Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (3)

Tot uw dienst

Derde week, derde vraag- en antwoordronde met Rose-Marie ... En ook nu weer is er aan vragen geen gebrek. Des te beter voor ons, natuurlijk. En dus trekken we opnieuw op ontdekking in de duistere wereld van de smartphone ...

09.02.2017 Céline Roman

Ik heb apps gedownload zoals we vorige week besproken hebben, maar ik krijg soms meldingen om die apps te updaten. Wat moet ik doen?
Het beste is om ze automatisch te programmeren zodra je gsm verbinding maakt met wifi. Dat kan je instellen in je Store.
Voor de Play Store kies je Instellingen/Apps alleen via wifi automatisch updaten.
Voor de App Store ga je naar Instellingen/iTunes Store en App Store en schakel je de functie Gebruik mobiele data uit (OFF).

Mijn gsm heeft een geheugen van meerdere GB, maar toen ik hem aanzette, viel me meteen op dat ik minder geheugen had dan voorzien. Is dat normaal?
Dat is perfect normaal. De fabrikant gebruikt een deel van het geheugen van het toestel voor het besturingssysteem.
Bij elke update is het mogelijk dat een deel van het geheugen ook gebruikt wordt voor dit 'basissysteem', omdat je gsm anders niet correct zal werken.
Van bepaalde gsm's kan je het geheugen uitbreiden met een externe geheugenkaart.

Moet ik iets speciaals doen wanneer ik naar het buitenland ga?
Het beste is om eerst je toestel uit te schakelen en weer aan te zetten wanneer je de grens oversteekt. Zo kan hij zich perfect lokaliseren op het gekozen netwerk.
In de meeste gevallen kiest het apparaat automatisch het netwerk, maar handmatig instellen is ook mogelijk (Netwerkinstellingen).
Voor mobiel internet is de keuze aan jou. Ofwel wil je helemaal niet surfen in het buitenland en schakel je de verbinding beter gewoon uit.
Ofwel heb je een internetbundel voor het buitenland en dan zet je de functie 'roaming' aan.

Vorige week verstuurde ik een sms met een emoji en plots werd mijn sms'je omgezet in een mms. Kan ik dat aanpassen in mijn gsm?
Het is de gsm zelf die het berichtje omzet. Alles hangt af van welk toestel je gebruikt. Helaas is het niet mogelijk om dat handmatig aan te passen. Indien het bericht 'omgezet' wordt naar een mms (speciale symbolen, te veel karakters, ...) verschijnt er een melding naast je bericht voor je het verstuurt. Je kan zelf kiezen om het zo te verzenden of om je bericht te wijzigen.
Ter herinnering: een standaardsms, zonder speciale karakters (€, @, &, ...), is beperkt tot 160 karakters. Een bericht met een speciale afkorting is beperkt tot 70 karakters, maar maak je geen zorgen want Orange heeft overal aan gedacht. Bij elk abonnement van 8 euro of meer per maand en elke herlaadkaart van 10 euro of meer kan je onbeperkt sms'en in België :-)
Het is vooral in het buitenland dat je iets waakzamer moet zijn.

Ik hoop dat we al je vragen beantwoord hebben. Houden we er nog enkele voor volgende week?

Alles weten over mijn smartphone (2)

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.