Menu
Blog

Parijs 2024: Iedereen supporter van Team Belgium!

Fun

Sport verbindt mensen en Orange verbindt mensen met sport. Daarom zijn we vanaf 26 juli officiële partner van Team Belgium op de Olympische Spelen in Parijs. In dit artikel vertellen we jou waarom en hoe deze zomer zowel sportief, inclusief als spannend wordt.

06.03.2024 Maité Delgado

Parijs 2024: alles wat je moet weten

Hét sportevent van het jaar vindt deze zomer plaats, en wel bijna naast jouw deur. Parijs verwelkomt de Olympische Spelen van 26 juli tot en met 11 augustus, enkele weken later zijn de Paralympische Spelen aan de beurt (van 28 augustus tot 8 september). De cijfers spreken voor zich: 4 miljard kijkers, 878 sportieve evenementen, 15.000 atleten voor de Olympische Spelen en 4.500 voor de Paralympische Spelen.

 

Tijdens de editie 2024 beleven enkele nieuwe sporten hun première, zoals breakdancing bijvoorbeeld. Maar dat zijn niet de enige nieuwigheden. Inclusie vormt de kern van het evenement, met een nooit eerder geziene gelijkheid tussen de atleten: 7.450 vrouwen en 7.450 mannen, ofwel evenveel mannen als vrouwen die de wereld in vuur en vlam zetten.

Nog een langverwachte nieuwigheid op het vlak van toegankelijkheid: le Marathon Pour Tous de Paris 2024. Het principe? Sportievelingen kunnen hetzelfde parcours afleggen als de Olympische marathon. Deze wedstrijd vindt 's nachts plaats op 10 augustus 2024. Het parcours zal beschikbaar zijn in twee versies (10 en 42 km), en de lopers volgen een traject langs talloze monumenten en iconische plekken van de Franse hoofdstad.

 

 

Welke Belgische sporten zijn geselecteerd voor Parijs 2024?

Het BOIC selecteert de atleten van Team Belgium voor de Olympische Spelen. De missie van deze organisatie? De Belgische sportieve toppers in optimale omstandigheden naar de Spelen sturen, zodat zij er de best mogelijke prestaties kunnen neerzetten.

De selectiecriteria zijn zeker niet subjectief. Voor elke vertegenwoordigde sport bestaan er een reeks internationale criteria - opgelegd door de internationale federaties en het IOC – maar ook nationale criteria vastgesteld door het BOIC in overleg met de Belgische federaties.

Dit zijn alvast de disciplines die België zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024:

 • Atletiek
 • Basketbal
 • Boksen
 • Wielrennen
 • Paardrijden
 • Turnen
 • Hockey
 • Kano-Kajak
 • Zwemmen
 • Taekwondo
 • Zeilen

Over enkele maanden kennen we de volledige lijst van Belgische atleten op Parijs 2024.

 

Orange, partner van Team Belgium in Parijs

Het BOIC, een van de 206 door het IOC erkende organisaties, koos voor Orange Belgium als officiële partner van Team Belgium. Wat het BOIC overtuigde? Onze inzet voor de circulaire economie en duurzaamheid. Orange Belgium sluit perfect aan bij de doelstellingen van de Olympische Beweging: ​​via sport bijdragen aan een betere wereld.

Orange schaart zich helemaal achter de atleten van Team België. Jij ook? Steun je favoriete atleten tot  in Parijs door ze een aanmoediging te sturen en maak kans op geweldige prijzen! 

Ik steun Team België

 

Als officiële telecompartner van Team Belgium zal Orange alle Belgische supporters warm maken voor onze nationale atleten, en dit zowel vóór als tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024. Dit doen we door onze digitale services ten dienste te stellen van iedereen. Zo kunnen mensen van alle leeftijden hun emoties delen en het evenement overal laten leven.

Hoe? Via al onze kleine (en grote) schermen. De Olympische Spelen zullen immers in alle Belgische huiskamers in HD worden uitgezonden op televisie, om ervan te genieten met familie of vrienden. Maar dit kan natuurlijk ook op onze smartphones via 5G en wifi. We hopen alvast dat we prachtige prestaties te zien krijgen van onze atleten in Parijs, waarmee we heel wat medailles in de wacht zullen slepen.

De drie Olympische waarden – excelleren, vriendschap en respect – zullen ons deze zomer samenbrengen. Volg het avontuur van de Olympische Spelen op onze Instagram, en deel gerust! Jullie verbinden en samenbrengen, dat is onze missie bij Orange. Geniet volop van sport met je Love-pack voor ultrasnel internet, digitale televisie en ultrasnel 4G/5G-netwerk, overal in België, in de stad en op het platteland.

 

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!