Menu

Ben je ook bezweken voor Fortnite?

In amper een paar maanden tijd is deze game een fenomeen geworden. Heb je de geweldige graphics gemist? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

19.04.2018
Door Céline R

Wat is Fortnite?

Fortnite is zonder twijfel de succesvolste videogame van het moment. De game werd aanvankelijk ontwikkeld voor consoles en de pc. Het opzet is vrij eenvoudig, maar heel doeltreffend: 100 gamers leven in dezelfde virtuele wereld en maken elkaar af tot er één iemand overblijft.

Het is dus een echte shooter?

Nee, wanneer de spelers elkaar niet afmaken, verzamelen ze nuttige materialen, zoals hout of bakstenen. Daarmee bouwen ze schuilplaatsen, bruggen of trappen. Het is dus meer dan zomaar een tijdverdrijf, er komt ook veel strategie aan te pas.

Zijn er veel mensen die de game spelen?

Waanzinnig veel! Volgens ontwikkelaar Epic Games (dat de spelwereld vaak aanpast om de fans aan zich te binden) zijn er wereldwijd 40 miljoen spelers. Het is vooral sinds september vorig jaar en de lancering van de modus 'Battle Royale' (speler tegen speler) dat het fenomeen de wind in de zeilen kreeg. Begrijpelijk ook, want de modus is gratis.

Je speelt het spel niet meer exclusief op console, of wel?

Sinds de officiële aankondiging op 8 maart verspreidde de Fortnite-koorts zich als een lopend vuurtje. Eerst op iPhone en iPad, daarna op Android. De mobiele versie is identiek aan de versie voor PlayStation 4, Xbox, Windows en macOS. Dezelfde landkaarten, dezelfde landschappen, dezelfde graphics, dezelfde geluiden en ... wekelijkse updates.

Consolegamers zullen toch altijd de bovenhand hebben? Of niet?

Ja, daar heb je gelijk. Wie zonder bluetoothjoystick op een smartphone of tablet speelt, is minder wendbaar (en dus in het nadeel). Daarom kan je in de mobiele versie je tegenstanders kiezen: bijvoorbeeld alleen andere mobiele gamers, zodat je het niet hoeft op te nemen tegen console- en computergamers.

Jeuken je vingers? Haast je naar www.epicgames.com/fortnite!