Menu

Als je maar één console mocht houden, zou het zeker deze zijn!

De Polymega is nog niet te koop maar wij zijn wel al verkocht! Waarom? Omdat deze revolutionaire console vrijwel alle originele spelcassettes afspeelt. Je hebt nog enkele maanden om ervoor te sparen.

24.07.2018
Door Céline R

Consoles die retrogames kunnen emuleren, dat kennen we al. Maar zulke consoles zijn niet altijd 100 % legaal. De Polymega is dat wel. De Polymega is een hybride console: 50 % software, 50 % hardware.

De Polymega, die 270 € moet kosten, is in de eerste plaats een basisstation, uitgerust met een cd- en dvd-lezer. Afhankelijk van de console die je wil doen opleven, moet je daarna nog stukken randapparatuur kopen die voor iets meer dan 50 € te koop worden aangeboden. Akkoord, de factuur loopt aardig op, maar... je hoeft de modules die je nodig hebt niet te kopen en de console evolueert mee met de tijd. Zie je de eindfactuur al voor je als je alles zou kopen, laat nog staan tweedehands?

De Polymega kan alles aan. Hij kan de Mega Drive, NES en SNES emuleren, maar ook (een primeur!) de PlayStation 1 (PS1,), de Sega Mega-CD, de Neo-Geo en de Nec TurboGrafx. Dat alles in full HD, want de console wordt nu gemaakt, met moderne kabels en aansluitingen. Je hebt zelfs geen tv-converter nodig.

De ontwikkelaars luisteren naar hun fanbase. De community heeft al gevraagd om ook de Sega 32X, de Saturn en de Amiga CD32 toe te voegen. Alles is mogelijk, als er vraag naar is.

Dat het concept veelbelovend is, blijkt uit het feit dat er geen crowdfunding voor wordt georganiseerd maar dat het volledig door klassieke investeerders wordt gefinancierd. De console zou begin 2019 verkrijgbaar moeten zijn. Dat betekent dat je nog enkele maanden de tijd hebt om de broekriem aan te halen en jezelf een Polymega cadeau te doen. Want zoveel is zeker: je zal er echt wel eentje willen.

Neem een kijkje op de officiële website.