Menu
Blog

Beklijvende finale van de Beker van België

Fun

Dit jaar loste de finale van de bpost cup alle verwachtingen in. In een felbevochten wedstrijd grepen de twee grootmachten elkaar om beurten bij de keel. BC Oostende en Belfius Mons-Hainaut verdedigden hun kleuren met trots en passie.

15.03.2018 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Mons schiet goed uit de startblokken
Het eerste kwart verloopt zoals men kon verwachten. De Oostendse pletwals dicteert Mons al meteen de wet (11-5 na enkele minuten). De regie is in handen van Dusan 'The General' Djordjevic, die uiteindelijk met zijn 18 punten verkozen wordt tot MVP. Het is hij die zijn ploeg op sleeptouw neemt... Maar Mons is een taai blok dat niet van plan is zich zonder slag of stoot over te geven. Onder impuls van een weergaloze Garlon Green (17 punten) brengen de Walen de bordjes weer in evenwicht.
Tot Mons na het eerste kwart zelfs leidt met 18-16.

Oostende steekt een tandje bij
De machine die BCO is begint te draaien en legt Mons haar wil weer op. Onder impuls van Jean Salumu (18 punten), die de ene driepunter na de andere maakt, neemt de kustploeg de match weer in handen. Het tweede kwart eindigt op 42-30.
En nog was de wedstrijd niet gespeeld! In het derde kwart bleef Mons met al haar kracht aanklampen. De Amerikanen spelen een wereldse match en brengen hun team eigenhandig weer in de wedstrijd. Na het derde kwart staat het 57-56.

Een razend spannend slot
De wedstrijd eindigt zonder winnaar op een waanzinnige 73-73. Verlengingen moeten uitsluitsel brengen.
In die verlengingen bezegelt Jean Salumu het lot van Mons met een driepunter op 6.4 seconden van het laatste fluitsignaal! Oostende mag zo voor het zesde jaar op rij de Beker van België in de kast zetten.

Sfeer
Vorst Nationaal was tot de nok gevuld. Beide supporterskampen schreeuwden hun team naar voren. De Kiss cams en Dance cams zorgden voor wat extra pit.
Anthony Lambot, de MVP van het Orange All-Star Game, kreeg zelfs de kans om zich voor een bomvol Vorst Nationaal te meten met de NBA 2K18-kampioen van de Benelux.
Om maar te zeggen: de sfeer zat er goed in.

Meer fotos op Facebook
[]
[]
[]

[]

[]

[]

Tags

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.