Menu
Blog

Belgische hitserie Undercover straks ook op La Deux

Fun

Undercover is dé Belgische hitserie van het moment. De reeks werd bekroond op het Cinequest Film Festival in de VS en onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland kochten de serie al via Netflix. Vanavond zendt La Deux de eerste twee afleveringen uit. We kunnen niet wachten!

03.04.2019 Céline Roman

Undercover: synopsis

Het verhaal speelt zich af op een camping in Limburg, waar Eddy Beaumont, een internationale ecstasydealer, samen met zijn gestoorde handlangers de plak zwaait.
Undercoveragenten Bob en Kim nemen hun intrek in de caravan naast het vakantiehuisje van Ferry in een poging in de bende te infiltreren en de drugstrafiek te ontmantelen.
Maar dan komt Ferry's rechterhand erachter dat de politie hen in de gaten houdt...

Undercover: het verhaal achter de serie

Het plot van de serie is gebaseerd op waargebeurde feiten. In de reeks volgen we de klopjacht op de Nederlandse drugbaron Ferry Bouman, de grootste dealer van ecstasy ter wereld.
Maar ook in het echt is Limburg een belangrijke spil in de XTC-handel. Per jaar worden in de Limburgse illegale drugslabo's zo'n 500 miljoen pillen gemaakt, die van daaruit over heel de wereld worden verdeeld.
Omdat de Belgische en Nederlandse politie onvoldoende bewijs hebben om de drugbaron aan te houden, sturen ze twee undercoveragenten op hem af om in de organisatie te infiltreren.
Na enkele mislukte pogingen ontdekt de politie het enige zwakke punt van Ferry: zijn vrouw...

Undercover: de cast

In de rol van Bob herkennen we Tom Waes. Tom is een manusje-van-alles: presentator op de Vlaamse tv, regisseur, acteur, zanger, ... In 2015 won hij zelfs De Slimste Mens ter Wereld.
Lees onze artikel De verschillende gezichten van Tom Waes.
Zijn partner is Kim, die gespeeld wordt door Anna Drijver. Anna is een Nederlandse actrice en model, die onder andere meespeelde in Loft en in 2011 deelnam aan de Nederlandse versie van De Mol.
Ferry Bouman wordt vertolkt door de Nederlander Frank Lammers.

Bekijk de eerste twee afleveringen van Undercover op 2 april op La Deux.

Ontdek Love

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.