Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (5)

Tot uw dienst

23.02.2017 Céline Roman

De vorige keer ging het over apps downloaden. Vorige week wilde ik een app downloaden, maar die was betalend en dus durfde ik niet meer. Hoe verloopt de betaling?
Je hebt 3 opties:
- betalen met de creditcard;
- betalen via je maandelijkse Orange-factuur (voor abonnees);
- betalen met de belwaarde van je herlaadkaart.
Gouden tip: Orange stelt automatisch een limiet in op het maandelijkse bedrag voor multimedia-aankopen. Als je die limiet wil wijzigen, moet je contact opnemen met de klantendienst.

Mijn nieuwe gsm is performanter en dus gebruik ik hem nu ook veel vaker. Maar ik ben bang voor onaangename verrassingen.
Dat is nergens voor nodig, Rose-Marie. Wie zijn gsm als een 'goede huisvader' gebruikt, hoeft zich nergens zorgen om te maken. Dankzij Orange kan je je verbruik dagelijks in het oog houden, in België maar ook in het buitenland, met de gratis app My Orange. Je vindt er een overzicht van je lopende verbruik. De details van je verbruik vind je er niet. Daarvoor moet je wachten op je factuur. Alle praktische informatie vind je hier.
Gouden tip: richt je met de minste vraag tot de klantendienst.

Onlangs waarschuwde iemand me om voorzichtig te zijn met speciale sms'jes omdat die snel gefactureerd kunnen worden, buiten mijn weten om. Wat is daar van aan?
Verschillende communicatievormen kunnen op je factuur verschijnen:
- speciale sms'jes, waaronder tickets voor de bus, deelname aan wedstrijden op radio of tv, of multimediadiensten (horoscoop, interactieve chat, ...). Dat zijn doorgaans viercijferige nummers waarnaar je een woord moet sturen. Opgelet: zo'n sms'je wordt over het algemeen duurder gefactureerd dan een gewoon sms'je. Orange biedt je de mogelijkheid om (een aantal van) die nummers te blokkeren. Alle informatie staat hier.
- speciale oproepen, waaronder alle oproepen naar 0900- en 070-nummers, waarvan de prijs is vastgelegd door externe partners. Deze oproepen zijn niet inbegrepen bij de nationale bundel van een mobiel abonnement. Ze worden altijd buiten bundel gefactureerd. Naast sms'jes kan Orange ook deze oproepen voor je blokkeren. Lees er hier meer over.
- andere multimediadiensten, zoals spelletjes, mobiele applicaties, abonnementen op multimediadiensten, ... Deze diensten van derden zijn er in overvloed. Je kan er alle informatie over vinden op onze website.

Wow, heel interessant vandaag!
Hou je nog wat vragen voor volgende week, Rose-Marie? Zelfde plek, zelfde uur?

Alles weten over mijn smartphone (4)

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.