Menu

Apps om (nog) beter te werken

Gisteren waren we 1 mei, de wereldwijde Dag van de Arbeid. We hopen dat je voldoende hebt kunnen rusten, want voor velen onder ons begint vandaag alweer een nieuwe werkweek. Daarom selecteerden we een aantal apps (Android en iOS) om de week met verse moed te beginnen ...

02.05.2017
Door Céline R

ORGANISATIE
We kunnen het niet genoeg zeggen: hét geheim is or-ga-ni-sa-tie. Er zijn talrijke apps die je op dat vlak kunnen helpen:
-Wunderlist is een exclusieve to-dolijst waarmee je verschillende projecten voor het werk inplant, je boodschappenlijstje met je partner deelt, je volgende vakantie voorbereidt of jezelf herinneringen stuurt. Als kers op de taart wordt de app gesynchroniseerd met al je apparaten.
-Evernote is jouw alles-in-eenwerkruimte. Maak handgeschreven notities, stel herinneringen in, voeg webcontent toe, beheer meerdere agenda's, scan documenten en synchroniseer met je tablets en computers. Een must have.
-Any.do is meer basic en eenvoudiger. To-dolijst, agenda en herinneringen op je gsm, tablet en pc.

TIJDWINST
Pendelaars verliezen een groot deel van hun dag doordat ze vastzitten in het verkeer. Wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen? Deze apps helpen je 'op weg':
-iCoyote. De Coyote Community waarschuwt je voor opstoppingen en flitspalen. De app stelt je altijd het beste traject voor.
-Waze verbruikt niet zo enorm veel data en helpt je ook uit de nood in geval van kilometerslange files :-(

PAUZE
Er bestaan een paar trucjes om je productiviteit de hoogte in te jagen. Eén ervan is op tijd een pauze inlassen, een ander is filmpjes bekijken van babydieren. Wij raden je aan enkele Instagram-accounts te volgen waar we het over hebben op onze blog (hier) of schattige filmpjes te bekijken op YouTube.

Tot slot nog één tip. Leer je werk achter je te laten wanneer je 's avonds naar huis terugkeert, of toch zeker in het weekend. Alleen zo blijf je productief en, vooral, blijf je ook je job graag doen. Zet je gsm uit en geniet van de momenten met familie en vrienden om maandagochtend supergemotiveerd op het werk te verschijnen.
Om je te helpen je gsm aan de kant te leggen, is er de app Forest die een boom laat groeien zolang je je gsm niet aanraakt. Een prima reden om je Facebook of mails toch zeker enkele minuten niet te checken.