Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (17)

Tot uw dienst

Onze smartphone wordt vaak zwaar op de proef gesteld. We surfen in het wilde weg, blind voor de sites die we bezoeken of de links die we aanklikken.
Bovendien nemen weinig mensen de tijd om hun gsm, in tegenstelling tot hun computer, correct te 'kuisen'. En nee, ik heb het niet over de vuile vingers op het scherm.


 

01.06.2017 Céline Roman

Wij selecteerden enkele 'schoonmaaktips' voor jou:

Cookies, geschiedenis enz.
Net als computers houden ook gsm's en tablets veel informatie bij over onze surfgewoonten: caches, cookies, wachtwoorden enz. Dat kan zwaar doorwegen op de soms al beperkte opslagruimte van onze mobiele apparaten.
Voor Android: open je browser, kies Instellingen/Privacy/Browsegegevens wissen en selecteer welke items je wil verwijderen.
Voor iOS: open Safari en tik op 'Geschiedenis wissen, websitegegevens verwijderen, ...'. Een andere mogelijkheid is om eerst op het 'open boekje' onderaan op de pagina van Safari te tikken, en daarna op 'Wissen'. Let op, want zo wis je ook de geschiedenis van alle apparaten die aan dezelfde Cloud-account gekoppeld zijn.

Opslagruimte
Gemiddeld heb je tussen 32 en 64 GB geheugen, met of zonder extra geheugenkaart. Voor velen blijkt dat al vrij snel onvoldoende. Je applicaties en multimedia (je foto's en video's) zijn de grootste slokoppen.
Het eerste dat je moet doen, is controleren of je die foto's en video's niet op je computer kan opslaan om zo ruimte vrij te maken op je smartphone. Een tweede, niet te verwaarlozen voordeel is dat je gegevens op een veilige plaats zijn opgeslagen mocht je je gsm verliezen.
Tot slot is het een goed idee om eens in je applicaties te snuisteren en te kijken welke je al een tijdje niet meer hebt gebruikt. Want veel mensen downloaden een app 'gewoon om eens te kijken' en schenken er geen aandacht meer aan omdat ze er niets aan hebben.
Hier kan je dus de meeste ruimte vrijmaken.
Op Android: ga naar Instellingen/Applicaties om applicaties te verwijderen.
Op iOS: tik lang op een app naar keuze. De apps slaan aan het trillen en het volstaat om op het kruisje erboven te klikken om ze permanent van je toestel te verwijderen.

Streamen? Daar zit muziek in!
Wil je nog meer ruimte besparen? Stream je muziek via gespecialiseerde diensten, liever dan je favoriete nummers in het geheugen van je gsm op te slaan.
Met Google Play Muziek bijvoorbeeld kan je duizenden liedjes in de cloud opslaan.
Op iOS moet je bijna wel de betalende versie downloaden. De nummers die je koopt, kan je ook offline beluisteren zodat je dataverbruik binnen de perken blijft.

En jij? Heb jij nog trucjes die je met ons wil delen?

Alles weten over mijn smartphone (16)
 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.