Menu
Blog

België/Frankrijk... Een valse start...

Fun

29.11.2017 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Verdorie, dit is spannend! Mijn allereerste blog en al meteen een special over het wereldkampioenschap basketbal! Ja, bij Orange weten ze hoe ze iemand blij moeten maken. Maar goed, die eerste WK-kwalificatiewedstrijd dus, waarin onze nationale trots het opnam tegen Frankrijk.
Ik moet toegeven dat ik dolgelukkig was met de tickets die ik via het werk had gekregen (bedankt Orange :D), ook al had ik maar weinig hoop op een goede afloop. Heb ik me daar even vergist ... Toch 3 kwarts lang.

Tijdens de wedstrijd begon het geloof in een stunt te groeien, toch zeker tot minuut 30. We hadden alle troeven in handen om de Fransen te kloppen: we waren creatief, de bal ging vlot rond en onze Belgian Lions verdedigden met hart en ziel. Daartegenover stond dat onze zuiderburen geen superdag hadden. Ze leden vaak balverlies, en wij waren er als de kippen bij om van hun slordige spel te profiteren.

Aan Belgische kant
Het aanvalsspel werd gedirigeerd door Retin Obasohan (16 punten na afloop). Onze pointguard die in de Duitse eerste klasse uitkomt, voelde zich als een vis in het water: cross-over hier, shot daar. Een genot voor de ogen (nietwaar, dames? ^^). Helaas kwamen de punten te veel van hem alleen. Geen van zijn ploegmaats scoorde 10 punten.[]Dankzij die goede flow sloten we het eerste kwart af bij 15-13 en aan de helft hadden we onze voorsprong zelfs uitgebouwd tot 13 punten: 38-25. Ook Jean Salumu (8 punten) en Elias Lasisi (6 punten) speelden zich in de kijker met hun penetraties en driepunters.

Aan Franse kant
De Fransen kwamen bijzonder scherp uit de kleedkamers en smeerden ons meteen een 0-14 aan. Dat kwam hard aan! Aan het einde van het derde kwart stond de score 46-48. De wedstrijd was helemaal gekanteld, onze voorsprong helemaal weg. Onze buren, onder leiding van een ontketende Edwin Jackson (14 punten), gingen recht op hun doel af. De topscorer in het Spaanse kampioenschap 2016-2017 deelde de ene mokerslag na de andere uit. Het gemak waarmee hij driepunters maakte, werd ons fataal. Zijn ploegmaats gingen mee op zijn elan, en dan vooral P. Lacombe (13 punten), L. Labeyrie (12 punten) en B. Diaw (6 punten), die al 16 jaar meedraait in de NBA.
[]

De wedstrijd duurde één kwart te lang, en op het eind zaten we er helemaal door. Jammer, want dit Frankrijk was te pakken.

Toch feest?
Hoewel de Lotto Arena niet helemaal volgelopen was, stond ze wel in lichterlaaie. Er was niet meer nodig dan een vette dunk van Fall (de Franse center), een cross-over van Obasohan en de speaker om de (helft van de) toeschouwers recht te doen veren. De hiphop en Latijns-Amerikaanse dans maakten de sfeer alleen maar uitbundiger. Ook de supporters lieten van zich horen toen ons team aan het einde van het derde kwart in de touwen hing.[]

Maar het mocht niet baten, we beginnen de campagne met een valse start.

Hopelijk kunnen we de draad weer oppikken tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina, andere grote basketbalnaties.

Tags

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.