Menu

Apps voor een leven vol geluk

Maandag vieren we de internationale dag van het geluk. We zouden kunnen zeggen dat geluk iets is van elke dag, maar dat is niet helemaal waar. We kennen allemaal zo van die dagen waarop alles tegenzit, waarop we alleen maar naar onze zetel en onze tv verlangen. Om dat soort dagen tot een minimum te beperken, testten wij enkele apps.
 

20.03.2017
Door Céline R

Happify (iOS en Android): belooft je gelukkiger te maken via leuke activiteiten en spelletjes, je (slechte) gewoonten te veranderen en je stress af te bouwen om een beter leven te leiden. Zo eenvoudig kan dat zijn ;-)
Beantwoord 15 vragen over jezelf (geslacht, leeftijd, job, persoonlijke situatie, gevoelens enz.), creëer je login en maak je profiel privé of openbaar.
Daarna krijg je je eerste tips en pistes die je moet volgen om gelukkig te worden.
Minpuntje: de app is enkel beschikbaar in het Engels.

Mappiness (iOS): berekent je welzijn gedurende de dag, afhankelijk van waar je bent. Deze app stelt je de hele dag door vragen en berekent op basis van jouw antwoorden waar jij je het gelukkigst voelt. Op welke plaats voel jij je gelukkig?

Happier (Android en iOS): maak je login aan en nodig vrienden uit om je gelukkigste momenten met hen te delen via de app. Het enige wat je hoeft te doen, is een foto of zin posten die je gelukkig maakt. Bovendien kan je ook zelf delen in het geluk van je vrienden. Zo eenvoudig is geluk ...

Smylife (Android en iOS) : nodigt je uit om op het positieve te focussen om je nog beter in je vel te voelen. Blik terug op je dag en kom tot het besef dat je dag lang niet zo slecht was als je dacht. Je kan herinneringen instellen om elke dag een gelukzalig momentje neer te pennen (of een moment waarop je je iets minder goed voelde). Klaar om het leven door een roze bril te zien?

Wat is jouw recept voor geluk?