Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (19)

Tot uw dienst

Eindelijk! De zomer is in het land (we horen al wat gemopper ... oké, hier in België is nooit iets zeker en al zeker het weer niet, maar wij blijven positief).
Zon, strand, wandelingen, terrasjes ... Dat staat ons de volgende weken te wachten.
En wie zal daarbij nooit van je zijde wijken? Inderdaad, je gsm. En toch, één zwaluw maakt nog geen zomer ...

 

14.06.2017 Céline Roman

Op het strand
Aan de Belgische kust of op een parelwit zandstrand 5.000 km van hier, zand is en blijft de grootste vijand van je gsm. Hoewel zand op het eerste gezicht onschadelijk lijkt, zal je gsm het vast niet leuk vinden als er zand in komt te zitten. Beeld je in dat je rondloopt met zand in je espadrilles ... Niet echt comfortabel, zeg je? Welnu, je gsm deelt die mening.
Kan je ook tijdens het zonnen niet zonder gsm? Let erop dat je je gsm bewaart waar er geen zand bij kan (een hermetisch gesloten diepvrieszakje volstaat). Valt je gsm, ondanks al die voorzorgsmaatregelen, toch in het zand terwijl je een selfie neemt van je zonnebrand, strandlaken of duck face? Zo voorkom je erger:
-schakel je toestel onmiddellijk uit
-maak hem indien mogelijk open
-als je niets bij de hand hebt, haal het rietje uit je cocktail, droog het en blaas in de richting van de zandkorrels die vastzitten in je smartphone. Nog beter zou zijn als je een minispuitbus met perslucht bij je hebt (je kan er eventueel een aankopen voor je vertrekt, zo'n spuitbus kan altijd van pas komen).
-wanneer de binnenkant van je gsm gered is, vergeet niet om je scherm schoon te maken. Een zandkorrel maakt makkelijk krassen.

Gelukkig bestaat er een oplossing: de Beach Vault is een grote schroef die je in het zand kan draaien om al je persoonlijke spullen uit het zand en uit de warmte te houden. We hebben hem wel nog niet getest ...

Op een terrasje
Het is mooi weer. Warm ook. Je spreekt met vrienden af om te lunchen op een terrasje. Iedereen legt zijn gsm op tafel, jullie kletsen, eten. De perfecte dag. Tot je je slaatje met mozzarella op Instagram wil posten (#foodaddict) en moet vaststellen dat je gsm er de brui aan heeft gegeven. VERSCHRIKKELIJK.
Je slimme vriend heeft vast een zonnesteek opgelopen ... Doordat onze smartphones steeds dunner worden, zijn de batterijen minder goed beschut en kunnen ze geen hoge temperaturen weerstaan. En zo rond de middag kan de temperatuur onder de hoes snel oplopen tot 30 of 40 graden.
Overkomt het jou? Geen paniek!
-leg je toestel in de schaduw
-schakel hem direct uit en gebruik hem niet meer tot hij volledig is afgekoeld
-haal het beschermhoesje er direct af, als je eentje hebt. Bepaalde materialen van het hoesje houden de warmte immers ook vast.

In het water
Het is zomer en je wil indruk maken op je vrienden. Dus neem je je gsm mee op je zwemband. En dan slaat het noodlot toe. Je gsm valt in het water.
Alvorens in tranen uit te barsten, probeer deze trucjes:
-als je gsm in de zee is gevallen, moet je hem zeker afspoelen met helder water, voorzichtig en met een dunne straal (de zoutkristallen kunnen je toestel beschadigen)
-maak hem indien mogelijk open en haal er de batterij, simkaart, geheugenkaart enz. uit
-begraaf je gsm onder een hoopje silicagelzakjes (je kent ze wel, die vochtabsorberende zakjes die je zowat overal vindt). Heb je er geen (raar, maar het kan), leg dan je gsm in een grote kom die je vult met (ongekookte) rijst.
-gebruik vooral geen haardroger of microgolfoven.
-wacht 24 tot 48 uur voor je de gsm weer probeert aan te zetten (en zoals overal geldt ook hier: geduld is een schone zaak).

Heb jij al een van de zaken hierboven meegemaakt? Deel jouw tips met ons!

Alles weten over mijn smartphone (18)

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.