Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (12)

Tot uw dienst

Vorige week gingen we dieper in op enkele tips voor de iPhone. En omdat niemand jaloers zou moeten zijn, doen we vandaag hetzelfde voor Android.
Maak kennis met de wereld van het kleine groene robotje ...

13.04.2017 Céline Roman

Rose-Marie, enkele maanden geleden kocht je een Samsung. Klopt het als ik zeg dat je smartphone nog niet al zijn geheimen heeft prijsgegeven?
Ja, dat klopt zeker. Ik heb er al veel over geleerd, maar dan nog zijn er functies waarvan ik niet eens durfde te vermoeden dat ze bestonden.
Dan stel ik je graag een leuke functie voor die je kan gebruiken wanneer je een oproep ontvangt en je niet kan opnemen... of als je gewoon niet wil opnemen ;-)
Ga daarvoor naar Telefoon/Instellingen/Oproepen blokkeren en selecteer Ber. geweigerde oproepen. Daar kan je een bericht kiezen, of zelf een nieuw bericht schrijven.
Best handig als ik mijn bankier niet aan de lijn wil :-)
Bijvoorbeeld. Maar goed, ik zou je toch aanraden om die functie met mate te gebruiken, want anders zal je contact vast iets beginnen te vermoeden.

Verder hebben we ook een handige tip om te weten welke app de meeste data verbruikt. Dat kan echt helpen om je maandelijkse verbruik beter onder controle te houden, al weet ik natuurlijk dat je dat al als een echte pro doet.
Het is waar dat ik mijn bundels nog maar zelden overschrijd, maar dat is omdat ik er superhard op let. Als ik zou weten welke apps het meest verbruiken, zou ik er ongetwijfeld nog meer voordeel uit kunnen halen.
Dat kan heel eenvoudig: onder Instellingen / Gegevensgebruik vind je de lijst van al je apps die data verbruiken. Je kan er zelfs een limiet instellen zodat je verwittigd wordt wanneer je een bepaalde hoeveelheid data verbruikt hebt.
Maar dat is geniaal!

Iets anders nu... Kan jij me uitleggen hoe ik een screenshot van mijn gsm maak?
Natuurlijk. Met een Samsung druk je tegelijk de menuknop en de knop aan de rechterkant om je toestel te vergrendelen/uit te zetten in. De foto van je scherm wordt opgeslagen in je galerij. Daarna kan je het screenshot bewerken, delen enz.

Bedankt! Vorige week, toen we het over de iPhone hadden, sprak je over tethering. Kan dat ook met Android?
Natuurlijk. Ga naar Instellingen (en/of Draadloos of netwerk) / Mobiel toegangspunt en modem / Mobiel toegangspunt en schakel deze functie in.
Nu kan je je verbinding met maximaal 10 apparaten delen. Let wel op, want je batterij zal sneller leeg zijn en je data zal natuurlijk ook sneller op zijn.
Heel erg bedankt, je hebt me ook deze week weer flink geholpen!

Da's graag gedaan. Tot volgende week!

Alles weten over mijn smartphone (11)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.