We hebben het eerder al gehad over de verschillende sociale netwerken die we met z'n allen dagelijks gebruiken. Vandaag proberen we wat meer te weten te komen over het blauwe vogeltje dat luistert naar de naam Twitter.

We hebben het eerder al gehad over de verschillende sociale netwerken die we met z'n allen dagelijks gebruiken.
Vandaag proberen we wat meer te weten te komen over het blauwe vogeltje dat luistert naar de naam Twitter.
Ik gebruik het minder vaak dan Facebook om de eenvoudige reden dat ik er nog niet zo vertrouwd mee ben.
Overlopen we samen enkele tips en trucjes?
Graag! Vooreerst: wist je dat er een functie Hoogtepunten bestaat? Die toont je wat je vandaag vooral niet mag missen.
Verder is er ook een functie Momenten, waarmee je je favoriete tweets kan opslaan en mooi aan elkaar kan zetten tot een echt verhaal.
Niet slecht. Maar kan je ook inhoud blokkeren, zoals je dat bijvoorbeeld op Facebook kan?
Je kan wel degelijk ongewenste inhoud filteren. Daarvoor ga je naar het tabblad Meldingen (het klokje) en daarna naar Instellingen (rechts onderaan) / Meldingen - Geavanceerd. Je kan dan instellen welke tweets je niet meer wil zien.
Je kan ook specifieke gebruikers blokkeren. Tik op de tweet, daarna op het pijltje rechts bovenaan en kies 'ontvolgen', 'negeren' of 'blokkeren'.
Dat kan handig zijn want ik vind dat bepaalde tweets soms te ver gaan, of ze gaan over onderwerpen die me niet interesseren.
Dat kan natuurlijk altijd. Je kan zelfs inhoud blokkeren. Ga daarvoor naar Instellingen en selecteer Meldingen.
Klik op Zorg ervoor dat bepaalde woorden niet worden weergegeven in je meldingen en tijdlijn. Onder Woorden die je negeert kan je woorden toevoegen die uit je overzicht van tweets geweerd worden (bijvoorbeeld, je ziet geen tweets meer met het woord 'werk' in).
Echt? Die functie test ik meteen uit! Ik heb nog een vraagje: kan ik een tweet delen zoals ik een post deel op Facebook, bijvoorbeeld?
Vanzelfsprekend. Er bestaat zelfs een term voor: retweeten. Onder elke tweet staan 2 kleine pijltjes om die tweet te delen, met of zonder reactie erbij.
De tweet verschijnt op jouw profiel in de vorm van een 'retweet'.
Bedankt. Ik weet weer wat gedaan.
Graag gedaan, Rose-Marie. Wist je trouwens waarom Twitter een blauw vogeltje als logo heeft? Euh nee, maar ik heb zo'n vermoeden dat jij me dat nu gaat vertellen.
Hoe kan je het raden? :-) Er doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou de blauwe vogel verwijzen naar 'Bluebird', onderzoekssoftware die de CIA vroeger gebruikte. Of eenvoudiger, naar de tweets die hun vleugels uitslaan over het web.
Het vogeltje zou Larry heten... Volgens sommigen is dat de naam van de eerder lichtzinnige medeoprichter van Google; anderen zien er een eerbetoon in aan de oud-speler van de Boston Celtics, algemeen beschouwd als een van de beste spelers ooit in de NBA.
En tweet, tot slot, is de Engelse vertaling van gesjilp...
Tot volgende week!