Menu
Blog

De 25 beste Netflix films en series die je gezien moet hebben

Thuis

Met deze 25 beste Netflix films en series maak je het extra gezellig (of griezelig) op de sofa. Of je nu houdt van een feel-good film, hilarische comedy, spannende thriller of coole scifi: met deze series en films op Netflix zit je altijd goed.

20.12.2023 Maité Delgado

Wie Netflix zegt, zegt bingewatchen. En daar heb je maar beter de juiste tools voor! Zoals bijvoorbeeld de Google Chromecast waarmee je series direct naar een monitor of tv-scherm kan streamen. Uiteraard mag ook een stevige internetverbinding niet ontbreken: gelukkig profiteer je met een Love-pack van onbeperkt vast internet en mobiele telefonie

Ja, ik kies voor Love!

Er bestaan tegenwoordig heel wat platformen om series en films te streamen. Naast Netflix heb je bijvoorbeeld ook Disney+ België, Apple TV, Streamz of Sooner – dat trouwens een Belgische streamingdienst is! In deze blog beperken we ons alvast tot de 25 beste Netflix titels die je volgens ons écht gezien moet hebben.

1. Best. Christmas. Ever!
2. Christmas As Usual
3. Scrooge: A Christmas Carol
4. Holidate
5. De Familie Claus 1 en 2
6. I Believe in Santa
7. DC League of Super-Pets
8. Pain Hustlers
9. Spider-Man
10. A Man Called Otto
11. Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix
12. Guddo Naito Warudo (Good Night World)
13. The Imperfects
14. Alice in Borderland — Seizoen 3
15. Knokke Off
16. The Super Mario Bros. Movie
17. Leo
18. The Crown seizoen 6
19. Downton Abbey
20. Queen Charlotte: A Bridgerton Story
21. The Devil On Trial 
22. Undercover
23. Harry & Meghan
24. Beckham
25. Miss Americana

Kijktips voor Kerstmis: ga voor een extra gezellige kerstvakantie!

Ook op Netflix beleef je de mooiste tijd van het jaar. Want met een knusse kerstfilm maak je het extra gezellig voor de hele familie. Wist je trouwens dat Netflix alle kerstfilms en -series handig groepeert onder ‘kinder- en familiekerstfilms’? Zo vind je altijd voor iedereen wat wils! Hier zijn alvast de 6 beste Netflix-films volgens de Kerstman:

1. Best. Christmas. Ever!

Niemands leven is even perfect zoals op Instagram. Of toch? Wanneer Charlotte (Heather Graham) enkele dagen voor Kerstmis toevallig haar oude vriendin Jackie (Brandy Norwood) tegenkomt, kan ze niet geloven hoe perfect haar leven lijkt. Ze is vastberaden haar vriendin te ontmaskeren … 

2. Christmas As Usual

Thea (Ida Ursin-Holm) en Jashan (Kanan Gill) willen hun verloving vieren met Thea’s familie in Noorwegen. Klein detail dat ze haar familie nog niet verteld heeft: Jashan is Indisch. Deze romcom kerstfilm brengt de clashende cultuurverschillen op een hartverwarmende en komische manier. Een Noorse kerst op z’n best!

3. Scrooge: A Christmas Carol

Scrooge is de ster van Charles Dickens’ 19-eeuwse roman ‘A Christmas Carol’. Bijna 2 eeuwen later brengt Timeless Studios de legende opnieuw tot leven in een prachtige animatiefilm voor kinderen. Inclusief bovennatuurlijke krachten en lekker veel komische momenten voor extra magie. Kortom, een kerstfilm om te bekijken met de hele familie!

4. Holidate

Sloane (gespeeld door Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) haten de feestdagen. Omdat ze altijd single zijn, worden ze vaak aan de kindertafel gezet of worden ze opgescheept met lastige dates. Tot ze het briljante idee krijgen om een jaar lang elkaars ‘feestdate’ te zijn voor elke feestdag. Het recept voor een romantische komedie vol hilarische grappen en hartverwarmende momenten.

5. De Familie Claus 1 en 2

Nadat Jules z’n papa verliest op kerstavond besluit hij om nooit meer Kerstmis te vieren. Maar dan wordt zijn opa (Jan Decleir) ziek en ontdekt hij een magische kant van de familie Claus. Deze Nederlands-Belgische topper kreeg meteen ook een vervolg. Ideaal om te bingewatchen tijdens de feesten!

6. I Believe in Santa

Kerstmis de mooiste tijd van het jaar? Niet voor Lisa (Christina Moore), want het is haar minst favoriete feestdag … en dat is nog zacht uitgedrukt. En dan ontdekt ze tot haar grote horror dat haar nieuwe partner Tom geobsedeerd is met de feestdagen! Wat nu? Een romantische Netflix-film om van te smullen! 

TIP: kies voor een Love-pack en mis geen enkele pixel van de beste Netflix! Want met vast en mobiel internet aan een voordelig prijsje stream je waar en wanneer je dat wil.

Yes, let’s bingewatch met Love!

Beste films voor een filmavondje

1. DC League of Super-Pets

Wanneer Superman gegijzeld wordt door een wraaklustige cavia schiet de labrador van onze superheld in actie. Hij rekruteert zijn eigen superbende en heeft maar een doel voor ogen: Superman bevrijden. Een komische tekenfilm met onder Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Kevin Hart in de cast.

2. Pain Hustlers

Beeld je in. Je bent een alleenstaande ouder op zoek naar een goedbetaalde job. Je vindt die in de farmaceutische sector… tot je plots in het midden van een afpersingszaak blijkt te zitten. 

Pain Hustlers’ brengt je drama, spanning en humor met onder meer Chris Evans en Emily Blunt in de cast.

3. Spiderman

Of ga voor een marathon van filmklassiekers! Want met Spider-Man 1, 2 en 3 duik je samen met de bekende superheld in de wereld van Marvel Comics. Enneuh … wie is jouw favoriete Peter Parker: Tobey Maguire, Andrew Garfield of Tom Holland?

With great power comes great responsibility

4. A Man Called Otto

Otto is op pensioen, verdrietig en kwaad op de wereld. Hij ziet maar één oplossing: er een einde aan maken. Tot er nieuwe buren intrekken die hem een andere kant van het leven tonen. 

De tragikomedie ‘A Man Called Otto’ is gebaseerd op het gelijknamige boek en raakt je tot in het diepste van je ziel. Bereid je dus voor op een emotionele rollercoaster met onder meer Tom Hanks in de cast.

Sci-fi & fantasy om te bingewatchen

1. Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

Een Ubisoft-ode aan de jaren 1990! Deze Frans-Amerikaanse Netflix-serie is geïnspireerd door het computerspel Far Cry 3: Blood Dragon. Verwacht je aan blitse animatiebeelden, coole personages en spitsvondige dialogen.

2. Guddo Naito Warudo (Good Night World)

Fans van Japanse anime zullen dan weer helemaal weg zijn van Good Night World. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige mangareeks van Uru Okabe

In dit verhaal zoeken vier leden van een ongelukkige familie troost in een verslavend VR-spel. Zonder het te beseffen, komen ze elkaar virtueel tegen … en worden beste vrienden.

3. The Imperfects

Drie tieners ondergaan een medische behandeling voor hun aandoeningen … en hebben nét iets meer bijwerkingen dan je zou verwachten. Tilda (Morgan Taylor Campbell) wordt wakker als een banshee, Juan (Iñaki Godoy ) kan plots veranderen in een chupacabra en Abbi (Rhianna Jagpal) is een succubus. De drie mutanten moeten hun krachten bundelen om antwoorden – en een oplossing – te vinden.

Let’s do this!

4. Alice in Borderland - Seizoen 3

Het is officieel! Seizoen 3 van de dystopische thrillerAlice in Borderland’ verschijnt binnenkort op Netflix. Wanneer deze Japanse serie exact beschikbaar is in België, weten we nog niet. Feit is wel dat Arisu, Usagi en de andere personages opnieuw nagelbijtende avonturen te wachten staan. Zeker nu de Joker in het spel is …

Geen idee waarover we het hebben of gewoon zin om seizoen 1 en seizoen 2 te herbeleven? Voeg ze snel toe aan je kijklijstje voor een weekendje bingewatchen!

Samen ontspannen met deze series

Soms wil je gewoon relaxen. Gelukkig vind je op Netflix een waaier aan chille films en series. Ideaal om het weekend vrolijk in te zetten!

1. Knokke Off

Op Netflix vind je ook Belgische series van topkwaliteit! Zoals Knokke Off, een intrigerende dramaserie van VRT-Max waarin rijke jongeren een zwoele zomer beleven aan de Belgische kust. Tot ze ontdekken dat het leven een pak complexer kan zijn dan ze aanvankelijk dachten … En ja, hoofdrolspeelster Pommelien Thijs heeft al bevestigd dat seizoen 2 er sowieso komt!

Let’s do this!

2. The Super Mario Bros. Movie

‘s Werelds bekendste loodgieters hebben hun eigen film op Netflix! Mario en Luigi worden geteleporteerd van Brooklyn naar het Paddenstoelenrijk. Daar moeten ze het samen met Princess Peach opnemen tegen Bowser, de gevaarlijke schildpad. Deze animatiefilm zit boordevol nostalgie en humoristische momenten. Met onder meer Chris Pratt, Anya Taylor-Joy en Chris Day in de cast.

It is a me, Mario!

3. Leo

Fans van grappige tekenfilms met leuke liedjes zullen helemaal weg zijn van Leo. Deze film focust op tieners die hun weg proberen te zoeken in de wereld … vanuit het oogpunt van de hagedis in de klas, Leonardo of kortweg Leo. Hilariteit verzekerd met onder meer Adam Sandler en Bill Burr in de cast!  

Terug in de tijd met deze historische drama’s

Vraag jij je ook soms af hoe het was om in een andere tijd te leven? Tijdreizen kunnen we (nog) niet, maar gelukkig vind je ook op Netflix een heleboel historische drama’s waar we ons hartje aan kunnen ophalen!

1. The Crown seizoen 6

Maar liefst 70 jaar zat ze op de troon. En als je zo lang koningin bent, maak je al wat mee. De Netflix Original ‘The Crown’ vertelt het verhaal van Queen Elizabeth II in een mix van waargebeurde feiten en fictie. 

En ‘t beste nieuws? Seizoen 6 is eindelijk beschikbaar! Volg nog één keer het leven van prins Charles (Dominic West), Queen Elizabeth II (Imelda Staunton), prins Harry en prins William van dichtbij. Spoiler alert: dit laatste seizoen behandelt ook een van de meest besproken onderwerpen uit het Britse koningshuis, de dood van Lady Diana (briljant vertolkt door Elizabeth Debicki).

2. Downton Abbey

Het Britse kostuumdrama ‘Downton Abbey’ speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw op het gelijknamige fictieve landgoed van de Crawley-familie. Verwacht je 6 seizoenen lang aan spannende intriges, onweerstaanbare accenten en een exclusieve kijk op de Britse klassenmaatschappij. Met onder meer Dame Maggie Smith in de hoofdrol!

Oh, my!

FUN FACT: wie er ook fan was van deze serie? De Britse koningin Elizabeth II! Meer zelfs, de Queen maakte er een echt sport van om de zeldzame foutjes te spotten. Waar ze geen foutjes in kon vinden, was ons abonnement voor goedkoop internet. Want met een Love-pack profiteer je elke maand opnieuw van onbeperkt vast internet en voordelig mobiel internet!

Ja, ik wil goedkoop internet.

3. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Was je helemaal weg van Bridgerton? Dan is dit kostuumdrama zeker iets voor jou! Want met de prequel ‘Queen Charlotte’ – gespeeld door Inda Amarteifio en Golda Rosheuvel – brengt Shonda Rhimes je nog meer intriges, passie en romantiek. En vooral: een unieke blik in het leven van de jonge koningin Charlotte.

Ideaal om te bingewatchen!

Herbeleef true crime op Netflix

Misdaad, spanning, gerechtigheid… een goede true crime doet ons hart altijd sneller kloppen. Hier zijn enkele series en films die je volgens ons echt gezien moet hebben!

1. The Devil on Trial

“Ik was bezeten door de duivel!” is een argument dat je niet meteen in een rechtszaak zou verwachten. Toch was het exact dit dat de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson in 1981 beweert wanneer hij in Oklahoma terecht staat voor de moord op zijn huisbaas.

Deze duistere documentaire reconstrueert met getuigenissen en homevideo’s de gebeurtenissen die écht vooraf gingen aan deze unieke rechtszaak.

2. The Good Nurse

Een nagelbijter met Jessica Chastain en Eddie Redmayne in de cast! Verpleegster Amy Loughren (gespeeld door Jessica) is dolblij met haar nieuwe collega Charles. De twee kunnen het prima vinden … tot er plots verdacht veel patiënten overlijden. Deze true crime-thriller werd geïnspireerd door de verpleger en seriemoordenaar Charles Cullen: die vermoordde in de jaren 1990 tientallen patiënten in de New Jersey (Verenigde Staten).

Whoa, klinkt spannend!

3. Undercover

Een topserie van eigen bodem! Wanneer Freddy Bouman – een van de grootste drugsbaronnen ter wereld – op een camping rondhangt, ziet de politie een ongelooflijke kans. Ze sturen agenten Kim (Anna Drijver) en Bob (Tom Waes) het veld in als undercovers. 

Het resultaat? Een spannende thriller op waargebeurde feiten! Ideaal om te bingewatchen tijdens het weekend. Zeker nu ook seizoen 2 én seizoen 3 beschikbaar zijn op Netflix.

Interessant...

Interessantste docu’s voor nieuwsgierige mensen

Ook wij leren graag bij en wat is daar beter geschikt voor dan een Netflix docu of twee? En tegenwoordig vind je over bijna alles wel een documentaire! Hier zijn enkele van onze favorieten. 

1. Harry & Meghan

Er is al veel gezegd en geschreven over de relatie van Prins Harry en de voormalige actrice Meghan Markle. Daarom besluit het koppel nu zélf hun verhaal te brengen –inclusief schokkende details over de Britse media en zelfs het koningshuis. Deze zesdelige serie is énkel te bekijken op Netflix!

Vertel me meer!

2. Beckham

Slechts een beperkt aantal voetballers is ronduit legendarisch. En David Beckham is een van hen. In deze documentaire ontdek je nooit eerder vertoonde beelden over de razendsnelle carrière van de Britse voetbalster.

Goooal!

3. Miss Americana

Weinig artiesten zijn zo veelbesproken en populair als Taylor Swift. De Universiteit Gent kan je tegenwoordig zelfs een literatuurvak volgen geïnspireerd door de Amerikaanse zangeres. Ben jij ook een Swiftie of ben je benieuwd wat er nu zo speciaal is aan Taylor? De documentaire ‘Miss Americana’ geeft je een unieke glimps achter de Swift-schermen.

Ik ben er klaar voor!

Streamen zonder zorgen? Met onbeperkt internet, natuurlijk!

Niets frustrerender dan traag internet wanneer je je favoriete Netflix series probeert te bingewatchen. Met een Love-pack combineer je onbeperkt vast internet met mobiele data: zo ben je zeker dat je overal kan blijven streamen. Doe daar nog een Google Chromecast bij en je kan alles direct streamen naar een tv – en dat vanop zowel je smartphone, computer als tablet.

Ja, Love is iets voor mij!

LEES OOK:
▶️ Alles wat je moet weten over de YouTube Kids app
▶️ Zo stream je tv via het internet
▶️ Disney Plus België: een online filmavondje vol nostalgie

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!