Menu
Blog

Deze gratis apps moet je écht op je smartphone hebben

Tech

Fitness, wandelen, foto’s trekken, het weer checken … er bestaan gratis apps voor zowat alles. Maar welke leuke apps moet je nu écht downloaden op je iPhone of Android smartphone? Wij zetten onze favorieten op een rijtje!

16.05.2022 Maité Delgado

Iedereen gebruikt z’n smartphone anders. Welke apps je uiteindelijk downloadt, hangt dus enorm af van persoon tot persoon. Op deze pagina inspireren we je graag met enkele van onze favoriete apps!

De 8 beste apps van het moment

Het leuke aan apps is dat er altijd nieuwe bij komen die perfect inspelen op de laatste trends. In dit overzicht verzamelen we de 8 hipste apps van het moment. Sla deze pagina dus zeker ergens op, want we zorgen regelmatig voor een update!

  • YouFlanders en VisitWallonia. Ook dichtbij vind je heel wat mooie plekjes voor een fijne vakantie. Wil je die graag in alle rust ontdekken? Of grote druktes voor zijn zodat je de perfecte Instagramfoto kan trekken? Wij ontwikkelden samen met externe partners twee apps die je een real-time beeld geven van hoeveel mensen er op een bepaalde plek zijn. YouFlanders voor Vlaanderen, VisitWallonia voor Wallonië.
  • eRoutes. Of je nu eens via een andere route wil joggen, of in een nieuwe stad maximaal 5 km rond je hotel wil wandelen: eRoutes is er voor jou. Vertel de app hoe ver je wil wandelen, lopen of fietsen en de app stippelt overal ter wereld een route voor jou uit. Inclusief trainingsschema’s voor de sportievelingen onder ons! Deze gratis app is beschikbaar voor iPhone en Android
  • ObsIdentify. En als je onderweg een mooi plantje of curieus insect ziet waarvan je de naam niet kent? De ObsIdentify app herkent en identificeert bijna 23.000 verschillende dieren en planten die voorkomen in Noordwest-Europa. Naast de handige collecties kan je ook badges verdienen en deelnemen aan wedstrijdjes. Beschikbaar in de App Store en Google Play Store!
  • Polarsteps. Een aanrader voor iedereen die graag uitstapjes maakt! Trek onderweg foto’s met je smartphone en de app bundelt ze automatisch tot een fijn reisverslag (dat je trouwens ook kan delen met het thuisfront). Download gratis in de App Store of Google Play Store.
  • Komoot. Onze tip voor avontuurlijke wandelaars, fietsers, lopers en mountainbikers. Met de Komoot app plan je routes, track je je pad, volg je de routes van andere Komoot’ers en verzamel je highlights op je routes. De basisversie is gratis voor Android en iPhone – met de betalende versie kan je onder meer ook je live locatie delen met specifieke personen.
  • Mapstr. Liever iets meer chill? Met Mapstr stel je je routes samen op basis van locaties. Van je hotel naar een museum wandelen en daarna genieten op een terrasje? In deze gratis iPhone en Android app plan je de perfecte citytrip!
  • Splitwise. Eindig je een dagje uit met vrienden op café of restaurant? Dan is deze app een echte must-have! In plaats van op het einde van de avond je hoofd te breken over wie nu hoeveel moet betalen aan wie, geef je gewoon alles in in Splitwise. De app doet de rest! Haal ‘m gratis in huis via de Google Play Store of App Store.
  • PictureThis. De planten in je woonkamer lijken recht van Instagram te komen. Maar … hoe verzorg je die nu best? En zijn ze giftig voor je hond of kat? Met PictureThis leer je alles over planten, bloemen en bomen! Bij de betalende versie krijg je zelfs persoonlijk advies! Download deze leuke app nu voor iPhone of Android

Deze 5 gratis apps raden we iedereen aan

Uiteraard zijn er ook een aantal basisapps die we sowieso aanraden om te downloaden. En dan hebben we het niet alleen over Instagram, YouTube, TikTok en Spotify! De volgende 6 apps gebruiken wij bijna elke dag:

  • Waze. Met 130 miljoen gebruikers is Waze een van de populairste navigatie-apps ter wereld! Naast je routeplanner krijg je ook real-time info over bijvoorbeeld files, beschikbare tankstations en zelfs flitscontroles. Beschikbaar voor Android en iOS.
  • Payconiq. Digitaal betalen wordt nog gemakkelijker! Snel even een QR code scannen en de overschrijving wordt voor jou gedaan. Ideaal voor online shoppen, of bijvoorbeeld om een vriend terug te betalen die lunch voorschiet. Beschikbaar voor iPhone en Android
  • Itsme. Zit jij ook vaak te knoeien als je je digitaal probeert aan te melden bij je bank of een overheidsdienst? Met itsme vervang je je kaartlezers door één simpele app op je iPhone of Android smartphone.
  • SNCB. Meer dan een miljoen treinreizigers gebruiken maandelijks de NMBS app (Android/iOS). Hiermee plan je je nationale reis, koop je tickets en zie je meteen welke tram- of busverbinding je eventueel nog zal moeten nemen. 
  • BitWarden. Vergeet je wel eens je wachtwoorden? In BitWarden sla je alles veilig op en de app vult vervolgens alle paswoorden voor jou in op je iPhone of Android smartphone. Trouwens, check zeker ook onze blogpost als je graag meer te weten komt over hoe je je wachtwoorden veilig beheert!

Ja, ik wil mijn wachtwoorden veilig beheren.

Creëer extra focus met deze 5 nuttige apps

Heb jij het gevoel dat je snel afgeleid bent? Of vaak dingen over het hoofd ziet? Je bent zeker niet de enige. Ook wij gebruiken graag nuttige apps om zo productief mogelijk te zijn doorheen de dag! Dit zijn de 3 favoriete apps van onze medewerkers:

  • Stocard. Zowat elke winkel heeft een klantenkaart. Handig om kortingen te scoren, niet zo handig in je portefeuille. Met de Stocard-app verzamel je bijna alle Belgische klantenkaarten op één plek. Dat bespaart je ook aan de kassa heel wat geklungel!

Heb ik nodig op m’n Android!

Heb ik nodig op m’n iPhone!

  • Focus To Do. Deze Canadese app is gebaseerd op de beroemde Pomodorotechniek en helpt je zo om taken sneller en efficiënter af te werken. Je werkt in schijven van 25 minuten en neemt dan een korte pauze. Daarnaast helpt de app je om belangrijke data in te plannen of bijvoorbeeld boodschappenlijstjes op te stellen. 

Wil ik proberen op Android.

Wil ik proberen op iPhone.

  • Otter.ai. Een tip voor alle studenten onder ons! Neem je lessen of interviews voor je thesis op die uitgeschreven moeten worden? Maak het jezelf gemakkelijk en laat gesproken taal automatisch uitschrijven door deze app voor iPhone en Android.
  • Any.do. Verlies je je to-do-lijstjes vaak uit het oog? Met Any.do breng je orde in de chaos! Met de app kan je bijvoorbeeld takenlijstjes maken, activiteiten inplannen, boodschappenlijstjes opstellen en zoveel meer. Uiteraard kan je ook alles delen met andere leden van je gezin. Download gratis in de Google Play Store of de App Store.
  • MyOrange. Ben je klant bij Orange? Download dan zeker ook de MyOrange-app om bijvoorbeeld je verbruik op te volgen, facturen te betalen en zoveel meer.

Voor Android, please. 

Voor iPhone, please.

Cool, vertel me meer over MyOrange!

De 4 beste fitness apps voor workouts

Je smartphone gebruiken als een soort van coach tijdens het sporten? Kan perfect! Hier zijn enkele fitness apps waar wij echt fan van zijn.

  • Strava. Deze workout app voor Android en iPhone is uitgegroeid tot een hechte community. Met de gratis versie voor Android en iPhone kan je je sportprestaties tracken (zwemmen, lopen, fietsen), foto’s posten op je tijdlijn, vrienden aanmoedigen en zoveel meer. 
  • Sworkit. Deze gratis app voor iPhone en Android biedt tot 230 oefeningen aan die elk onderverdeeld zijn in verschillende thema’s. Van stretchen en yoga tot cardio en krachttraining: deze fitness app heeft het. De praktische video’s leggen elke oefening precies uit. Tot slot houdt de app ook nauwkeurig je voortgang bij. Let’s go!
  • Interval Timer. Als je graag sport op je eigen muziek, dan weet je dat het niet altijd handig is om ook nog eens een timer te zetten voor bijvoorbeeld HIIT-sessies. Met een handige Interval Timer voor Android of iPhone los je dat probleem meteen op!
  • Seven. De perfecte app voor als je weinig tijd – of zin ;-) – hebt om te sporten. De ‘Seven’ fitness app voor iPhone en Android bundelt laagdrempelige oefeningen tot doeltreffende workouts van slechts 7 minuten lang. 

Download deze 4 apps voor het hele gezin

Van gezellige avondjes op de sofa tot een avontuurlijke daguitstapjes met het hele gezin: met deze toffe apps wordt family time echt de best time!

  • Netflix. Neem je favoriete series overal mee naartoe met de Netflix app voor iPhone of Android. Handig als je bijvoorbeeld een lange autorit voor de boeg hebt met kinderen op de achterbank. Check zeker ook onze blog voor de beste Netflix series van het moment!
  • Vinted. Je oude kleerkast is geld waard! Op de Vinted app voor Apple en Android koop en verkoop je tweedehands. Handig als je kinderen bijvoorbeeld snel uit hun kleren groeien of je graag zelf wil besparen op je garderobe. En ‘t is nog goed voor de planeet, ook!
  • OurHome. Jouw kompaan in het huishouden. Met de OurHome app kunnen ouders kinderen op een leuke manier belonen voor mee te helpen. Als ouder kan je klusjes toewijzen, boodschappenlijstjes delen, een gezinsagenda beheren en zoveel meer. Gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
  • Etsy. Verwen je je vrienden (of jezelf) graag met handgemaakte of vintage cadeaus? Dan is Etsy helemaal jouw ding! Van accessoires tot juwelen en meubels … wij kunnen met deze app voor iPhone en Android echt uren shoppen.

Leef jij echt digitaal? Dan zijn deze 5 populaire apps voor jou! 

Als je zelden verder dan 25 cm van je smartphone verwijderd bent, weet je dat je voor zowat alles een app kan gebruiken. Wij selecteerden onze 5 leukste apps voor gezondheid, gaming, fotografie en smart home. 

  • Yuka. De app voor iedereen die gezonder wil shoppen! Met het Franse Yuka scan je de barcode van etenswaren en cosmetica met je Android of iPhone. De app analyseert de ingrediëntenlijst en geeft op basis daarvan een kleurcode. Je krijgt ook een gedetailleerd overzicht per item zodat je perfect weet wat er precies (on)gezond is aan je product.
  • Can You Spot It? De ideale app voor als je ergens zit te wachten of even niets om handen hebt. In dit puzzelspel zoek je telkens 5 verschillen tussen 2 foto’s. Goed voor uren speelplezier op iPhone en Android!
  • Alto’s Odyssey. Nog zo’n populaire app! Deze gratis game laat je sandboarden door de woestijn en verrast met een unieke stijl. Beschikbaar voor iPhone en Android.
  • Lightroom Mobile. Adobe is en blijft een powerhouse voor het bewerken van foto’s en video’s. Met Lightroom Mobile biedt het merk een gratis alternatief aan om ook op je iPhone of Android smartphone beeldmateriaal te bewerken. Handig als je bijvoorbeeld nog snel een foto wil editen voor jouw Instagram!
  • Orange Smart Home. Of je nu thuis zit, op kantoor of op reis bent – met de Orange Smart Home app beheer je al je slimme toestellen vanop je iPhone of Android smartphone. Wil je trouwens meer weten over wat Smart Home voor jou kan doen? Klik door naar onze blog!

Ja, toon mij de voordelen van Smart Home!

De 5 beste apps voor senioren die jong van geest zijn

Tot slot hebben we ook voor onze iets minder jonge gebruikers een selectie van apps klaar! In contact blijven met je (klein)kinderen of vrienden, leuke spelletjes spelen en een uitstapje plannen: het kan allemaal met je smartphone. 

  • WhatsApp. Blijf altijd en overal verbonden via een handig groepsgesprek. Je kan zowel geschreven boodschappen delen als foto’s en video’s. Bovendien kan je ook met elkaar bellen – met of zonder camerabeeld! 

Gratis downloaden in de App Store.

Gratis downloaden in de Google Play Store.

  • CodyCross. Voor de fans van kruiswoordpuzzels! Is de puzzel in je favoriete krant te snel opgelost of wil je meer oefenen? Download CodyCross en leef je uit met de beste kruiswoordraadsels!

Gratis beschikbaar voor iPhone/iPad.

Gratis beschikbaar voor Android.

  • Buienradar. Een van de beste weer apps die je helpt om beter te plannen wanneer je het huis (beter niet) verlaat. Blijft het vandaag gewoon bewolkt? Komt er flinke bui aan? Of zit de zon er aan te komen? De Buienradar geeft accurate weersvoorspellingen!

Gratis ophalen in de App Store.

Gratis ophalen in de Google Play Store.

  • Vlaanderen Fietsland. Ben je nog goed te been? Met deze app installeer je meer dan 18.000 km aan fietsplezier op je Android smartphone of iPhone! Laat je verrassen door onbekende stukjes Vlaanderen of stippel zelf leuke routes uit voor uitstapjes dichtbij.

Gratis starten met een iPhone.

Gratis starten met een Android toestel.

  • Candy Crush Saga. Het hoeft niet altijd serieus te zijn. Dit razend populaire spelletje is ideaal om even helemaal te ontspannen op de zetel. Wil je het graag spannend maken? Daag je vrienden uit tot een wedstrijdje!

Afspraak in de App Store.

Afspraak in de Google Play Store.

Maar heb je wel genoeg data voor al die leuke apps?

Of je nu apps gebruikt om efficiënter te werken, boodschappenlijstjes te delen, mobiele spelletjes te spelen of je favoriete foto’s te delen op sociale media – één ding is zeker. Je hebt maar beter genoeg data op zak om maximaal te genieten van je applicaties!

Uiteraard kan je hiervoor terecht bij Orange België. Met ons Love Duo-abonnement doe je extra voordeel door onbeperkt vast internet te combineren met snel mobiel internet. Wil je echt alles uit je abonnement halen? Kies dan voor de Go Unlimited-optie met onbeperkte data voor oneindig veel surfplezier.

Wow, natuurlijk wil ik onbeperkt internet!

Lees ook:

➡️  Tips om je wachtwoorden te beheren
➡️  De 7 beste smart home gadget voor een slim huishouden
➡️  De beste clouddiensten in België: alles wat je moet weten

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!