Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (11)

Tot uw dienst

Deze week zitten we samen met Rose-Marie en geven we de gebruikers van een iPhone enkele tips. De iPhone is de smartphone van fabrikant Apple en draait op een ander besturingssysteem dan de smartphones van Android of de Windows Phone.

06.04.2017 Céline Roman

Rose-Marie, weet jij wat tethering is?
Helemaal niet. Dat is Chinees voor mij.
Ik moet toegeven: ik dacht al dat het antwoord neen zou zijn. In feite is tethering de functie die je in staat stelt de internetverbinding van je iPhone met andere apparaten te delen.
Dat is slim gezien. Een beetje als een modem, dus?
Zo kan je het wel eenvoudig stellen, ja. Opgelet, er zijn twee mogelijkheden:
- je bent prepaid, in dat geval is het echt heel eenvoudig: het volstaat om het access point iphone.mobistar in te geven in de instellingen om de verbinding van je toestel te delen (helemaal onderaan op het scherm);
- je bent abonnee, en dan moet je eerst aan onze klantendienst vragen of de functie wel geactiveerd is op je contract. Als dat effectief zo is, volstaat het om het access point iew.be in te geven in de instellingen om de verbinding van je toestel te delen (helemaal onderaan op het scherm).

Dat lijkt me een stuk ingewikkelder dan mijn Samsung ... Zijn er nog tips die we onze vrienden met een iPhone kunnen geven?
Ja, er is een tip voor als hun iPhone geblokkeerd raakt. Dan moeten ze vooral niet panikeren en de Home-knop en de vergrendelingsknop enkele seconden tegelijk ingedrukt houden. Dat redmiddel noemen we een hard reset ;-)

Dat is een handige functie, want die toestelletjes kunnen soms kuren krijgen. Verder valt het mij op dat het scherm van een iPhone kleiner lijkt dan het scherm van een Samsung. Of is dat maar een indruk?
Bepaalde Samsung-modellen hebben een heel (heel) groot scherm. Als je de dingen niet scherp ziet, bestaat er op de iPhone ook een functie die je uit de nood kan helpen door de tekst voor te lezen. Die functie activeer je onder Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid / VoiceOver inschakelen. Je toestel zal dan alles voorlezen wat je selecteert.

Slechtziende personen zullen daar wel baat bij hebben. Zijn er nog andere nuttige functies?
In de app Gezondheid kan je informatie over je gezondheid en een noodnummer toevoegen die altijd zichtbaar blijven, zelfs al is je iPhone geblokkeerd.
Open daarvoor de app en selecteer 'Medische ID'. Schakel daarna de modus 'Toon bij vergrendeling' in zodat artsen, ambulanciers of andere hulpverleners je informatie te allen tijde kunnen zien. Voeg je bloedgroep toe, je gewicht, leeftijd, allergieën en noodnummers (ICE: in case of emergency).

Dat is helemaal niet slecht ... Heb je ook zulke tips voor mensen met een Android-smartphone?
Ik maak er mijn werk van. Volgende week zie je het resultaat!

Nog een prettige week!

Alles weten over mijn smartphone (10)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.