Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (18)

Tot uw dienst

De maand juni is voor sommigen onder jullie een gevreesde periode – de periode van de blok en de examens.
Tijd om de syllabussen open te slaan, samenvattingen te maken en boeiende cursussen te ontdekken (ja, wij waren ook ooit student ;-))

08.06.2017 Céline Roman

Tijdens de blok kan je gsm je ergste vijand worden. Met al die meldingen van Twitter, snaps van vrienden, tutorials op YouTube en spelletjes Candy Crush kan je je smartphone maar moeilijk als bondgenoot inbeelden. En toch is dat mogelijk. Wij gaan je bewijzen hoe ...

Organisatie
De sleutel tot succes is or-ga-ni-sa-tie. Wanneer je niet nog een app op je smartphone wil downloaden, zou het met de standaard geïnstalleerde agenda zeker ook moeten lukken.
Baseer je op je examenrooster om een planning op te maken. Geef aan hoeveel tijd per dag je aan welk vak wil spenderen en plan ook pauzemomenten in. Gebruik kleurcodes. Zo kan je je tijd nog beter indelen en vooral, je verliest er zo weinig mogelijk.

Informatie uitwisselen
Facebook Messenger, WhatsApp, ... Welke app je ook gebruikt, het is altijd handig om in contact te blijven met je vrienden. Doorgaans gaat in de blok de informatie rond die je zeker niet mag missen.
Maak een groep op een sociaal netwerk om zo veel mogelijk praktische informatie uit te wisselen: tips en goede ideeën, de laatste notities van een les waar je vrienden (helaas) niet bij konden zijn, samenvattingen, enz.
Je kan ook een beroep doen op clouds om documenten, werkjes, foto's enz. te delen.

Dingen opzoeken
Misschien moet je nog enkele dingen opzoeken voor je een werkje indient maar heb je geen tijd meer om naar de bibliotheek te gaan. Google is je beste vriend. Maar weet dat er ook andere zoekmachines bestaan die je zeker andere resultaten opleveren dan het gemiddelde publiek. Wij stelden ze voor op onze blog.

Goed slapen
Tijdens het slapen wordt alles wat je overdag hebt geleerd op je harde schijf opgeslagen. Bovendien helpt een goede nachtrust je om vol moed een examen te gaan afleggen of een nieuwe dag blokken door te komen. Dankzij je gsm slaap je op beide oren. Er zijn waanzinnig veel apps die je helpen beter te slapen. Wij pikten er onze favorieten uit.

En voor wie het niet kan laten om de haverklap zijn gsm te checken, is er de app Self control for study die van je supergeavanceerde smartphone een gewone telefoon maakt waarmee je niets anders kan doen dan bellen en sms'en (Android et iOS).

Alles weten over mijn smartphone (17)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.