Menu

Apps die écht van pas komen op festivals

De tijd dat je naar een festival kon trekken met alleen een paar propere T-shirts en een flesje zonnecrème is voorgoed voorbij. Of liever: je kunt het nog steeds zo aanpakken, maar dan haal je zeker niet het maximum uit je weekend! Zo is je smartphone – en een power bank op zonne-energie – onmisbaar als je je herinneringen wil vastleggen (hallo, selfies!). Maar je kunt er ook een heleboel apps op kwijt die hun dienst bewijzen terwijl jij wanhopig je festivalvrienden of je tent probeert te lokaliseren of niet wegwijs raakt uit de line-up. Een overzichtje!

03.08.2018
Door Céline R

Alle festivalinfo op één plek

Gedaan met sukkelen met schema’s en papieren plattegronden die je na een halve dag kwijtspeelt of onherroepelijk scheurt: de handige app ‘Festivalinfo’ bundelt alle informatie over de grootste Nederlandse en Belgische festivals – van Down The Rabbit Hole tot Rock Werchter. Leuke extra: ook bijkomende informatie over de artiesten en het laatste festivalnieuws vind je erop terug. Zo heb je altijd interessante weetjes op zak om indruk mee te maken op je vrienden of die knappe festivaldate. Batterij sparen? Het blokkenschema, de plattegrond en de informatie over alle spelende artiesten kun je ook raadplegen in offlinemodus.

Nooit meer in de foute tent belanden

Laat jouw oriëntatievermogen je steevast in de steek als het donker wordt of je een paar drankjes op hebt? Geen paniek: de Tent Finder-app doet precies wat zijn naam belooft. Sla de locatie van je tent, je auto of – waarom ook niet – het beste eetkraam op en je smartphone loodst je er probleemloos naartoe. Je kunt jouw bewaarde locaties zelfs delen met je vrienden, zodat jullie elkaar makkelijk terugvinden.

Eerste Hulp bij festivals

Een festival is dé plek om nieuwe muziek te ontdekken, de benen van onder je lijf te dansen, mensen te leren kennen en … je lichaam te overbelasten. Met de EHBO-app van het Rode Kruis ben je voorbereid op elke noodsituatie. Een vriend die flauwvalt bij het zien van zijn favoriete artiest of een brandwonde oploopt tijdens het koken? Jij – of tenminste, jouw smartphone – weet raad!