasme uit naar het eerstvolgende weekend waarin we deze toppers kunnen bingewatchen.

1.  Zoals Stranger Things seizoen 4! Onze favoriete sciencefictionserie in jaren ‘80-setting krijgt af te rekenen met heel wat uitdagingen: Eleven (Milly Bobby Brown) heeft haar bovennatuurlijke krachten verloren, Joyce (Winona Ryder) wil Hopper bevrijden uit een Russisch strafkamp en … is er nu net een poort geopend naar de Upside Down?

 
 
2. By order of the Peaky Blinders … seizoen 6 is er! Tommy Shelby (Cilian Murphy) lijkt een ander leven te hebben uitgebouwd. Of toch niet? De grote afwezige: Polly. 
 
Actrice Helen McCrory overleed tragisch nog voor de opnames konden starten. Bovendien wordt dit meteen ook het laatste seizoen van deze populaire tv-serie. Al doen er geruchten dat er een heuse film in de maak zou zijn rond dit gangster drama…
 

 
3.  Virgin River met (vierde seizoen) mag zeker niet ontbreken! In het vierde seizoen bereiden Jack en Mel zich voor op de komst van de baby, zoekt Preacher naar Christopher en probeert het Californische dorpje de dood van Lily te verwerken.

Helemaal mijn ding!

TIP: zorg dat je geen enkele pixel mist van je favoriete serie! Met Love Duo combineer je vast en mobiel internet aan een voordelig prijsje. Ideaal om Netflix te streamen waar en wanneer je dat wil!

Yes, let’s bingewatch met Love Duo!

Sci-fi & fantasy om te bingewatchen

1. Silent Sea

Ben je sinds Squid Game een echte fan van Koreaanse series? Dan is The Silent Sea echt iets voor jou! In deze serie reizen astronauten naar de maan om er stalen op te halen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit. En zoals in elke goede thriller is ook hier niets wat het lijkt …  

Houston … we have a series!

2. The Umbrella Academy

Deze scifi start in een alternatief universum waarin op 1 oktober 1989 maar liefst 43 vrouwen op hetzelfde moment een kind op de wereld zetten – hoewel ze niet eens zwanger waren. Zeven van hen worden geadopteerd door miljardair Reginald Hargreeves en opgeleid als superheldenteam. Deze originele serie (gebaseerd op een gelijknamige stripreeks) beschikt ondertussen al over 3 seizoenen!

Superhelden zijn de max!

3. Black Crab 

In een post-apocalyptische wereld moeten zes soldaten een mysterieus pakje over een bevroren zee transporteren. De inzet? De toekomst van de mensheid. Een echte nagelbijter van Zweedse makelij met onder andere Noomi Rapace in de hoofdrol!
 
 

4. Arcane

Reis naar het League of Legends-universum waar de stad Piltover in een strijd verwikkeld is met het onderdrukte Zaun. De centrale personages – zussen Vi en Jinx – bevinden zich aan tegenovergestelde kanten in een oorlog om technologieën en ideologieën. Een pakkende animatieserie in prachtige stijl! 

Deze fantasy is iets voor mij!

Lachen geblazen met deze comedy specials!

Soms wil je gewoon eens goed lachen. Gelukkig vind je op Netflix een waaier aan comedy specials en films. Ideaal om het weekend vrolijk in te zetten!

1. Me Time

In deze komische Netflix-film heeft een stay-at-home papa (Kevin Hart) voor het eerst in jaren tijd even tijd voor zichzelf terwijl zijn vrouw met de kids op vakantie is. En dat belooft al snel een wild weekend te worden wanneer hij plots een oude vriend (Mark Wahlberg) tegenkomt!

Beschikbaar vanaf 26 augustus 2022.

In 80 grappen rond de wereld!

2. After Life

Deze Britse serie van wereldberoemd komiek Ricky Gervais doet ons lachen en wenen tegelijkertijd. In After Life probeert schrijver Tony – gespeeld door Ricky Gervais zelf – de draad weer op te nemen na de dood van zijn vrouw. Zijn verdriet maakt hem echter ongelooflijk sarcastisch en duwen mensen weg die hem willen helpen.

Dit pareltje telt ondertussen al 3 seizoenen! Naast Gervais spelen ook andere Britse topsterren mee zoals Joe Wilkinson, Roisin Conaty, Penelope Wilton en David Bradley.

Start After Life! 

3. Man vs Bee

Word jij ook afgeleid zodra er een bij of wesp in de buurt vliegt? In Man vs Bee gaat housesitter Trevor tot het uiterste in zijn strijd tegen een bij. Verwacht je aan 9 korte episodes bomvol absurde humor gebracht door de al even absurde Rowan Atkinson!

Buzz me through!

4. Superstore

Wat gebeurt er achter de schermen van een supermarkt? De Amerikaanse serie ‘Superstore’ volgt de medewerkers van een fictieve ‘Cloud 9’ in St.Louis, Missouri. Verwacht je aan heerlijk toegankelijke humor – die bovendien al verschillende keren genomineerd werd voor diverse comedy awards!

Eerste aflevering gevraagd aan de kassa!

Terug in de tijd met deze historische drama’s

Vraag jij je ook soms af hoe het was om in een andere tijd te leven? Tijdreizen kunnen we (nog) niet, maar gelukkig vind je ook op Netflix een heleboel historische drama’s waar we ons hartje aan kunnen ophalen!

1. Against The Ice     

Een historische film, docu en thriller in één? Check! Against The Ice vertelt het ongelooflijke verhaal van de twee mannen die in 1909 voor het eerst bewezen dat Groenland één eiland is. Een nagelbijtende race tegen de tijd én Moeder Natuur. In de cast schitteren onder meer Nikolaj Coster-Waldau en Charles Dance, oude bekenden voor fans van Game of Thrones.

Ja, die wil ik zien! 

2. Downton Abbey 

Eindelijk beschikbaar op Netflix! Het Britse kostuumdrama ‘Downton Abbey’ speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw op het gelijknamige fictieve landgoed van de Crawley-familie. Verwacht je 6 seizoenen lang aan spannende intriges, onweerstaanbare accenten en een exclusieve kijk op de Britse klassenmaatschappij. Met onder meer Dame Maggie Smith in de hoofdrol!

Oh my!

FUN FACT: wie er ook fan is van deze serie? De Britse koningin Elizabeth II! Meer zelfs, de Queen maakte er een echt sport van om de zeldzame foutjes te spotten. Waar ze geen foutjes in kon vinden, was ons abonnement voor goedkoop internet. Want met Love Duo profiteer je elke maand opnieuw van onbeperkt vast internet en voordelig mobiel internet!

Ja, ik wil goedkoop internet.

3. Bridgerton

Nog zo’n serie die je gewoon wil blijven bingewatchen! Dit kostuumdrama neemt je mee naar de Britse elite van de 19e eeuw en volgt het reilen en zeilen van de familie Bridgerton. Hoewel je de historische accuraatheid af en toe met een korreltje zout moet nemen, is deze serie een echte aanrader voor fans van passie, (verboden) romantiek en subtiele humor.

Spoiler alert: seizoen 6 komt eraan!

Ideaal om te bingewatchen!

Herbeleef true crime op Netflix

Misdaad, spanning, gerechtigheid… een goede true crime doet ons hart altijd sneller kloppen. Hier zijn enkele series en films die je volgens ons echt gezien moet hebben!

1. Inventing Anna

In 2019 haalt Anna Sorokin de frontpagina’s van het nieuws. De 28-jarige zou onder de naam Anna Delvey de New York elite voor honderdduizenden dollars opgelicht hebben.

 ‘Inventing Anna’ is geïnspireerd door het onwaarschijnlijke, écht gebeurde verhaal van een twintiger die plots opdook in New York en zich in een mum van tijd ontpopte tot een echte socialite. Van peperdure kunst tot luxeverblijven en privéjets … the sky’s the limit.
Wow, en hoe deed ze dat? 

2. Catching Killers

Een echte kijktip voor alle speurneuzen en fans van true crime! In ‘Catching Killers’ nemen detectives je mee naar een aantal van de meest beruchte misdaden en seriemoorden uit de 20e eeuw. 

Hoe kwamen ze de criminelen op het spoor? En wat zal hen altijd bijblijven? Dat en meer ontdek je in deze miniserie! (Waarvan trouwens nét het derde seizoen verschenen is.) 

Whoa, durf ik dit wel te zien?

 

3. Undercover

Een topserie van eigen bodem! Wanneer Freddy Bouman – een van de grootste drugsbaronnen ter wereld – op een camping rondhangt, ziet de politie een ongelooflijke kans. Ze sturen agenten Kim (Anna Drijver) en Bob (Tom Waes) het veld in als undercovers. 

Het resultaat? Een spannende thriller op waargebeurde feiten! Ideaal om te bingewatchen tijdens het weekend. 

Interessant … 

 

Interessantste docu’s voor nieuwsgierige mensen

Ook wij leren graag bij en wat is daar beter geschikt voor dan een Netflix docu of twee? En tegenwoordig vind je over bijna alles wel een documentaire! Hier zijn enkele van onze favorieten.

1. Clusterf**k: Woodstock ‘99

Wat een ode had moeten worden aan het legendarische Woodstock 1969 draait uit op een nachtmerrie. Hoe kon het zo mislopen? Deze Netflix-documentaire reconstrueert de tijdlijn via exclusieve beelden en interviews.

Ik ben nieuwsgierig!

2. Halftime 

Hoewel ze voortaan door het leven gaat als Jennifer Affleck blijft ze voor ons altijd de legendarische J.Lo! De Netflix docufilm Halftime brengt Jennifer Lopez’ carrière in beeld met als centrale focus: haar optreden tijdens de Super Bowl LIV (2020).

Ik wil kijken!

3. 14 Peaks

Wereldwijd zijn er slechts 14 bergen hoger dan 8.000 meter. En die wil bergexpert Nimsdai Purja allemaal beklimmen op 7 maanden tijd. Klinkt onmogelijk? Dat dachten wij ook!

De film ‘14 Peaks’ volgt het adembenemende avontuur van een Nepalese klimmer en zijn crew. Verwacht je aan bovenmenselijke prestaties, nagelbijtende momenten en uiteraard prachtige natuurbeelden.

Ik ben er klaar voor!

Streamen zonder zorgen? Met onbeperkt internet, natuurlijk!

Niets frustrerender dan traag internet wanneer je je favoriete Netflix series probeert te bingewatchen. Met Love Duo combineer je onbeperkt vast internet met mobiele data: zo ben je zeker dat je overal kan blijven streamen.Doe daar nog een Google Chromecast bij en je kan alles direct streamen naar een tv – en dat vanop zowel je smartphone, computer als tablet.

Wist je trouwens dat je met een Love Duo abonnement meteen ook profiteert van een aantrekkelijke korting op onze Smart Home Packs, zoals bijvoorbeeld de Smart Relax pack? Inbegrepen zijn: een Google Nest Mini, Google Chromecast en eindeloos veel ontspanning.

Ja, Love Duo is iets voor mij! 

Ja, ik wil ook Smart Relax’n! 

Doe mij maar een Google Chromecast!

Lees ook:

▶️  Alles wat je moet weten over de YouTube Kids app
▶️  Zo stream je tv via het internet
▶️  Disney Plus België: een online filmavondje vol nostalgie