Android Messages nu ook op je computer

Tech

Voortaan kan je ook op je computer sms'jes en mms'jes opstellen met de nieuwste versie van Android Messages. Hoe? Dat leggen we je zo uit...

28.08.2018
Door Céline R

Niets zo handig als een berichtje typen met het gemak van een fysiek toetsenbord. De meeste apps hebben intussen een computerversie. We denken dan uiteraard aan Facebook Messenger, dat met alle browsers compatibel is, maar er bestaan ook officiële applicaties om WhatsApp, Viber en Telegram te gebruiken op je pc, Mac of Linux. Eigenlijk ontbrak enkel nog een Android-tegenhanger van iMessage. En dat zag ook Google.

Voor de aanhangers van Apple-producten is iMessage niets nieuws onder de zon. Dat programma stelt ze in staat om sms'jes en geanimeerde berichten (foto's, video's) op te stellen op verschillende toestellen: op de iPad, iPhone, Apple Watch en macOS. Alles wordt netjes gesynchroniseerd op de verschillende schermen. Onder Android had je daarvoor nog een applicatie van derden nodig, waarvoor je vaak moest betalen. Dat is nu verleden tijd.

Sms'en op je computer is een eitje. Installeer Android Messages op je smartphone (als dat er nog niet standaard op staat). Zoek in Google Play naar 'Android Messages'.

Heb je dat gedaan?
Open de applicatie. Tik op de instellingen rechts bovenaan en er verschijnt een nieuwe optie: Berichten voor het web. Tik om de optie te activeren. Surf daarna in je browser (Edge, Chrome, Opera, Firefox, Safari) naar messages.android.com. Scan de code die daar verschijnt met je smartphone. Zit je voor je eigen computer? Vink gerust het vakje aan waarmee je smartphone je computer onthoudt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw een code te scannen.

Belangrijk is dat Android Messages op je smartphone is geïnstalleerd en ingesteld als je standaard sms-applicatie. Anders zal de functie niet werken. Nog een belangrijk detail: wil je dat de optie werkt, dan moet je je smartphone wel in de buurt van je computer houden. Pas dan kan je je berichten met je toetsenbord op de webpagina beheren. De berichten worden nog altijd verstuurd via mobiel internet. Ze worden dus afgehouden van je bundel (tenzij je natuurlijk onbeperkt kan sms'en). Een activeringskost voor de dienst is er niet.

Apps voor iedereen (en voor ieders smaak)