Menu
Blog

To badge or not to badge: tips voor een veilige kantooromgeving

Werk

Je moet er natuurlijk geen ondoordringbare bunker van maken, maar je kantoor moet op zijn minst inbraakveilig zijn. Voor jouw gemoedsrust én die van je medewerkers. Enkele tips voor een veilige kantooromgeving waarin iedereen zich goed en welkom voelt.

24.10.2017 Céline Roman

Toegangscontrole op kantoor
Toegangscontrole: het klinkt veel strenger dan het in werkelijkheid is, want in de praktijk kan het heel eenvoudig en laagdrempelig zijn. Geef bijvoorbeeld een badge aan iedereen die bevoegd is om de kantooromgeving te betreden. Op die manier is het voor ongewenste bezoekers al een pak moeilijker om binnen te raken. En de bezoekers die wél gewenst zijn? Die ken je eenvoudigweg een speciale bezoekersbadge toe. In die optiek is het trouwens geen slecht idee om een balie of receptie te installeren op kantoor, waar bezoekers zich moeten aanmelden alvorens ze een badge meekrijgen.

Sociale controle voor een veilige kantooromgeving
Verder helpt het om medewerkers te sensibiliseren om aan sociale controle te doen. Loopt er iemand op kantoor rond die ze niet kennen? Niet is zo makkelijk als even vragen of je hem of haar misschien ergens mee kunt helpen.

Waardevolle spullen opbergen
Iedere medewerkers brengt waardevolle spullen mee naar kantoor: portefeuille, mobiele telefoon, laptop, tablet, en ga zo maar door. Sommigen willen hun laptop of tablet misschien niet elke avond mee naar huis nemen. Voorzie daarom afsluitbare kasten of lockers waarin spullen veilig kunnen worden opgeborgen.

Veilige kantooromgeving met alarmsysteem
Om inbrekers af te schrikken is een degelijk alarmsysteem onmisbaar. Er zijn tegenwoordig beveiligingsbedrijven genoeg die je kunnen adviseren over een systeem dat geschikt is voor jouw kantooromgeving. Kies er eentje uit waarmee je in vertrouwen kunt samenwerken én dat maatwerk biedt. Niet zelden is een alarmsysteem namelijk veel gedoe met codes en programmeerbare instellingen … Je wil te allen tijde een beroep kunnen doen op deskundige hulp!

Wat met cyberveiligheid?
Ook gevoelige en vertrouwelijke data moeten veilig zijn op kantoor. Ontdek hier alles wat je wilde weten over gegevensbescherming oftewel encryptie en lees hier hoe je een op-en-top cyberveilige webshop opzet.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.