Menu
Blog

Animoji voor iedereen!

Fun

Droom je ervan animoji te gebruiken, maar heb je geen iPhone X? Wij leggen je uit hoe je ze toch kan gebruiken dankzij onze apps voor Android en voorlopers van de iPhone X.

23.02.2018 Céline Roman

Sinds de lancering van de iPhone X in november heeft iedereen er de mond van vol. Animoji zijn emoji die jouw gezichtsuitdrukkingen imiteren. Technisch gezien zijn het stukjes code: ze maken gebruik van coole 3D-technologieën die Apple liever niet vrijgeeft.

Het is geen geheim dat de iPhone X op dit moment de duurste smartphone op de markt is. Jammer, maar helaas ... Of niet? Want wij vonden een oplossing. Wereldwijd zochten tientallen programmeurs naar een manier om 3D-figuurtjes jouw gezichtsuitdrukkingen te laten nadoen. En daar zijn ze wonderwel in geslaagd.

Als je bijvoorbeeld een andere iPhone hebt (een 5S, een 6 of hoger) kan je gratis Supermoji downloaden. Die zijn niet zo geweldig als de echte animoji, maar de gelijkenis is treffend: een hond, Donald Trump, een kat, de bekende lachende drol, en zelfs een kip! Alle figuurtjes imiteren jouw gezichtsuitdrukkingen. Momenteel wordt er ook gewerkt aan een Android-versie van de applicatie. Die applicatie staat op het moment van dit schrijven op Google Drive.

Facebook kon natuurlijk niet achterblijven. De website creëerde zonder aarzelen een applicatie die MSQRD heet. Die applicatie kan je downloaden in Google Play voor Android en in de App Store voor iPhone. MSQRD laat je selfies en video's maken met geanimeerde maskers, net zoals met animoji. Je zal er helemaal anders uitzien. Daarna kan je je foto of filmpje delen met je vrienden.

En, zoals je al weet, werkt Snapchat al heel lang met animoji. Snapchat kan je gratis downloaden, ongeacht welk model van smartphone je hebt.

Kleine waarschuwing
Op Android levert de zoekopdracht 'animoji' ontzettend veel resultaten op. Behalve Emoji Maker hebben de meeste zoekresultaten geen erg goede beoordeling gekregen. Kijk dus goed uit: sommige apps zijn een en al reclame, of ze zijn van een bedenkelijk niveau

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.