Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (9)

Tot uw dienst

Vorige maand maakten we kennis met Facebook en enkele van de functies ervan. Maar we hebben nog niet alle functies besproken. Gaan we vandaag verder waar we gebleven waren, Rose-Marie?

23.03.2017 Céline Roman

Ja, graag. Ik heb wel al eens iets gehoord over Facebook Live. Bestaat dat?
Ja, dat bestaat wel degelijk. Facebook Live werd eerst aan een selectie van gebruikers aangeboden en werd medio 2016 algemeen gelanceerd.
Je kan er live een video mee streamen op je Facebook-pagina. De kijkers kunnen er commentaar op geven of de video liken, terwijl ze ernaar aan het kijken zijn.
Een video duurt maximaal 30 minuten en kan je daarna aan je nieuwsoverzicht toevoegen.

Fantastisch. En concreet, hoe ga ik te werk?
Fluitje van een cent: open Facebook, tik op Wat ben je aan het doen? alsof je een nieuwe status zou delen en tik op Livevideo.
Daarna kan je de video een naam geven en kiezen wie je video mag zien: je vrienden of iedereen.
En dan: showtime :-)

Super! Dat ziet er leuk uit. Moet ik dringend eens proberen. Moeten we het ook nog hebben over Messenger?
Juist. Je hebt ook Facebook Messenger waarmee je live kan chatten met je vrienden. Je kan je vrienden zelfs uitdagen voor oude spelletjes als Snake...

Kleine tip ook voor je nieuwsoverzicht, Rose-Marie... Weet je hoe je de meest recente verslagen van je contacten kan bekijken?
Nee... Ik dacht dat dat automatisch gebeurde.
Helemaal niet. Tik op de startpagina op de 3 bolletjes naast de optie Nieuwsoverzicht. Daar kan je kiezen tussen Topverslagen of Meest recent.

Kan het zijn dat ik soms een bericht niet meer terugvind dat een van mijn vrienden eerder op de dag gepost had, bijvoorbeeld?
Ja, berichten kunnen verloren gaan in de massa. Als je een bepaald bericht wil bewaren, zou ik je aanraden om het op te slaan via de rechterbovenhoek van het bericht. Daar kan je het bericht opslaan, verbergen of zelfs rapporteren wanneer het je ongepast lijkt.

Maar ja, dat is eerlijk waar praktischer want soms weet ik zelfs niet meer wie het gepost had ;-)
Dat overkomt mij ook wel eens. Het volstaat dan om in het linkermenu van het scherm te klikken op Opgeslagen. Daar vind je de lijst met de meest recente berichten eerst en de oudste laatst.

Perfect. Nog even en ik ben niet meer weg te slaan van al die sociale netwerken...
Inderdaad, binnenkort ken je al hun geheimen ;-)

Tot volgende week!

Alles weten over mijn smartphone (8)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.