Atletico-Barcelona: kan Yannick Carrasco de blaugrana de baas?

24.02.2017
Door Andy V

Zondag is het D-day voor Atletico. De club uit Madrid waar Yannick Carrasco het mooie weer maakt, neemt het op tegen titelconcurrent Barcelona en moet eigenlijk winnen om nog in de running te blijven voor de oppergaai. Zet je tapas en cerveza’s klaar en ga zitten voor wat een zinderend duel belooft te worden!

Halve finale Copa del Rey nog vers in het geheugen

De duels tussen Atletico en Barcelona zijn altijd felbevochten. In de aanloop naar het competitieduel van zondag troffen beide ploegen elkaar recent in de halve finale van de Spaanse bekercompetitie. Barcelona haalde het nipt na een bloedstollende thriller die bol stond van de suspense. De heenwedstrijd in Vicente Calderón eindigde op 1-2 voor Barcelona. In Nou Camp trok Barcelona het laken naar zich toe met een 1-1 gelijkspel. Het duel ligt nog vers in het geheugen. Vooral de pijnlijke thuisnederlaag ligt de supporters en de spelers van Atletico nog zwaar op de maag. Ze zijn erop gebrand de nederlaag uit de Copa del Rey uit te wissen.

Atletico Madrid speelt met het mes op de keel

Atletico Madrid heeft een aantal topjaren achter de rug. Onder de stomende leiding van coach Diego Simeone haalde de ploeg de voorbije jaren een uitstekend niveau in de Spaanse competitie. In 2014 wonnen ze voor het eerst sinds lang de Spaanse Liga. Heel Europa keek met open mond naar het geslepen spel en tactisch vernuft van de tweede ploeg uit Madrid. Ook in de Champions League gooide de ploeg hoge ogen. Twee – weliswaar verloren – finales (in 2014 en 2016) zijn het beste bewijs dat Atletico een gevestigde waarde wordt op het Europese strijdtoneel.

Maar dit seizoen loopt het minder voor de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. In de Spaanse competitie hebben ze op dit moment 6 punten achterstand op Barcelona en 7 op Real Madrid, dat het klassement aanvoert. De wedstrijd van zondag kan een keerpunt zijn. Bij verlies zet Barça Atletico op 9 punten en is de titel heel ver weg.

Alle sterren tekenen present

Vicente Calderón wordt zondag omgetoverd tot een sterrendom. Aan Madrileense kant wordt Yannick Carrasco met z’n snelheid en onnavolgbare dribbels een gesel voor de verdediging van Barcelona. Ook pocketspits Antoine Griezmann, killer Fernando Torres en new kid in town Kevin Gameiro zijn van de partij. Barcelona moet met de gouden drietand Messi-Suarez-Neymar niet onderdoen voor Atletico.

De wedstrijd wordt een spektakelstuk en een tactisch steekspel. Wie trekt er aan het langste eind? Beleef het zondag vanaf 16u15!