Menu
Blog

Bejaard en beroemd? Waarom niet?!

Fun

Deze kleppers zitten op YouTube, Instagram of Facebook. Je kan ze volgen, of je kan je door hen laten bezielen om zelf het internet te veroveren.

23.08.2017 Céline Roman

Wat is een blog?
De weblog (of blog) bestaat al sinds begin jaren 2000. Het is een soort van virtueel dagboek dat je online bijhoudt. In je blog deel je je ervaringen en interesses met iedereen die het lezen wil: koken, tv-kijken, reizen, wandelen, gezondheid.

Tot een paar jaar geleden waren blogs nog gewoon websites. Tegenwoordig wenden bloggers zich steeds vaker tot sociale netwerken (zoals Facebook) of apps zoals Instagram (waar je foto's en reacties post).

Iets voor de jeugd? Maar nee!
Vroeger was het iets wat vooral jongvolwassenen deden, maar nu niet meer. Vandaag gebruikt 63 % van de senioren internet en ook het aandeel senioren met een smartphone blijft maar stijgen.

Daarnaast houden steeds meer senioren een blog bij. Een trend die we silver blogging zijn gaan noemen. Het woord 'silver' (Engels voor 'grijs') verwijst naar de grijze haren van senioren.

Drie voorbeelden om te volgen
Deze kleppers zitten op YouTube, Instagram of Facebook. Je kan ze volgen, of je kan je door hen laten bezielen om zelf het internet te veroveren.

1. Baddie Winkle op Instagram
Baddie Winkle heeft meer dan 3 miljoen volgers op Instagram. Dat is niet mis! Deze oma is geboren in 1928 en je herkent haar aan haar kleurrijke outfits. Haar favoriete tijdsbesteding? Foto's van zichzelf – dat noemen we selfies – posten in zeer excentrieke outfits. Elke foto krijgt tientallen tot wel honderden reacties. Modemerken zien in haar een mooi uithangbord en sturen haar spontaan hun kleren op.

2. Je ne vieillis pas (in FR)
Of ... 'jeunevieillispas' om heel juist te zijn. Het onwaarschijnlijke verhaal van Virginie Urbini, een journaliste/blogster die ervan stond te kijken hoe weinig er online te vinden is voor 45-plussers. En dus creëerde ze haar eigen merk. Ze zit op Facebook en Instagram, en heeft haar eigen site www.jeunevieillispas.com. In een van haar laatste artikels schreef ze over de liefde na 50 jaar. Haar verhalen zijn eerlijk en vol passie geschreven. Niet te missen!

2. Oma zit op Insta’ (in NL)
Oma Miep vertelt hoe ze op haar 80ste verjaardag 140 kaartjes kreeg. Vandaag heeft ze ... bijna 80.000 fans op Instagram, waar ze alledaagse foto's post, zoals een foto van haar voeten in een emmer water. Miep is ontzettend fotogeniek en geeft ook make-uptips op YouTube. Een echte ster!

3. Dorrie en haar leven na Playboy
Dit is het verhaal van Dorrie Jacobson, een voormalig topmodel en Playboy Bunny. Nu ze met pensioen is – want, vergis je niet, ze is al 82 jaar! – creëerde ze Senior Style Bible, een blog en Instagram-account waarop ze vanuit haar huis in Las Vegas schoonheidstips en stijladvies geeft aan vrouwen die trots door het leven willen stappen. Haar website: www.seniorstylebible.com

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.