Menu
Blog

Android Apps voor newbies

Tot uw dienst

Heb je net een nieuwe Android smartphone gekocht of cadeau gekregen? Gefeliciteerd, we zijn er zeker van dat je er veel plezier mee zal beleven! Om je te helpen om het onderste uit de kan te halen en de mogelijkheden van Android zo snel mogelijk te leren kennen hebben we een korte gids opgesteld om jullie snel wegwijs te maken. Wanneer je je toestel voor het eerst opstart zal je smartphone je helpen om alles correct in te stellen: de datum en het uur, een wifi-verbinding, je Google account, … Maar wanneer dat eenmaal is gebeurd, wat dan?

31.12.2012 Simon VAN CAUTEREN

Deze apps heb je al!

Bekijk zeker eens de voorgeïnstalleerde applicaties van Google: Google Talk, Google Maps, Gmail, en Google Now (als je smartphone reeds Jelly Bean heeft).
Dat is al niet slecht hé? Nu gaan we nog wat nieuwe apps downloaden! Dit kan via de Google Play Store applicatie (je vindt deze ook in de lijst met applicaties), maar ook via je computer op play.google.com.

Sociale Media

Blijf je graag op de hoogte van wat je vrienden aan het doen zijn, waar je ook bent? Installeer dan snel deze apps: Facebook, Twitter, Google+, Foursquare en Instagram. Even inspiratie opdoen? Dat kan met de virtuele prikborden van Pinterest.

Surfen en synchroniseren

Om snel te surfen raden we je de Google Chrome browser aan. Zeker als je ook de Chrome browser gebruikt op je computer is dit bijzonder handig: je kan dan vanuit eender welk toestel toegang krijgen tot je bladwijzers, je geschiedenis, …
En van compatibiliteit gesproken, Dropbox en Google Drive zorgen ervoor dat je steeds al je bestanden bij de hand hebt, of je nu je smartphone, tablet of laptop gebruikt.
Snel en foutloos typen, dat is makkelijk met SwiftKey en Swype.

Lezen

Ben je een echte boekenwurm? Dan moet je de Kindle app hebben. Heb je je boeken liever in audioformaat? Dan is Audible meer iets voor jou. En vergeet natuurlijk ook de Goodreads applicatie niet.
Lees je liever blogs dan boeken? Download dan Google Reader, Feedly, Pocket en Flipboard om aan al jouw leesbehoeftes te voldoen.

Getting Things Done

Kan je productiviteit wel een boost gebruiken? Bekijk dan eens Flick Note (om nota’s te nemen) en Any.DO of Remember The Milk (voor je to do lijstjes)

Foto's en muziek

Ook naar muziek luisteren is een fluitje van een cent met de Spotify en Winamp applicaties. Foto’s nemen kan je met de standaardapplicatie van je gsm, maar wil je graag iets extra’s, dan zijn Camera Zoom FX en Snaptastic zeker het proberen waard.

Personaliseren

Hou je niet van die standaardlook en wil je dat je telefoon perfect bij jou past? Dan moet je een launcher installeren waarmee je het uitzicht van Android volledig kan aanpassen. Go Launcher Ex, ADWLauncher EX en Nova Launcher zijn hier perfect voor.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.