#BlijfThuisChillen met de beste Netflix series

Was er ooit een beter moment om de beste Netflix series te bekijken? Nu we zoveel tijd thuis doorbrengen is het dé perfecte manier om verveling tegen te gaan.

Van Stranger Things en Casa De Papel tot Icarus en Patser: wat zijn nu eigenlijk de beste Netflix series, films en documentaires die je deze weken gezien moet hebben? Hier volgen onze favorieten per genre.

27.03.2020
Door Simon V

3 Beste Dramaseries

Hou je van spannende plots en intrigerende verhaallijnen? Bij deze series zitten we echt op het puntje van onze stoel. Stuk voor stuk titels waar we nu al uitkijken naar nieuwe seizoenen!

1. The Crown

In dit historische Netflix drama stap je in het leven van de jonge koningin Elizabeth II. Elke aflevering van de in totaal 3 seizoenen wist ons van de eerste minuut te boeien. De sterke acteerprestaties van Claire Foy en Olivia Colman zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen.

2. La Casa De Papel

Letterlijk vertaald als ‘het huis van papier’. Deze Spaanse misdaadserie draait rond de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Een bende wil de Koninklijke Munt (waar alle Spaanse euro’s gemaakt worden) infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken en zo met 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten.

(Pssst, het nieuwe seizoen wordt gereleased op 3 april!)

3. Ozark

In deze Amerikaanse misdaadserie moet een familie vluchten voor een drugskartel. Vader Marty Byrde (gespeeld door Jason Bateman) beslist zijn gezin naar de Ozarks in Missouri te brengen. Een nagelbijtend kat-en-muis-spel op leven en dood. Het vierde seizoen start op 27 maart.

Deze en andere toppers kan je dankzij Orange onbeperkt internet de klok rond bingewatchen op de hoogste kwaliteit. 

3 Beste Horrorseries

Voor fans van horror- en griezelverhalen is het op Netflix elke dag Halloween. De enige ‘chill’ die je hierbij krijgt, zijn de rillingen over je rug.

1. The Haunting of Hill House

Een horrorserie die zelfs Stephen King ‘geniaal’ noemt? Dat moet je zien! Het gezin Crain groeit op in het spookachtige House Hill waar hun moeder op mysterieuze wijze sterft. Jaren later keren ze een voor een terug… Verwacht je aan het onverwachte en bereid je nu al voor: de 'bent-neck lady' zorgt gegarandeerd voor slapeloze nachten!

2. Stranger Things

Vlotjes dé Netflix-hitserie van de voorbije jaren en een must voor sci-fi fans. De eerste aflevering van seizoen drie werd door 40,7 miljoen accounts bekeken en brak daarmee alle records.

3. Bates Motel

Iedere zichzelf respecterende horrorfan kent het iconische ‘Psycho’ van Alfred Hitchcock. Netflix maakte een prequel van deze sixties-parel die verklaart waarom Norman zijn eigen moeder vermoordde. Griezelen geblazen!

Op zoek naar nog meer horrorinspiratie en -trailers? Klik dan snel door naar onze blog over de beste horrorseries op Netflix!

3 Beste Sportdocu’s

Heb je door al dat thuiszitten nu al het plan opgevat om te beginnen sporten zodra je het huis mag verlaten? Gebruik de coronacrisis om je te laten inspireren door de meest indrukwekkend sportdocumentaires.

1. The Dawn Wall

In het midden van het Yosemite National Park, staat El Capitan, een 900 meter hoge granieten bergwand, waarvan de gladste kant, 'The Dawn Wall', onmogelijk te beklimmen zou zijn. Even sportief als spannend!

2. Senna

Zelfs wanneer je niet van snelle wagens houdt, zal het verhaal van de Braziliaanse Formule 1-piloot Ayrton Senna da Silva je verbazen. Zou je van kippenvel ook calorieën verbranden?

3. Icarus

Icarus gaat over wat je vooral níet moet doen wanneer je gaat sporten: doping gebruiken. Documentairemaker Bryan Fogel probeert om controles te omzeilen tijdens een wielerwedstrijd. Een straffe docu die soms meer weg heeft van een thriller.

Op zoek naar nog meer sportieve inspiratie en trailers? Klik dan snel door naar onze blog over de beste sportseries op Netflix!

3 Keer Belgisch op z’n Best

Uiteraard vind je op Netflix België ook heel wat Belgische series en films. We zouden hier een hele post aan kunnen wijden, maar beperken ons voorlopig tot deze 3 toppers.

1. Patser

Reis mee met vier vrienden die dromen van een leven als gangster. Snelle wagens, kasten villa’s, bakken geld… Een waanzinnige misdaad- en actiefilm door regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.

2. Le Fidèle

Matthias Schoenaerts schittert in deze topfilm van Michaël R. Roskam. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de mysterieuze Gino ‘Gigi’ Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte ‘Bibi’ Delhany. Maar niets is wat het lijkt.

3. Undercover

Een Belgisch-Nederlandse fictiereeks met onder meer Tom Waes in de hoofdrol. De Belgische en Nederlandse politie bundelen hun krachten om een van 's werelds grootste XTC-netwerken op te rollen. Hun twee beste undercoveragenten moeten undercover gaan. Als dat maar goed afloopt…

#BlijfThuisJeDingDoen. Met Orange en Netflix

Ook in tijden van corona zorgen we ervoor dat je thuis je ding kan blijven doen dankzij internet-aanbiedingen. Met Love Duo geniet je voor maar 65 euro per maand van onbeperkt vast en mobiel internet! 

Voeg je daar ook graag digitale tv aan toe, dan raden we je aan zeker eens een kijkje te nemen bij Love Trio: dat is onbeperkt vast en mobiel internet én digitale tv voor maar 80 euro per maand.

Tot slot kan je met de Google Chromecast alles vlotjes streamen naar je tv. Ideaal, toch?

Ja, ik wil meer weten over onbeperkt internet Ja, ik wil meer weten over onbeperkt internet + digitale TV

Vind je Netflix niet zo geschikt voor je kinderen? Met de YouTube Kids app krijgen je kids alleen kinderfilmpjes te zien die passen bij hun leeftijd.