Menu

Bellen via wifi: 5 dingen die je moet weten

Geen netwerkdekking, maar wel wifi-bereik voor je smartphone? Dan kan je nu toch bellen en sms’jes ontvangen! Orange activeert deze zomer bellen via wifi. Lees hier waarom dat fantastisch is en of jij bij de gelukkigen bent.

18.07.2018
Door Cédric

Melding “Geen netwerk”? Geen probleem meer!

Het is ons allemaal al wel eens overkomen: je loopt achteraan in een winkel of je moet in je kelder klussen en je toestel heeft geen ontvangst meer. Vanaf nu zal je simkaart op die plek wél nog functioneren als er een wifi-signaal is én als je tegelijk ook … een Orange-abonnement hebt!
Bellen via wifi is ook de ideale oplossing als de signaalsterkte bij je thuis, bij vrienden of op kantoor op het randje is. Op die manier blijven er vrijwel geen plekken zonder bereik meer over!
Een compatibele smartphone volstaat dus om overal in België (en in het buitenland) met je toestel te bellen, ook al heb je geen 2G-, 3G- of 4G-signaal. En nog een voordeel: het geluid blijft altijd van HD-kwaliteit! Als je de kwaliteit van FaceTime- of Whatsapp-gesprekken gewoon bent, weet je precies wat wij bedoelen: een kristalhelder geluid.

Zelfs geen app om te downloaden

In tegenstelling tot andere abonnees bij andere operators, hoef je geen extra app te downloaden om via wifi te bellen en te sms’en. Waarom het jezelf moeilijk maken? Even de instellingen van je iPhone of Android-smartphone aanpassen en klaar! En deze service is helemaal gratis.
Geldt al dit moois voor elk Orange-abonnement? Je hebt recht op de service als je abonnement in deze lijst voorkomt: Koala, Dolfijn, Panter, Arend, Arend Premium, Kolibri Smartphone, Koala Smartphone, Dolfijn Smartphone, Panter Smartphone, Arend Smartphone, Arend Premium Smartphone.

Je betaalt geen cent meer

Je betaalt niet meer dan je gewone gesprekskosten. Je forfait blijft je forfait. Of je nu via 3G, 4G of wifi belt, het blijft allemaal hetzelfde. Je hebt totale bewegingsvrijheid (niet meer dan normaal voor een mobiel abonnement, toch?). Voor jou dus alleen maar voordelen …

Eerst de iPhone en de Galaxy S7

Als wij deze service lanceren, willen wij eerst zelf nagaan of alles werkt zoals het moet. Daarom is bellen via wifi in het begin slechts voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar. De iPhone is eerst aan de beurt, vanaf model 5S tot de iPhone X (en natuurlijk ook de latere modellen). Bij Android is de functie in de lanceringsfase al beschikbaar voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar de lijst met compatibele toestellen zal snel langer worden. Je hoort het wel van ons als ook jouw smartphone aan de beurt is en dat is in elk geval maar een kwestie van tijd.

Een paar instellingen aanpassen en je bent vertrokken!

Je zal merken dat je ons zelfs niet eens hoeft te bellen of te mailen om de functie te activeren op je abonnement.
Heb je een iPhone? Dan volstaat het om minstens iOS 11.3 te gebruiken en de operatorinstellingen (“operator settings”) bij te werken in Instellingen > Algemeen > Info. Als dat gebeurd is, ga je naar Instellingen > Mobiel netwerk > Bellen via wifi > Bel via wifi op deze iPhone > ON. Vervolgens verschijnt er “Orange B WiFi”.
Op Android ga je naar Telefoon > Oproep-instellingen > Bellen via wifi > ON. Ook dit is kinderspel.

Je vindt alle informatie ook op onze website.