Menu
Blog

Android en iPhone naast elkaar gebruiken? Het kan!

Tech

Android-smartphones en iPhones kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, omdat een heleboel apps alleen voor Android of iPhone bestaan. Dankzij onze oplossingen worden ze beste maatjes.

03.10.2017 Céline Roman

iMessage: moeilijk om te weerstaan

Wanneer je een sms'je typt op een iPhone worden de verstuurde berichtjes in twee verschillende kleuren weergegeven: blauw voor iMessage, een chatfunctie voor Apple-gebruikers die in de sms-applicatie is ingebouwd; en groen voor de klassieke sms'jes die je met andere gebruikers deelt (of met Apple-gebruikers die iMessage niet hebben geactiveerd). En Android? Er is enkele weken een oplossing geweest om iMessage te gebruiken onder Android (PieMessage) maar die is snel weer verdwenen.

De oplossing? Schakel over op groen! Om iMessage op je iPhone uit te schakelen, ga naar Instellingen > Berichten. Gebruik in de plaats daarvan een berichtenapplicatie die op beide platformen bestaat, want daar zijn er genoeg van: Viber, WhatsApp, Duo, WeChat enz. Ander voorstel: beperk iMessage tot je e-mailadres in de instellingen door je telefoonnummer uit te vinken, zodat enkel sms'jes worden doorgelaten.

Documenten in de cloud

Ook hier hebben Apple en Google elk hun eigen oplossing: iCloud Drive en Google Drive. iCloud Drive is exclusief voor Mac en iPhone/iPad (hoewel het ook mogelijk is om toegang te krijgen tot bestanden onder Windows). Als je een document naar een Android-apparaat stuurt, zal de link lastiger zijn dan bij een applicatie die op de twee OS beschikbaar is.

Google Drive heeft het voordeel dat het compatibel is met beide systemen, al bestaan er ook oplossingen die losstaan van de OS en dus niemand voortrekken. Denk aan Box, Hubic, Dropbox, OneDrive enz. De meeste zijn gratis, maar de betalende versie geeft je extra veiligheid en voordelen.

Onbeperkt muziek beluisteren: nog nooit zo eenvoudig

Dit is een van de enige domeinen waar Apple een muziekapplicatie voor Android ontwikkeld heeft, onder andere om toegang te hebben tot de grote community. Met Deezer, Spotify, Tidal of Quobuz kies je voor een onafhankelijke muziekstreamingdienst en dus applicaties die perfect zijn aangepast aan elk OS. Het moet gezegd: de applicatie Apple Muziek op Android werkt vaak een stuk trager dan de versie voor iPhone/iPad.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.