Waarom je een app nodig hebt voor je klantenkaarten

Het coronavirus is nog niet verslagen en het is dus geen aanrader om je klantenkaarten te veel aan te raken. Een app is een handige en veilige manier om ze altijd op zak te hebben. En je kan ze gewoon contactloos laten scannen, superhygiënisch dus. Maar wat zijn de mogelijkheden? Een woordje uitleg.

17.06.2020
Door Cédric

Er was geen ontsnappen aan: het coronavirus heeft ons allemaal verplicht om ons dagelijks gedrag aan te passen, onder andere bij het winkelen. Zo is het dragen van een masker nog altijd sterk aanbevolen en is contactloos betalen bijna de norm geworden. Een app met al je klantenkaarten die je zonder aanraken kan laten scannen is in deze tijden dus zeker extra handig.

Al je klantenkaarten in een app op je smartphone beheren biedt trouwens verschillende voordelen:

  • Je wint plaats: je portefeuille is je dankbaar voor een flinke afslankingskuur als je kaarten verhuizen naar een app
  • Je loopt minder gezondheidsrisico’s: in een app komen je kaarten niet in contact met virussen en bacteriën
  • Je mag al eens verstrooid zijn: zelfs als je je portefeuille vergeet, heb je al je kaarten altijd op zak

Officiële apps van de winkelketens

De meeste ketens bieden je tegenwoordig het gemak van een mobiele app om je klantenkaart in te bewaren. Je toont heel eenvoudig je smartphone aan de kassa en je digitale kaart wordt gescand.

Enkele voorbeelden: 

Een app voor al je kaarten

Als je een iPhone gebruikt, dan maakt Apple het je makkelijk met de Wallet-app. Al je bankkaarten en digitale klantenkaarten zitten op één plek veilig weggeborgen. Google doet trouwens net hetzelfde met zijn Google Pay-app. 

Er is maar één probleempje: beide apps zijn vrij beperkt en lang niet alle ketens doen op dit ogenblik mee. Daarom raden wij je aan om eerder een onafhankelijke app te gebruiken die gespecialiseerd is in het bewaren van je klantenkaarten op je smartphone.

Joyn voor de winkel om de hoek

Je hebt beslist al eens gehoord van Joyn, een app voor de detailhandel. Veel winkels en voedingszaken doen mee (broodjeszaken, bakkers enz.). Bewaar de klantenkaarten van al die winkels rechtstreeks in de app. Maar ook hier geldt: niet alle winkels in België zijn aangesloten.

Beschikbaar voor iPhone en Android.

Alle klantenkaarten in één app

Er zijn ook apps die je klantenkaarten en zelfs kortingbonnen van alle mogelijke ketens en winkels op één enkele plek samenbrengen. Je kiest dan gewoon telkens de juiste kaart in de app en laat die aan de kassa scannen.

Welke app kiezen?

De bekendste zijn StoCardMyShopiFidmeFidall …  Ontdek de beste apps voor klantenkaarten in onze apps van de maand.

Mijn klantenkaarten op mijn nieuwe smartphone voor … 1 €!

 

▶️ Lees ook: Hoe kan ik mijn wachtwoorden beheren op al mijn toestellen?

▶️ Waarom gsm’s en smartphones recycleren zo belangrijk is

▶️ Sms’en vanaf een pc (en Mac)