De 6 beste horrorseries op Netflix om te kijken op Halloween

Fun

Yes, Halloween! De tijd van het jaar waarin je schaamteloos over straat kunt lopen in een griezelige (of een kinky) outfit. Geen fan van trick-or-treating? Blijf dan lekker binnen en huiver met de beste horrorseries. Netflix … en niet zo chill. Brrrr!

22.10.2019
Door Simon V

American Horror Story

Elk seizoen van deze reeks is een eigen miniserie met nieuwe personages. Van moorden, tot hekserij en een heuse freakshow: zowat alle horrorklassiekers komen aan bod in American Horror Story.

 

De serie wordt nóg akeliger wanneer je beseft dat sommige gebeurtenissen gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Zo gaat seizoen zeven over de overwinning van Donald Trump. En dat vinden wij nog een pak enger dan geesten!

The Haunting of Hill House

Een horrorserie die zelf Stephen King ‘geniaal’ noemt? Dat moet je zien! Het gezin Crain groeit op in het spookachtige House Hill waar hun moeder op mysterieuze wijze om het leven komt. Jaren later keren ze een voor een terug naar de plaats delict om daar te ontdekken dat het spookhuis zijn kuren nog niet verleerd heeft.

 

Klinkt cliché? Dat is het absoluut niet. Verwacht je aan het onverwachte. En let op: de 'bent-neck lady' zorgt gegarandeerd voor slapeloze nachten.  

Stranger Things

Sci-fi fans halen hun hartje gegarandeerd op met Stranger Things, dé Netflix-hitserie van de voorbije jaren. De eerste aflevering van seizoen drie werd door 40,7 miljoen accounts bekeken en brak daarmee alle records. 

 

Een klein dorpje heeft te kampen met mysterieuze verdwijningen, een sinister laboratorium en bezoekjes van vreemde wezens uit andere dimensies. Gelukkig weet het vriendengroepje van Mike, Dustin, Will en Lucas (vier jonkies van twaalf jaar!) van aanpakken.

The Walking Dead

The Walking Dead draait intussen al bijna tien jaar en verveelt nog steeds niet. Een zombie-apocalypse blijkt dan ook een bron van onuitputtelijke inspiratie voor de makers.

 

Toch gaat TWD over meer dan halfrottende lelijkaards. De serie focust vooral op de overlevenden en ethische kwesties. Zo spreken de overlevenden eerst af om geen mensen te doden. Maar wat als anderen zich niet aan deze regel houden?

Bates Motel

Iedere zichzelf respecterende horrorfan kent het iconische ‘Psycho’ van Alfred Hitchcock. Netflix maakte een prequel van deze sixties-parel die verklaart waarom Norman zijn eigen moeder vermoordde. Geen creepy douchescene, wel veel akelige momenten.

 

Santa Clarita Diet

Ben je een broekschijter en gaat horror je iets te ver (broekschijter)? Dan is Santa Clarita Diet misschien iets meer jouw ding. De serie houdt het midden tussen een komedie en een zombiefilm, maar wordt nooit écht griezelig.

 

Sheila, gespeeld door romcomqueen Drew Berrymore, krijgt na het eten van iets vreemds een onweerstaanbare zin in mensenvlees (zoals wij al eens naar chocolade kunnen snakken). Je moet dus wel tegen een spatje bloed kunnen wanneer je deze serie bekijkt. 

▶️ Wil je al deze horrorseries bekijken? Dan heb je geen tv-aansluiting meer nodig. Met het Love Duo-pack betaal je alleen voor onbeperkt internet en telefonie.

Bekijk je favoriete series online met Love Duo