Menu

Belgian Basket Awards – De Gouden Schoen van het Belgische basketbal

Het einde van het seizoen is in zicht. Dringend tijd dus om al even achterom te kijken... Wie wordt speler van het jaar gekroond?

15.05.2018
Door Nelson M

Op 22 mei worden de AED Studios in Antwerpen ter ere van de Belgian Basketball Awards omgetoverd tot exclusieve ceremoniezaal. Het kruim van het Belgische basketbal komt samen op deze fantastische gala-avond, waar de beste speler en speelster van het seizoen in de bloemetjes worden gezet.
Voor de laatste editie van deze show moeten we al acht jaar teruggaan in de tijd. Toch is de pers al die jaren de beste spelers (Belgen en buitenlanders) blijven verkiezen. De laatste winnaars van de trofee waren Olivier Troisfontaines (2017), Quentin Serron (2016) en Pierre-Antoine Gillet (2015).
Klik hier voor de historiek van prijzen en palmaressen.
De jury bestaat uit journalisten van Het Nieuwsblad en La Dernière Heure, coaches, sportief directeurs en teamkapiteins. Ook de oude laureaten en de leden van de federatie mogen stemmen.

Welke categorieën zijn er?
De laureaten worden onderverdeeld in acht categorieën:
MVP of beste speler/speelster: De beste speler van het kampioenschap, Belg of buitenlander. De favorieten zijn Seth Tuttle (Spirou Charleroi), Garlon Green (Union Mons-Hainaut).
Belgisch speler/speelster van het jaar: De favorieten zijn Hans Vanwijn en Jean Salumu.
Belofte van het jaar: De trofee voor beste jong geweld van ons kampioenschap. Vooral voor Ismaël Bako en Sander Van Caeneghem was dit jaar het jaar van de doorbraak.
Coach van het jaar: Dario Gjergja, de flegmatieke coach van Oostende met Servische roots, won 6 jaar op rij de dubbel (Beker van België en titel).
Scheidsrechter van het jaar: Vincent Delestrée, onze Belgische afvaardiging op het EK basketbal vrouwen 2017.
All Offensive Team: De beste scherpschutters in ons kampioenschap heten: Miloš Bojović, Garlon Green, Ashton Gibbs, Mike Smiths en Abdou Pape Badji.
All Defensive Team: De onverzettelijkste verdedigers van dit kampioenschap, allemaal samen in één typeploeg. Bij de favorieten rekenen we Jean-Marc Mwema, die geroemd wordt om zijn imposante verschijning en atletische steals.
Lifetime Achievement Award: Deze trofee wordt overhandigd aan de basketter die het hoogst haalbare in het basketbal heeft bereikt.
Enkele namen van onze all-stars en nog andere spelers van onze nationale ploeg doen zeker een belletje rinkelen.

Ook jij kan stemmen voor je favoriete basketter...
Surf naar de website http://belgianbasketballawards.webpont.com/user en stem voor de ster die het meeste indruk op je heeft gemaakt. Je kan de link aanklikken vanaf 24/04/2018. Je mag voor meerdere categorieën stemmen.

Praktisch
Je kan gratis tickets voor dit evenement winnen door je in te schrijven op www.belgianbasketballawards.be.
Voor wie dat wenst, is er ook een viparrangement, met: vipparking, diner en toegang tot het evenement en alle animaties die errond zijn voorzien.
Alles om van die 22ste mei een echt feest te maken...
En als je er toch niet bij kan zijn, volg dan zeker de mooiste momenten van de avond op ons Instagram-account orange_belgium.