Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (4)

Tot uw dienst

Voor de vierde week al grasduinen we door de nieuwigheden en functies die je voorgeschoteld krijgt wanneer je voor het eerst een smartphone gebruikt ... Onze klant Rose-Marie zorgde ervoor dat we zeker niets zouden vergeten :-)  Ook deze week heeft ze enkele vragen ...

 

16.02.2017 Céline Roman

Een vriendin van me gebruikt een dual SIM-gsm. Ik durfde haar niet te vragen wat dat precies wil zeggen ...
Een dual SIM-gsm is een gsm waar je twee verschillende simkaarten (van twee verschillende providers) in kan plaatsen. Je kiest zelf wanneer je welke simkaart gebruikt.
Dat is praktisch als je een kaart hebt voor het werk en een voor persoonlijk gebruik, maar je geen twee gsm's wil gebruiken.

Ik heb bluetooth op mijn gsm, maar ik durfde het nog niet te activeren. Wat is het nut van die functie?
Met bluetooth kan je je toestel pairen (verbinden) met een ander toestel (een geconnecteerd apparaat zoals een smartwatch of een andere gsm). Deze functie staat los van je provider of van het netwerk waarop je zit. Je kan er bijvoorbeeld gegevens zoals muziek of foto's mee versturen naar een ander toestel.
Gouden tip: als je er het nut niet van inziet, laat je de functie beter uitgeschakeld.

Ik heb soms de indruk dat mijn browser trager werkt. Wat kan dat veroorzaken?
Als dat af en toe zo is en niets te maken heeft met de netwerkdekking, kunnen er verschillende oorzaken zijn:
- er staan te veel pagina's open. In dat geval kan het interessant zijn om alle pagina's in de browser en al je openstaande applicaties te sluiten.
- als er niets verandert, kan het helpen om je gsm uit te schakelen en weer aan te zetten, zoals we de vorige keer al hebben besproken.
- is het probleem gerelateerd aan een bepaalde site? Dan ligt het probleem bij de site zelf. Dan zit er niets anders op dan ... te wachten :-(
- in de instellingen van de browser kan het ook handig zijn om je browsegeschiedenis, cookies, het cachegeheugen, ... te wissen, zoals je ook op een computer doet.

Ik laat de locatiefunctie meestal aan staan. Heeft dat een impact op mijn smartphone?
Dat heeft geen negatieve gevolgen. Alleen loopt je batterij veel sneller leeg dan wanneer je de functie 'Positie/Locatie' uitschakelt.
Gouden tip: schakel de functies die je niet vaak gebruikt gewoon uit.

Hoe verwijder ik een app die ik niet meer nodig heb?
Heel eenvoudig! Welke smartphone gebruik je?
- Een Android. Ga naar Instellingen / Applicaties / Applicatiebeheer. Daar kan je applicaties permanent van je toestel verwijderen.
- Een iPhone. Houd de app die je wil wissen ingedrukt. De icoontjes beginnen te trillen en er verschijnt een kruisje in de linkerbovenhoek. Het volstaat om op dat kruisje te tikken.
Gouden tip: als je het icoon van de app gewoon in de vuilnisbak sleept, wordt de app niet gewist maar gewoon van je beginscherm gehaald.

We hopen dat onze antwoorden van de voorbije weken je zullen helpen om 100 % van je smartphone te profiteren.
En zoals het gezegde luidt: er zijn geen domme vragen ... Als je dus nog met twijfels zit, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst.

Alles weten over mijn smartphone (3)

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.