Menu

The Band kijken, vlees keuren: op welk type muzikant vallen vrouwen?

03.03.2017
Door Andy V

Het is al even geleden, maar toch herinneren we ons nog levendig hoe fanatiek K3 zoekt K3 werd gevolgd in de Vlaamse huiskamers (Marthe! Klaasje! Hanne!). Nu krijgen we elke vrijdagavond de mannelijke tegenhanger op een dienblaadje gepresenteerd: The Band. VTM vond de tijd rijp voor een goednieuwe Nederlandstalige boysband. Nu we erover nadenken: het tijdperk van Get Ready ligt inderdaad al véél te ver achter ons … Een beoordeling van de vocale capaciteiten van de kandidaten laten we graag over aan de kenners (juryleden Kris Wauters, Nielson, Min Hee Bervoets en Slongs Dievanongs), maar wij voelen ons dan weer wél uitstekend geplaatst om de uiterlijke kenmerken van de nieuwe Vlaamse helden onder de loep te nemen.

Langharige rockgoden à la Eddie Vedder

Zelfs Temptation Island heeft tussen alle gladgeschoren fitnessboys een Gevoelige Jongen met Gitaar gedropt (tot grote vreugde van Lize, wiens oogjes ‘spontaan gingen blinken’ volgens vriend Jeffie) – al willen we Ken niet over dezelfde kam scheren als de jonge Eddie Vedder, natuurlijk. Ook The Band vist een beetje in dezelfde vijver: de 20-jarige Joost uit Rosendaal, de eveneens 20-jarige Thomas uit Maastricht en jonkie Jorre Janssens (18 jaar) jagen met hun combinatie van lange lokken en melancholische blikken ongetwijfeld heel wat hoofden op hol.

Zuiderse charmes à la Enrique Iglesias

Ook fans van zuiderse types (lees: zongebruinde huid, donkere puppyogen, …) komen aan hun trekken bij The Band. Een tweede Enrique Iglesias hebben we nog niet gespot, maar de looks van Danilo Kuiters komen toch aardig in de buurt. Deze jonge snaak uit Amstel kon niet bekoren tijdens The Voice of Holland, maar het feit dat dit ‘Blind Auditions’ waren, zit daar volgens ons zeker voor iets tussen. Ook Sotirios past met zijn Griekse roots in het rijtje zwoele zuiderlingen.

Ideale schoonzonen zoals Chris Martin

Verder passeerden er in The Band ook heel wat zangers die, net als de guitige Chris Martin, perfect voor de ideale schoonzoon kunnen doorgaan. Denk maar aan Wytse, Martijn, Andy en Mike. Lichtbruine tot blonde lokken, een braver kapsel gecombineerd met ogen die ‘ik begrijp jou’ zeggen en die recht in je ziel kijken.

En de zelfverklaarde 'selfiequeen' Murvien? Die valt niet zomaar in één categorie te vatten!

Met wie zou jij wel eens een de nacht willen induiken?