De 10 beste horror films en series op Netflix

De dagen worden korter, natter en kouder. Het perfecte weer om samen te griezelen op de zetel! Neem dus snel een dekentje en zet de snacks klaar, want met deze 10 beste horror films en series op Netflix kruip je gegarandeerd dichter bij elkaar. En als het té eng wordt? Met Smart Home kan je vanuit de zetel met de Smart Home app of je stem snel het licht aandoen.

29.10.2020
Door Simon V

1. The Haunting of Hill House

Een horror serie die zelfs Stephen King ‘geniaal’ noemt? Die moet je zien! In ‘The Haunting of Hill House’ maak je kennis met de familie Crain. Hugh, Olivia en hun 4 kinderen wonen in een oud landhuis dat ze willen renoveren en verkopen. Maar dan loopt het mis… vreemde geluiden en paranormale ervaringen leiden tot vreselijke gebeurtenissen. 

Fans van deze thriller kunnen bovendien nadien meteen doorklikken naar ‘The Haunting of Bly Manor’: een follow-up serie met nieuwe verhalen en personages. 

Ja, die wil ik streamen waar en wanneer ik wil met Love Duo!

2. El Practicante/The Paramedic

In de Spaanse thriller ‘El Practicante’ (in het Engels: The Paramedic) belandt de bezitterige en manipulatieve verpleger Ángel na een gruwelijk ongeluk in een rolstoel en diepe depressie. Hij wil wraak nemen voor zijn situatie en is er bovendien van overtuigd dat zijn vriendin vreemdgaat. Zijn obsessie loopt steeds meer uit de hand en brengt meerdere levens in gevaar. Een psychologische horror film die ons doet nagelbijten van spanning!

3. Apostle

Voor sommige horror movies moet je een stevige maag hebben, en ‘Apostle’ is daar één van. In 1905 reist Thomas Richardson naar een afgelegen Welsh eiland om zijn zus Jennifer te redden nadat ze gekidnapt werd door een sinistere en sadistische religieuze sekte. Zet je schrap voor bloederige scènes en close-ups waarvan je wou dat je ze nooit gezien had.

Inclusief een indrukwekkende Britse cast met onder meer Dan Stevens, Michael Sheen en Lucy Boyton.

4. Ratched

Nurse Ratched is een van de hoofdpersonages in de klassieker ‘One Flew over the Cuckoo’s Nest’ uit  1975. Nu schittert ze in haar eigen serie op Netflix. In deze psychologische thriller lijkt Mildred Ratched een voorbeeldige verpleegster, maar niets is wat het lijkt. 

In Lucia State Hospital – de psychiatrische instelling waar ze werkt – wordt Ratched steeds meer betrokken bij sadistische experimenten. Het eerste seizoen van deze horrorserie was een groot succes: we kijken nu al uit naar het tweede!

5. In The Tall Grass

In ons lijstje van horror movies mag natuurlijk ook de meester van horror en thriller niet ontbreken. ‘In The Tall Grass’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en zijn zoon Joe Hill.

Deze Canadese horror film vertelt het verhaal van de zwangere Becky en haar broer Cal die onderweg zijn naar San Diego. Wanneer ze stoppen bij een oude kerk, horen ze in het hoge gras plots een kind om hulp roepen. Becky en Cal gaan het veld in, maar ontdekken al snel dat er iets duisters in het gras schuilt. Ze zullen moeten rennen voor hun leven in een doolhof dat voortdurend verandert.

Zoals je van Stephen King mag verwachten, is ‘In The Tall Grass’ psychologische horror op z’n best!

6. The Walking Dead

The Walking Dead draait intussen al bijna tien jaar en verveelt nog steeds niet. Een zombie-apocalypse blijkt dan ook een bron van onuitputtelijke inspiratie voor de makers. Seizoen 10 kan je op FOX bekijken, de 9 vorige seizoenen zijn ondertussen ook al beschikbaar op Netflix!

Toch gaat The Walking Dead over meer dan rottende lelijkaards. Deze horror serie focust vooral op de overlevenden en ethische kwesties. Zo spreken de overlevenden eerst af om geen mensen te doden. Maar wat als anderen zich niet aan deze regel houden?

7. American Horror Story

Voor screenwriter Ryan Murphy ‘Ratched’ uitwerkte, werkte hij mee aan een ander epos: American Horror Story. Deze anthologieserie omvat ondertussen maar liefst 9 seizoenen. Hoewel de kern van de cast telkens terugkeert, is elk seizoen een op zichzelf staand verhaal. 

Je kan dus perfect kiezen hoe je deze horrorserie beleeft! Murder House, Asylum, Coven, Hotel , Apocalypse… zowat alle horrorklassiekers komen aan bod in American Horror Story. En het wordt nóg griezeliger als je beseft dat sommige events gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

Zo gaat seizoen 7 over de overwinning van Donald Trump in 2016. En dat vinden wij nog een pak enger dan geesten! 

8. Alive

Deze Zuid-Koreaanse interpretatie van de klassieke zombiefilm is een must-see voor fans van horror movies. 

Gamer Oh Jun-U zit alleen thuis wanneer er in Seoul plots een virus uitbreekt dat kannibalisme veroorzaakt. Het contact met z’n familie is verbroken en hij zal er alles aan moeten doen om in leven te blijven. Zal hij aan de zombies kunnen ontsnappen?

9. Stranger Things

Een aanrader voor fans van sci-fi horror! Stranger Things neemt je mee naar een klein dorpje in de VS. Mysterieuze verdwijningen, een sinister laboratorium en bezoekjes van vreemde wezens uit andere dimensies… Hier zit iets goed fout! Kunnen de 12-jarige Mike, Dustin, Will en Lucas het oplossen? En wie is die rare Eleven

De eerste aflevering van seizoen 3 werd door meer dan 40 miljoen accounts bekeken en brak daarmee alle records!

10. Santa Clarita Diet

Je hebt wel zin in een horror film of serie, maar liever niet té griezelig? Dan is Santa Clarita Diet jouw ding. Deze Netflix serie houdt het midden tussen een komedie en een zombiefilm.

Makelaar Sheila, gespeeld door romcom queen Drew Berrymore, krijgt na het eten van iets vreemds een onweerstaanbare zin in mensenvlees (zoals wij al eens naar chocolade kunnen snakken). Je moet dus wel tegen een spatje bloed kunnen wanneer je deze serie bekijkt.

Te weinig data? Da’s pas horror!

Kies daarom voor onbeperkt vast en mobiel internet van Orange! Met het Love Duo internet pack kan je onbeperkt downloaden, streamen, gamen en zoveel meer. Ideaal voor regenachtige weekends en donkere avonden op de sofa!

Ja, ik wil ook Love Duo.

Lees ook:

▶️ Tv kijken via internet (series, films, nieuws, sport): zo werkt het
▶️ Netflix met Orange? Het kan, dankzij de Chromecast